Mergi direct la conținut »
Dumitru Dragomir față cu Liga 1: ”Moartea pasiunii!”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Dumitru Dragomir față cu Liga 1: ”Moartea pasiunii!”

Dumitru Dragomir față cu Liga 1: ”Moartea pasiunii!”

De la an la an Liga 1 s-a diluat, după ce, rând pe rând, echipele de tradiție au retrogradat, au intrat în insolvență sau în faliment. Locul lor a fost luat de formații fără tradiție și fără spectatori.

De Ciprian Iana,

Dumitru Dragomir, 72 de ani, s-a arătat revoltat de faptul că, în acest moment, Liga 1 arată ca o competiție dedicată mai mult ”Sectorului Agricol Ilfov”, decât României.

”Băi, nene, Liga 1 a ajuns un fel de satelit al Bucureștiului. Vezi prin Liga 1 toate echipele din jurul Capitalei, e moartea pasiunii!”, a declarat, pentru Libertatea, Dragomir.

Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (1996-2013) a continuat: ”Sateliții Bucureștiului joacă între ei. Voluntari, Chiajna, Otopeni, Clinceni, Snagov au ajuns sau sunt aproape să ajungă în Liga 1. Păi cine să mai vină la fotbal cu astfel de echipe în Liga 1?

Asta în timp ce orașe cu tradiție fotbalistică, Ploiești, Timișoara, Brașov, Arad, Constanța, Pitești sau Oradea, ca să nu mai zic de Rapid, au fost scoase de pe ”harta” Ligii 1. Păi, băi, nene, fotbalul înseamnă și marketing, și publicitate. Liga 1 are nevoie ca de aer de echipe de tradiție, care să aducă spectatori și să creeze o emulație. Numai așa fotbalul românesc poate progresa. Cu echipe din Sectorul Agricol Ilfov am ajuns pe fundul gropii”.

Dumitru Dragomir față cu Liga 1: ”Praful s-a ales de campionatul intern”

Mitică fost la Ligă a adus ca argument faptul că, în perioada în care era șef la LPF, campionatul intern din România ocupa locuri fruntașe în topul mondial anual alcătuit de către Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Dumitru Dragomir

”Când eram eu la LPF, Liga lui Mitică era pe locul 10 în lume (n.r. – Liga 1 a ocupat locul 10 în anii 2006 și 2013), în timp ce acum praful s-a ales de campionatul intern. Nici în statistici nu-l mai vedem, atât de jos a ajuns (n.r. – Liga 1 a ocupat în topul mondial locul 30 în 2017, respectiv locul 25 în 2018)”, a conchis Dumitru Dragomir.


Emilia Șercan, la „Adriana Nedelea la FIX”, despre amenințarea cu moartea primită: „A fost un mesaj explicit, extrem de dur”

 
 
Close
Close
Închide