14 Sep. 2017 14:09

Daum s-a întâlnit cu Burleanu. Câți bani vrea germanul! Care este cel mai „negru” scenariu. Interimar cu Kazahstan?

Distribuie

Daum se întâlneşte cu Burleanu. Care este cel mai „negru” scenariu ca să scăpăm de selecţionerul neamţ.

ACTUALIZARE 14 septembrie / Potrivit gsp, FRF și Christoph Daum s-au înțeles asupra rezilierii contractului valabil până pe 31 decembrie. Federația îi va plăti salariul lui Daum până la finalul înțelegerii. Astfel, acesta va mai încasa aproximativ 135.000 de euro.

Încetarea contractului va fi confirmată oficial de Comitetul Executiv pe 22 septembrie, iar până atunci, Daum va veni la muncă în fiecare zi. 

ACTUALIZARE 14 septembrie: Președintele FRF, Răzvan Burleanu și selecționerul Christoph Daum s-au întâlnit pentru a discuta despre rezilierea contractului tehnicianului neamț. Conform lui Daum, întâlnirea dintre cei doi a avut loc miercuri noapte, decizia finală urmând a fi luată, pe 22 septembrie, în Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal.

„Acum membrii Comitetului Executiv trebuie să fie informaţi. Sunt 14 membri care trebuie să fie informaţi, e nevoie şi de confirmarea lor, care e de aşteptat să vină în cursul zilei de joi”, a precizat Christoph Daum pentru publicaţia germană rp-online.de.

ACTUALIZARE 14 septembrie: Selecţionerul României, Christoph Daum, a anunţat că se va întâlni, joi, cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, pentru a discuta despre viitorul său la echipa naţională. După această întâlnire, Daum ar urma să primească „despăgubiri” ultimele două salarii (are contract până în decembrie 2017) şi să fie demis din post.

„Familia mea trăieşte în Germania, iar fiul meu citeşte ziarele care spun „Eşti concediat!”. Poftim? Sunt concediat? Nimeni nu a vorbit cu mine. Am spus că este imposibil. Apoi l-am sunat pe preşedinte, dar nu am dat de el”, s-a arătat nedumerit Daum, miercuri, la sosirea în ţară din Germania, acolo unde a urmărit meciul Bayern Munchen – Anderlecht Bruxelles, din Liga Campionilor.

În locul lui Christoph Daum, Cosmin Contra se pare că este alesul FRF pentru postul de selecţioner, cu toate că federalii au anunţat că nu s-a discutat decât cu Dan Petrescu.

ACTUALIZARE 13 septembrie. Selecţionerul Christoph Daum a revenit, miercuri, în ţară, declarând răspicat că e încă în post şi că nu vrea să renunţe.

„Încă sunt antrenorul României, doar în presă se spune că eu nu mai sunt sau nu voi mai fi. Mă întreabă şi lumea din Germania, şi familia dacă am fost dat afară, dar eu le spun că nu e adevărat. Cu mine nu a vorbit nimeni despre asta”, a spus Daum, citat de Digi Sport.

Antrenorul neamţ a continuat: „Ce a decis Comisia Tehnică e doar consultativ. Pentru preşedintele Burleanu, ea nu are putere de decizie. Însă sunt surprins de ce au decis cei din comisie, pentru că acum două luni spuneau că trebuie să continuăm. Nu înţeleg de ce acum spun altceva”.

Daum a mărturisit că a încercat să ia legătura cu şeful FRF, dar fără succes: „L-am sunat pe preşedintele FRF, dar nu am dat de el. Nu mi-a venit să cred că într-o țară civilizată poți afli informația asta din presă.Eu trebuie să vorbesc cu preşedintele Burleanu şi abia apoi se va lua o decizie, dar eu am în minte 100% ce vreau să fac. Până atunci, încă sunt selecţionerul României şi chiar un ambasador, pentru că peste tot am vorbit foarte frumos de România”.

În ceea ce priveşte viitorul său, Daum a conchis: „Nu am nici o ofertă şi dacă aş pleca de aici, aş alege să stau cu copiii o perioadă, o scurtă vacanţă. Mâine mă întâlnesc cu Burleanu şi apoi să vedem ce decide Comitetul Executiv, dar eu nu o să rămân în România în aşteptarea deciziei”.

Consilierul Andrei Vochin a dezvăluit antrenorii de pe lista scrută a FRF: „Variantele sunt Dan Petrescu, Cosmin Contra, Ioan Andone, Mircea Rednic. Au fost 10-12 nume votate în Comisia Tehnică, antrenori care au avut rezultate în România sau în străinătate. S-a mers pe prima variantă. Preşedintele s-a întâlnit ieri cu Dan Petrescu, au discutat. El are contract. A rămas ca Dan Petrescu să dea un răspuns cât mai curând. Acum urmează rezilierea contractului domnului Daum. Ori în această seară, ori mâine de dimineaţă, preşedintele FRF se va întâlnit cu domnul Daum pentru a negocia rezilierea. El mai are contract până în decembrie”.

—————————————————————————————————————-

Selecţionerul Christoph Daum este aşteptat, miercuri, la Casa Fotbalului, pentru o discuţie lămuritoare cu preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Chistoph Daum va veni din Germania, unde a urmărit un joc, urmând a-şi expune pretenţiile în faţa şefului FRF.

„Nu există nici o clauză specială în contractul lui Christoph Daum, aşa cum s-a speculat. Singurul lucru care s-ar putea întâmpla este să i se plătesacă banii până la finalizarea contractului. Cred că aici se va discuta, pentru a se încerca plata unei sume mai mici. Daum mai are contract cu FRF până în luna decembrie. Eu cred că se va ajunge la un numitor comun”, a declarat, la Telekom Sport, Andrei Vochin, consilierul preşedintelui FRF.

Vochin a continuat: „Dacă domnului Daum i se reziliează contractul, duminică trebuie să trimitem convocările pentru jocul cu Kazahstan. Din punct de vedere tehnic, s-ar putea să fie nevoie de un antrenor interimar. Trebuie să fie cineva care să facă convocările, pentru că nu se poate altfel din punct de vedere tehnic”.

Oficialul FRF a conchis: „Cred că o variantă de luat în calcul de antrenor interimar este unul dintre actualii „secunzi” de la echipa naţională!”.

Astfel, la meciul cu Kazahstan, ar putea sta pe banca tehnică a României în calitate de selecţioner Ionuţ Badea sau Rudi Verkempinck.

Sub comanda lui Chistoph Daum, România a avut un parcurs dezastruos în preliminariile pentru Cupa Mondială 2018.

Astfel, în opt partide, România a înregistrat doar două succese, ambele cu Armenia, ocupând locul 4 în grupa de calificare, cu doar nouă puncte.

Daum se întâlneşte cu Burleanu, Contra se pregăteşte să-i ia locul

În aceste condiţii, cu două etape înainte de finalul preliminariilor, naţionala tricoloră a ratat orice şansă de a se califica la turneul final de anul viitor, din Rusia.

În pole-position pentru a ocupa locul lui Chistoph Daum este Cosmin Contra, antrenorul echipei Dinamo Bucureşti.

CITEŞTE ŞI: Cosmin Contra este noul selecționer al României. ”Guriță” are obiectiv calificarea la Euro 2020. UPDATE: Prima reacție a tehnicianului de la Dinamo

Loading...
Comentarii