Tehnicianul a dorit să lămurească lucrurile printr-un comunicat de presă postat pe site-ul oficial al grupării Pandurii.

„1. Cred că presa locală şi, în special, jurnaliştii de sport, pe care eu îi consider buni cunoscători ai fenomenului şi foarte echilibraţi în general, au greşit în ceea ce mă priveşte, în evaluarea mea.

Au greşit, fie atunci când am venit la Pandurii Târgu Jiu, pentru că a existat o anumită reţinere faţă de vârsta mea fragedă, considerând că reprezintă un risc în misiunea grea pe care o aveam de a salva echipa, deci am fost subestimat, fie acum (6 luni mai tarziu) când mă consideră persoana care numeşte şi destituie preşedinţii la Pandurii Târgu Jiu, deci mă supraevaluează.

Eu sunt antrenor şi fişa postului meu spune altceva. Am avut un obiectiv pe care l-am îndeplinit şi asta e ceea ce contează pentru mine si bănuiesc şi pentru factorii de decizie şi suporteri.

2. Am avut o colaborare foarte bună cu Eugen Pîrvulescu, cel puţin din punctul meu de vedere, şi sper că şi al lui, pentru asta îi mulţumesc, am precizat la momentul respectiv că regret ce s-a întâmplat şi cred cu tărie că este un om curat şi un bun conducător.

Cred că doar o neglijenţă a lui a dus la acel scandal, însă deciziile luate au aparţinut în totalitate Consiliului de Administraţie, eu am fost doar spectator. Am înţeles că suspiciunile la adresa clubului apăsau şi s-a dorit o analiză pentru clarificarea lucrurilor.

Nu mi-a fost uşor să gestionez momentul pentru că eram în plină luptă de evitare a retrogradării, însă mulţumesc domnului Stelescu şi domnului Dorin Ioana care mi-au fost alături până la final şi am reuşit să îndeplinim obiectivul şi mulţumesc totodată oamenilor care susţin acest proiect pentru încrederea acordată şi sufletul pe care îl pun în viaţa echipei.

Faptul că în final am terminat pe locul 9 a însemnat şi o sumă importantă de bani la buget. Pot spune că ne mândrim că într-un clasament al returului, Pandurii Târgu Jiu a terminat pe locul 4. În ceea ce îl priveşte pe Eugen Pîrvulescu, nu pot să sper decât că într-o zi vom mai avea ocazia unei colaborări.

3. Narcis Răducan e un preşedinte tânăr şi cu foarte mult potenţial. Nu are nevoie să îi fac eu o prezentare, însă personal îl ştiu ca un om echilibrat, cu o viziune bogată, un bun organizator, un fost fotbalist deci un om al fenomenului. Este adevărat că am fost întrebat de conducere despre el pentru că am lucrat în trecut la Steaua împreună şi nu am spus decât ceea ce gândesc. Decizia finală a fost din nou a celor care susţin acest proiect frumos numit Pandurii Târgu Jiu.

Edi Narcis

4. Ţinând cont de faptul că la Pandurii Târgu Jiu se termină un ciclu şi nu mai puţin de 12-13 jucători vor părăsi echipa, printre care jucători cu multă calitate, Pintilii, Nistor, Matulevicius, Eric, etc. avem în faţă o perioadă foarte grea de reconstrucţie.

Ţinând cont şi de timpul foarte scurt pe care îl avem la dispoziţie, cred că ar fi cazul să dăm dovadă de unitate, de organizare şi echilibru, pentru a reclădi Pandurii Târgu Jiu şi a face suporterii mândri, şi ar trebui să lăsăm in plan secund speculaţiile şi activităţile care nu aduc linişte şi nu dau valoare proiectului.

Vreau să asigur că voi avea aceeaşi deschidere şi transparenţă către presă şi voi încerca mereu să spun doar ceea ce gândesc, indiferent de consecinţe, însă fiţi siguri că nu tot ce se decide în club, se face în jurul lui Edi Iordănescu, la iniţiativa sau cu acordul lui”.