Mergi direct la conținut »
Dorinel Munteanu şi-a găsit echipă în Liga a II-a!
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Dorinel Munteanu şi-a găsit echipă în Liga a II-a!

Dorinel Munteanu şi-a găsit echipă în Liga a II-a!

Liber de contract de anul trecut, când s-a despărţit de formaţia rusă Kuban Krasnodar Dorinel Munteanu (45 de ani) a ales o destinaţie-surpriză. Fostul component al „Generaţiei de Aur” a devenit managerul general al formaţiei Metalul Reşiţa, care ocupă locul 3 în clasamentul Seriei a II-a a Ligii a II-a, cu 20 de puncte, la 10 „lungimi” distanţă de liderul ASA Târgu-Mureş şi la 4 în urma ocupantei poziţiei secunde, CS Universitatea Craiova. Cum oltenii nu au primit licenţa pentru Liga I, Dorinel speră ca Metaluş Reşiţa să ajungă pe locul 2 şi să promoveze, astfel, în primul eşalon.

„Metalul Reşiţa are o şansă mare de promova în Liga I şi m-am înţeles cu oficialii clubului să ajut şi eu echipa să-şi atingă obiectivul. Antrenorul echipei rămâne Marian Pană, eu doar o să-l ajut pe el. Sigur, mă voi implica şi la pregătirea echipei. N-am semnat niciun contract, nu este vorba despre vreun angajament, ci doar de un ajutor pe care încerc să-l dau echipei. Voi sta la Metalul Reşiţa până la finalul acestui sezon”, a declarat Dorinel Munteanu pentru Sport News.

”Ferguson” din Reşiţa

„Dorinel va face totul ca să promovăm. Venirea lui e un mesaj clar, Reşiţa vrea promovarea! În momentul ăsta, Dorinel este şi patron, şi şeful antrenorilor. E  manager general, este la fel cum era Alex Ferguson la Manchester United”, a precizat Cătălin Rufă, patronul echipei Metalul Reşiţa, pentru Express de Banat.

Ca antrenor, Dorinel Munteanu a pregătit echipele CFR Cluj (2005-2006), FC Argeş (2006-2007), FC Vaslui (2007-2008), „U” Cluj (2008 şi 2009), Steaua (2008), Oţelul Galaţi (2009-2012), Mordovia Saransk (2012-2013) şi Kuban Krasnodar (2013). Cea mai mare performanţă obţinută de „Munti” în cariera de tehnician o reprezintă câştigarea titlului şi a Supercupei României cu Oţelul Galaţi, în vara anului 2011.

Close
Închide
  Close