EURO 2016. Clipul are pe fundal piesa celor de la Voltaj, ”Din toată inima”, iar printre cadrele cu angajații MAI apar și imagini cu suporteri, pe stadioane. Filmul a fost publicat pe pagina oficialăde Facebook a Ministerului Afacerilor Intern și a fost vizionat de aproape 500.000 de ori de către internauți.
Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat anteior că împreună cu Ministerul Afacerilor Externe(MAE) şi Federaţia Română de Fotbal(FRF) a elaborat Ghidul pentru Campionatul European de Fotbal 2016, ce conţine reguli pentru suporterii români care vor merge la meciurile din Franţa.
Ministerul Afacerilor Interne face apel la suporterii români care se deplasează în Franța să respecte regulile impuse de organizatorii Campionatului European de Fotbal.
MAI face apel la suporterii români să respecte indicațiile autorităților franceze, în special cele referitoare la măsurile de siguranță și securitate în zonele special amenajate pentru fani și cele de la stadion.
Pe întreaga perioadă în care suporterii români vor fi prezenți la Campionatul European 2016, 44 de polițiști și jandarmi vor fi detașați în Franța pentru misiuni de ordine publică sau de consiliere a suporterilor români. Până în prezent, au ajuns în Franța 20 de polițiști care vor desfășura misiuni de patrulare în Paris și alți 10 jandarmi și polițiști care vor fi implicați în misiunile specifice asigurării securității la EURO 2016.
În FUN ZONE și în preajma stadioanelor unde vor avea loc meciurile Echipei Naționale a României jandarmii și polițiștii români vor purta uniformă sau veste de identificare pentru a putea fi contactați de suporterii români.
De asemenea, MAI va desfășura împreună cu Federația Română de Fotbal o campanie de informare sub denumirea MAI puternici în echipă, în cadrul căreia va promova aceste recomandări. Campania se va derula pe toată perioada desfășurării meciurilor Echipei Naționale a României la EURO 2016.
Ce acte trebuie să ai și ce trebuie să știi despre starea de urgență
Ghidul, ce poate fi consultat pe site-ul MAI, arată că suporterii care vor dori să intre pe stadioane trebuie să aibă obligatoriu la ei, printre altele, un document de identitate cu fotografie (paşaport, carte de identitate, permis de conducere).
Citește AICI Ghidul pentru Campionatul European de Fotbal 2016
“Accesul în stadion se va face individual, inclusive pentru copii de orice vârstă, pe baza unui tichet valid sau pe baza unei acreditări emise de organizator. Refuzul posesorului biletului/acreditării de a se verifica documentul de acces de către personalul de ordine poate duce la interzicerea accesului în stadion al persoanei în cauză. Posesorul de bilet care are vârstă mai mică de 16 ani va putea intra în stadion doar însoţit de un adult, acesta din urmă fiind responsabil de comportamentul în stadion al tânărului”, se notează în ghid.
Suporterii vor trece prin trei filtre successive înainte de a intra în tribune. Potrivit ghidului, la primul se va verifica autenticitatea biletelor cu un marker chimic, pe cel de-al doilea se va realize controlul corporal sumar şi la ultimul se va realize accesul şi controlul biletelor prin turnichete.
Accesul pe stadioane se va putea face cu trei ore înainte de începerea partidei, porţile urmând să fie închise la o oră şi jumătate după terminarea partidei.
„Pentru prima oară, biletele sunt securizate cu hologramă color, cod de bare şi perforaţii microscopice executate cu laser, ce sunt detectabile doar cu dispozitive speciale din dotarea personalului de securitate ceea ce face practic imposibilă contrafacerea acestora”, se mai arată în ghid.
MAI anunţă că printre obiectele interzise pe stadion se numără umbrelele, casca moto, scaune pliante sau orice fel de bagaj care depăşeşte dimensiunile 25 cm X 25 cm X 25 cm. De asemnea, este interzis orice recipient (sticlă, cană, bidon, doză, pet etc.) confecţionat din plastic, sticlă sau alte materiale fragile sau casante.
Totodată, în ghid se subliniază că pe teritoriul Franţei este menţinută starea de urgenţă, după atacurile din noiembrie 2015, din Paris, fiind menţinute controalele la frontieră.
„Starea de urgenţă permite autorităţilor franceze să interzică circulaţia persoanelor şi să stabilească zone de protecţie şi securitate. De asemnea, sunt aplicate măsuri consolidate de securitate în toate oraşele din regiunea Ile-de-France. Aceste dispoziţii permit, printre altele: arestul la domiciliu al oricărei persoane a cărei activitate este considerată periculoasă pentru ordinea publică, închiderea temporală a sălilor de spectacol şi a locurilor de reuniuni publice, confiscare armelor şi posibilitatea de a efectua percheziţii administrative”, se notează în ghid.
Cei de la Interne menţionează că în Franţa vor fi detaşaţi jandarmi şi poliţişti români pentru a oferi asistenţă suporterilor români. Aceştia vor fi prezenţi, în uniformă de serviciu sau însemne distinctive, în zonele publice şi în Funzone.
EURO 2016 începe astăzi, cu meciul România – Franța, de la ora 22.00
Campionatul European de Fotbal 2016 se desfășoară Franța, între 10 iunie și 10 iulie 2016. România – Franța, este meciul care deschide turneul final al Campionatului European de fotbal. Partida cu trupa din Hexagon va avea loc, vineri, de la ora 22.00 (în direct pe Dolce Sport și Pro TV).
Anghel Iordănescu, selecționerul României a declarat la conferința de presă de astăzi că tricolorii vor încerca să țină în frâu forța ofensivă a Franței. “Ne așteptăm ca Franța să înceapă în forță, dar suntem pregătiți. Nu ne vom axa doar pe apărare. Vom încerca să să jucăm echilibrat și să le punem probleme adversarilor”.
Euro 2016. România – Franța, văzut de un fost internațional: ”Pentru noi, ar fi ideal o remiză!”
Şeful poliţiei din Paris a anunţat că securitatea în jurul stadioanelor şi a zonelor special amenajate pentru fani a fost suplimentată cu încă 3.000 de ofiţeri de poliţie, informează Agerpres. Euro 2016 va fi deschis cu meciul Franţa–România, partidă programată pe 10 iunie pe Stade de France.
3.000 de ofiţeri de poliţie se vor alătura celor 10.000 desemnaţi iniţial să asigure paza în Ile-de-France, cea mai populată regiune a Franţei. Ile-de-France are mai mulţi locuitori decât ţări europene ca Belgia, Grecia sau Suedia. Ile-de-France este a treia entitate subnaţională din Uniunea Europeană din punct de vedere al populaţiei după Renania de Nord-Westfalia şi Bavaria din Germania.
Libertatea va transmite LIVE BLOG Romania – Franța, meciul unei generații