Mergi direct la conținut »
Echipa Franței, cuvinte de laudă pentru suporterii români de la Fed Cup: ”Nu ne-am simțit mereu acasă”
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Echipa Franței, cuvinte de laudă pentru suporterii români de la Fed Cup: ”Nu ne-am simțit mereu acasă”

Echipa Franței, cuvinte de laudă pentru suporterii români de la Fed Cup: ”Nu ne-am simțit mereu acasă”

Calificați în finala Fed Cup, jucătoarele din echipa Franței și căpitanul lor nejucător, au apreciat publicul român din sala de la Rouen, recunoscând că au fost momente în care nu au simțit că sunt în Hexagon.

Kristina Mladenovic și-a manifestat bucuria pentru calificarea în finala cu Australia, dar ținut să vorbească și de galeria României care a impresionat-o. „A fost un meci epic pentru toată lumea, publicul a fost fantastic, toți s-au bucurat. Am fost un pic norocoase noi. Îmi pare rău pentru voi, publicul vostru a fost fantastic, dar ne bucurăm pentru noi”, Mladenovic, jucătoare franceză nr. 66 WTA, potrivit GSP.

Caroline Garcia a vorbit și ea despre suporterii români: „A fost intens de la un punct la celălalt, publicul a fost uluitor, nu ne-am simțit întotdeauna acasă, publicul român a fost fantastic!”.

Vorbind despre meci, jucătoarea de pe locul 21 WTA a declarat: ”Sunt evident obosită, dar la dublu a fost mai ușor, Kristina m-a ajutat când lucrurile nu mi-au mers bine. Jucăm de mult timp împreună, ne știm foarte bine, Poate în primul set lucrurile n-au mers foarte bine, dar apoi totul a mers perfect”.

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a Franței, Julien Benneteau, a spus că meciurile din semifinală au însemnat mai mult decât tenis. „Fetele mele au fost fantastice. A fost greu, nu e doar tenis, a fost și o luptă psihologică fantastică. Fetele mele au găsit soluții în cele din urmă. Le-am zis înainte de acest meci că împreună, Mladenovic și Garcia formează cea mai bună echipă, ele sunt profesioniste, chiar cred că vor să câștige Fed Cup”

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?
Recomandări

În timp ce se îngrijorează de coronavirus, pe bucureșteni îi omoară poluarea aerului. Cum a ajuns România groapa de gunoi în locul Chinei?

România a ratat în setul decisiv al meciului 5 calificarea în finala Fed Cup, pierzând semifinala contra Franţei, 2-3. În ultimul meci, Simona Halep și Monica Niculescu au fost învinse de perechea Kristina Mladenovic / Caroline Garcia în trei seturi 5-7, 6-3, 6-4.

S-a jucat în deplasare, la Rouen, pe zgură.

România n-a câștigat niciodată trofeul care recompensează ”naționalele” de tenis. Din păcate, România n-are racheta a doua, fiind nevoită să se bazeze, la simplu, doar pe punctele făcute de liderul Simona Halep și pe prestația echipei de dublu.


Citește și: Pe urmele tatălui. Leo Iorga jr s-a lansat ca solist, în timp ce Leo Iorga senior e la tratament în Germania


 

Close
Închide
  Close