Mergi direct la conținut »
CSU Craiova și-a stabilit programul amicalelor din Malta | VIDEO
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > CSU Craiova și-a stabilit programul amicalelor din Malta | VIDEO

CSU Craiova și-a stabilit programul amicalelor din Malta | VIDEO

CSU Craiova și-a stabilit programul amicalelor din Malta. Oltenii vor întâlni St. Gallen (Elveția), FC Hibernians (Malta) și RZ Pellets WAC (Austria) în acest cantonament.

Trei meciuri de pregătire va mai avea Craiova în stagiul maltez. La data de 14 ianuarie, oltenii vor întâlni gruparea elvețiană St. Gallen (două titluri, ultimul în 2000; azi locul 6 în campionat), patru zile mai târziu vor juca împotriva localnicilor de la Hibernians (11 titluri, 10 Cupe, 2 Supercupe, locul 2 în campionat), iar pe 25 ianuarie se va disputa ultimul meci de verificare contra austriecilor de la RZ Pellets WAC.

RZ Pellets WAC a încheiat prima parte a Bundesligii austriece pe locul al șaptelea. Universitatea Craiova a întâlnit și în cantonamentul de iarnă de anul trecut, din Antalya, formația austriacă. Atunci WAC s-a impus cu 2-1.

În prima partidă test a iernii, Universitatea a remizat 1-1 cu Fortuna Dusseldorf.

Alexandru Popescu, gol în amicalul cu Fortuna

Alexandru Popescu a deschis seria golurilor oltene în stagiul maltez, el punctând cu formația din liga a doua germană.

Tânărul atacant al Universității și-a stabilit o nouă prioritate: gol pe stadionul ”Oblemenco“, cu 30.000 de olteni alături.

”Sunt oltean din Voineasa de Vâlcea. De mic mi-a plăcut fotbalul, iar de la 10 ani, prin intermediul unui prieten de-al bunicilor mei, am ajuns la Școala de Fotbal ”Gică Popescu“. Unde am jucat timp de șase ani, am ieșit golgheter la mai multe competiții, jucătorul turneului, apoi m-a dorit Universitatea. Ca orice oltean, de mic mi-am dorit să joc pentru Știința, așa că nu am avut nici cea mai mică ezitare atunci când am fost ofertat.

Localnicii din Târgu Bujor reclamă deversarea apei reziduale în râul Chineja, dar se tem de primar: „Pune cumnatul polițist să ne amendeze”
Recomandări

Localnicii din Târgu Bujor reclamă deversarea apei reziduale în râul Chineja, dar se tem de primar: „Pune cumnatul polițist să ne amendeze”

Am fost la juniori. Apoi am fost împrumutat sezonul trecut la Turnu Măgurele, în liga a treia, iar din vară am revenit în Bănie. Am evoluat atât pentru grupa de juniori A, cât și pentru echipa a doua. Pentru fiecare am marcat câte cinci goluri în prima parte a campionatului. Fiecare lună a adus un progres în jocul meu, iar cel mai mult am avut de învățat de la domnul Papură, m-a ajutat mult. Așa am ajuns acum în cantonament cu prima echipă.

Dacă mă credeți, nici nu știam cum să mă bucur după ce am văzut că mingea a scuturat plasa. Acest gol reprezintă o bornă în evoluția mea și nu am cum să-l uit vreodată. Un astfel de gol îți dă forță, moral. Dar sunt conștient totodată că trebuie să muncesc din ce în ce mai mult pentru a ajunge sus. Nu am demonstrat încă nimic.

Mi-aș dori să reprezint, ca orice oltean aici îmi doresc să ajung: să îmbrac tricoul Craiovei. Trebuie însă să iau lucrurile pas cu pas. Prin pregătirea mea la antrenamente și prin evoluțiile în meciuri să câștig încrederea staff-ului tehnic, să știe că se pot baza pe mine. Tot timpul când trec pe lângă stadionul „Oblemenco“ mă gândesc cum ar fi să joc pe el. Visez la o victorie a Universității Craiova cu un gol al meu pe noua arenă, cu 30.000 de suporteri alături” – Alexandru Popescu

ALEXANDRU POPESCU

Oltenii continuă antrenamentele în Malta, așa cum se vede într-o postare pe site-ul clubului.

 

 

 

 

 

Close
Închide
  Close