MENIU CAUTĂ

Daniel Dobre, despre Simona Halep: ”O perfecționistă. Este un vis s-o antrenez”

Distribuie

Daniel Dobre a vorbit pentru rolandgarros.com despre eleva lui, Simona Halep.

”Este o perfecționistă. Nu ai voie să faci greșeli. Trebuie să fii foarte, foarte atent. Este un vis s-o antrenez pe Simona Halep. Sunt foarte mândru”, a declarat, cu zâmbetul pe buze, cel poreclit ”Brică”, tehnicianul din România în care sportiva de 27 de ani are cea mai mare încredere.

”Avem o bună conectare, iar asta face lucrurile mai ușoare”, aprecia Halep, când a fost întrebată de jurnaliști de ce s-a oprit la Dobre.

Fost număr 832 ATP în urmă cu 30 de ani, Dobre s-a apucat de antrenorat devreme, la vârsta de 21 de ani. ”Comunitatea tenisului din România este mică”, le-a spune Daniel Dobre francezilor.

Se vede unchiul Simonei!

”Relația pe care o avem nu este doar de antrenorat. Noi suntem și prieteni. Este important ca jucătorul să spună mereu ce are nevoie și ce anume vrea”, zice Dobre.

Despre Simona, Daniel afirmă că și înainte se purta frumos, dar era mai închisă. Între timp, s-a mai deschis ”Acum, este mai încrezătoare nu doar pe teren, ci și în afara lui”.

Daniel Dobre 

”Darren Cahill a fost ca un tată pentru succesul ei, eu sunt un fel de unchi”, susține Dobre, care recunoaște că se consultă și acum cu tehnicianul australian care a dus-o pe Halep pe primul loc mondial și a ajutat-o să obțină primul titlu de Mare Șlem, anul trecut, tocmai la Paris.

Concluzia lui Dobre, care o descrie pe Simona ca pe o jucătoare independentă, este: ”Poate face lucruri cu mingea la fel ca Federer. Poate face orice”.

Simona Halep, Daniel Dobre, Roland Garros 2019, Entrainement, Photo : Cedric Lecocq / FFT

FOTO: Cedric Lecocq (FFT)

Simona Halep – Iga Swiatek, în optimi la Roland Garros. Meciul se dispută azi, după ora 16.00.

LIVEBLOG Roland Garros 2019. Tecău joacă acum, în sferturi, la dublu. Urmează Halep și juniori Jianu și Dică


Citește și: FOTOREPORTAJ DOCUMENTARIA / Iași, 150.000 de oameni și-o rugăciune într-un singur glas. „Papa se simte acasă între voi. Vă mulțumesc!”

Citește mai multe despre Daniel Dobre, Simona Halep și Roland Garros pe Libertatea.

Comentarii