Mergi direct la conținut »
Cupa Davis, la concurență cu World Team Cup în 2020? Totul depinde de jucători
Tenis Libertatea > Sport > Tenis

Cupa Davis, la concurență cu World Team Cup în 2020? Totul depinde de jucători

Competiţia de tenis masculin pe echipe Cupa Davis, pe cale să intre într-un proces de reformare, s-ar putea desfăşura la concurenţă cu "World Team Cup", o competiţie pe care ATP speră să o relanseze cel mai devreme în doi ani, informează AFP, citată de Agerpres.

„Noi ne concentrăm pe reintroducerea în calendar a Cupei Mondiale pe echipe (World Team Cup). Este un proiect interesant la care lucrăm de 18 luni, cu câteva detalii care rămân de finalizat”, a declarat pentru BBC preşedintele ATP, Chris Kermode, în legătură cu acest eveniment a cărui ultimă ediţie datează din 2012.

„Avem o serioasă opţiune de parteneriat cu Tennis Australia (federaţia australiană) pentru a organiza competiţia în prima săptămână din ianuarie”, a precizat Chris Kermode.

Cu trei săptămâni în urmă, Federaţia Internaţională de Tenis (ITF) a anunţat, la rândul ei, că vrea să transforme Cupa Davis pentru a atrage din nou vedetele care au tendinţa de a o evita după ce au câştigat-o.

Venerabila competiţie, născută în 1900, ar urma să nu mai fie disputată în patru weekend-uri întinse pe tot sezonul, conform unei alternanţe a meciurilor de pe teren propriu şi în deplasare, ci într-o singură săptămână şi într-un loc unic începând din noiembrie 2019.

Această formulă, propusă de comitetul de director al ITF, trebuie să fie prezentată pentru adoptare Adunării Generale, în august, la Orlando. O majoritate de două treimi este necesară pentru adoptarea ei.

Nadal și Federer, de acord cu reformele

Federaţia Internaţională se va alia în acest sens cu Kosmos, societatea de investiţii aparţinând fotbalistului FC Barcelonei Gerard Pique. Înainte de a iniţia o colaborare cu ITF, jucătorul catalan a angajat mai întâi discuţii cu ATP pentru a relansa „World Team Cup” sub forma unei veritabile Cupe Mondiale.

Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
Recomandări
Cei opt copii care au locuit într-o cazarmă părăsită au primit, de 1 iunie, o casă cu apă la robinet și trandafiri în curte: „Nu mai trebuie să-mi fac griji că n-am cu ce să-i îmbrac la școală”
 

Staruri, precum Rafael Nadal, Novak Djokovic sau Andy Murray, au salutat această iniţiativă. Dar colaborarea dintre Pique şi ATP nu s-a materializat într-un proiect concret.

Dacă „World Team Cup” îşi va face apariţia, cu contabilizarea de puncte ATP, atunci ar putea avea loc două Cupe Mondiale la un interval de câteva săptămâni.

„Vor accepta cei mai buni jucători să dispute ambele competiţii? Nu, sincer, nu cred”, a precizat preşedintele comitetului de Cupa Davis, Bernard Giudicelli, care este şi preşedinte al Federaţiei franceze de tenis.

„Trebuie găsit cel mai bun moment al anului pentru a răspunde la această ambiţie, aceea care este de a desemna cea mai bună echipă din lume la tenis. Iar eu cred că Federaţia internaţională are astăzi legitimitatea pentru a face acest lucru”, a adăugat el.

Close
Închide
  Close