De Sorin Golea, Cristian Burcioiu,

3914-126831-lesa1.jpg

 

3914-126598-kez.jpgSâmbătă la amiază, la telefonul de urgenţă al poliţiei, s-a primit un apel prin care, la Eniyng, în judeţul Fejer, era solicitată intervenţia forţelor de ordine. “Veniţi că ne omoară sârbii!”, a urlat cu disperare în glas bărbatul de la celălalt capăt al firului, după care a închis. Cum cu doar o săptămână înainte, sârbii juraseră că îi vor pedepsi pe cei care l-au asasinat pe Păsărilă şi l-au rănit grav pe Sesum, coechipierul sârb al românului, se prefigura un război în toată regula. Chiar un masacru. Numai că, ajunşi la faţa locului, poliţiştii, care au crezut că sârbii au intrat în Eniyng, cartierul general al ţiganilor, au constatat cu totul altceva. ţiganii, cei care sunaseră să ceară ajutor, erau, de fapt, atacatorii.

3914-126596-corespondenti.jpgCu ajutorul înregistrărilor făcute de camerele de supraveghere ale benzinăriei în care s-a produs altercaţia, dar şi cu cel al unui filmuleţ înregistrat de un amator, oamenii legii au stabilit că, la un moment dat, mai multe maşini, printre care şi una cu numere de înmatriculare sârbeşti, au oprit în parcarea benzinăriei. Atunci, ţiganii din clanul Raffael, care tocmai ieşiseră de la un chef din casa bulibaşei aflată la doi paşi, pentru a se “răcori” cu vodcă, au luat foc.

Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici
Recomandări

Guvernul PNL privatizează programele naționale de sănătate! Prețul sănătății va fi și mai mare pentru pacienții cu venituri mici

3914-126597-cozma.jpgEi credeau că au de-a face cu trupele paramilitare sârbeşti supranumite “Tigrii lui Arkan”, trimise de tatăl handbalistului Sesum, rănit în deja celebrul incident de la Veszprem, şi au reacţionat violent. S-au înarmat cu pietre, sticle şi bâte şi s-au năpustit asupra musafirilor nepoftiţi, în special a celor din maşina cu numere de Serbia. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, pentru că turiştii, care nu aveau nici o legătură cu “Tigrii lui Arkan”, au reuşit să fugă, iar poliţia maghiară a intervenit şi a cules din teatrul de război 11 combatanţi.

La audieri, surpriză! S-a aflat că şase dintre indivizi fac parte chiar din comandoul de ţigani care l-au ucis pe handbalistul Cozma, însă abia deacum încolo se va stabili în ce fel au fost ei implicaţi în execuţia sportivului român. În cursul zilei de marţi, când mandatele de reţinere emise pentru 72 de ore expirau, cei şase au fost transportaţi sub escortă la judecătorie pentru prelungirea acestora.

Un român accidentat pe un șantier din Germania primește o pensie de 640 RON, după ce o bucată de beton de două tone i-a strivit picioarele
Recomandări

Un român accidentat pe un șantier din Germania primește o pensie de 640 RON, după ce o bucată de beton de două tone i-a strivit picioarele

Reporterii ziarului Libertatea au asistat la transferul infractorilor, care nu numai că aveau cătuşe, dar erau şi legaţi de câte un poliţist cu o lesă. Un cablu metalic, “îmbrăcat” într-un plastic dur, prins la un capăt de cătuşele infractorului, iar la celălalt, de încheietura mâinii ofiţerului din trupele speciale. “Aceasta este procedura în cazul infractorilor deosebit de periculoşi”, ne-a explicat Monika Kesz Nemeth, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Szekesfehervar.

«Nu am mai putut face nimic pentru Marian»

Handbalistul sârb Uros Vilovski (25 de ani) era erou necunoscut la Veszprem. Până marţi. Pivotul echipei maghiare a rupt însă tăcerea. El a povestit că a fost alături de mai mulţi colegi ai săi în barul Patriot, în tragica noapte de 7 spre 8 februarie, atunci când sportivul român Marian Cozma şi-a pierdut viaţa.

Experiența curajoasă a unei familii din România. Șase luni pe trei continente, cu doi bebeluși și fără bagaj de cală
Recomandări

Experiența curajoasă a unei familii din România. Șase luni pe trei continente, cu doi bebeluși și fără bagaj de cală

Ce spune Vilovski în presa maghiară? “I-am împiedicat pe atacatori să facă măcel şi mai mare. Întâi i-am blocat să ajungă la ieşirea de pe acele scări, unde ei se grupaseră ca să lovească. La un moment dat, nu le-am mai putut face faţă şi am fugit pe stradă, să le atrag atenţia asupra mea. M-au urmărit câţiva, dar am scăpat, ascunzându-mă într-o curte”, dezvăluie sârbul.

Apoi, după ce s-au mai liniştit evenimentele, Uros s-a întors la “Patriot”. Acolo, pe caldarâmul însângerat, a ajutat la oprirea hemoragiei portarului Ivan Pesici, rănit în altercaţie, apoi l-a luat în spate şi a fugit cu el în cârcă la spital!

Potrivit medicilor de la Veszprem, Pesici nu ar fi supravieţuit fără ajutorul lui Vilovski. “Am oprit sângerarea cu mâinile, apoi am alergat până la spital”, a fost mărturia lui Uros, care are şi un regret enorm: “Îmi pare nespus de rău că nu am mai putut face nimic pentru Marian”. Preşedintele lui Veszprem, Hunyadfalvy Ákos, a spus: “Vilovski este un erou, a salvat vieţile multor colegi de echipă. Va fi recompensat, probabil cu un premiu pentru faptele sale eroice!”.

3914-126593-film1.jpg

3914-126834-print.jpg

Crima va fi subiect de film

Regizorul maghiar Kalomista Gabor a anunţat că lucrează deja la realizarea unui film despre cel care a fost Marian Cozma. “Lumea nu trebuie să-şi amintească despre acest om doar ca sportiv, ci trebuie să afle cum s-a ajuns până la crimă. Toate veniturile pe care le voi scoate de pe urma documentarului vor fi donate familiei greu încercate a handbalistului român şi secţiilor de juniori ale clubului Veszprem”, a spus regizorul, care a explicat: “De 25 de ani ţin cu Veszprem, sunt un mare fan al lor şi am mulţi prieteni acolo. L-am cunoscut personal pe Marian şi regret enorm ce s-a întâmplat”.

Sunt cinci suspecţi principali

Pe lângă indivizii reţinuţi în urma scandalului de la benzinărie, autorităţile maghiare au reuşit să-i bage după gratii pe pionii principali ai acestui caz. Suspectul numărul 1, Raffael Sandor (29 de ani), împreună cu Nemeth Gyozo (28 de ani), vor fi extrădaţi mâine din Austria. Alţi doi – Ivan Sztojka (22 de ani) şi Gabor P. (foto), de 32 de ani, au fost capturaţi zilele trecute. Ieri, un al cincilea suspect – B. Csaba (47 de ani) a fost prins la Zalaegerszeg.

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat
GSP.RO

Greșeala uriașă a lui Nicolae Ceaușescu! Ce a aflat cu 11 zile înainte să fie executat

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă
HOROSCOP

Horoscop 26 ianuarie 2020. Berbecii au parte de o zi deosebit de agreabilă