MENIU CAUTĂ
, de Ciprian Iana, Octavian Cojocaru

Euro 2016, ”optimi”. Anglia – Islanda 1-2! Brexit! ”Pescarii” au produs cea mai mare surpriză din istoria Euro! Comentatorul exaltat a recidivat! / VIDEO

Distribuie

EURO - optimile de finală

ANGLIA – ISLANDA 1-2
Marcatori: Rooney (4 – penalty) / R. Sigurdsson (6), Sigthorsson (18)

Minutul 90+3: Uluitor. Final de meci. cea mai mare surpriză din istoria turneelor finale ale Campionatului European! islanda a bătut Anglia cu 2-1.

Minutul 90: S-au dictat trei minute de prelungiri.

Minutul 84: Ce ratare Islanda! Gunnarsson l-a întors pe toate fețele pe un fundaș englez și a tras, dar Hart a respins în corner.

Minutul 70: Intrăm în ultimele 20 de minute și Anglia nu joacă nimic! Dacă vor continua așa, n-au cum să mai înscrie.

Minutul 55: R. Sigurdsson a încercat o „foarfecă”, dar a trimis mingea fix în portarul Hart. Mare ocazie pentru islandezi.

Minutul 46: A început partea a doua. Schimbare la englezi: a ieșit Dier, a intrat Wilshere.

Minutul 45: Pauză.

Minutul 34: Skulason a tras pe lângă poarta lui Hart. „Pescarii” nu se apără!

Minutul 28: Anglia dă semne de revenire. Kane a tras frumos, din voleu, dar portarul Halldorsson a deviat peste poartă.

MINUTUL 18: GOOOL ISLANDA. Sigthorsson, jucător aflat la primul șut pe poartă la turneul final, l-a bătut pe Hart. Portarul englez a gafat incredibil.

Minutul 6: GOOOL ISLANDA. Nordicii au egalat imediat după o fază extrem de simplă: o aruncare de la margine, o deviere și apoi finalizarea lui Ragnar Sigurdsson!

Minutul 4: GOOOL ANGLIA. Wayne Rooney a transformat lovitura de pedeapsă!

Minutul 3: Portarul islandez l-a faultat în careu pe Sturridge și s-a dat penalty!

Minutul 1: A început meciul.

Echipele de start

ANGLIA – ISLANDA 1-2

Marcatori: Rooney (4 – penalty) / R. Sigurdsson (6), Sigthorsson (18)

ANGLIA: Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney – Sturridge, Kane, Sterling. Selecționer: Roy Hodgson

ISLANDA: Halldorsson – Saevarsson, Arnason, G. Sigurdsson, Skulason – Gudmundsson, R. Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason – Sigthorsson, Bodvarsson. Selecționer: Lars Lagerback

Arbitru: Damir Skomina (Slovenia)

Anglia și Islanda se vor duela, luni, de la ora 22.00, pentru ultimul loc care asigură calificarea în sferturile de finală ale Campionatului European din Franța.

Englezii par favoriți, dar adversarii lor nu trebuie subestimați. Au lăsat acasă, în preliminarii, Olanda și s-au calificat în ”optimi”, dintr-o grupă cu Portugalia, Ungaria și Austria, fără a cunoaște gustul înfrângerii. Așa că un ”brexit” al Angliei de la acest turneu final este luat în calcul de pariori, care au o cotă de 4,5 pe calificarea Islandei. 

Echipa care se va împune în această partidă va juca în faza sferuturilor de finală împotriva naționalei țării gazdă a competiției, Franța. 

Cele două echipe s-au mai întâlnit doar de douî ori până acum. Anglia s-a impus într-una dintre întâlniri, iar cealaltă partidă s-a terminat la egalitate. Golaveraj: 7-2 pentru englezi.

Echipe probabile:

Anglia:
Hart – Walker, Cahill, Smalling, Rose – Alli, Dier, Rooney – Lallana, Kane, Sterling.


Islanda:
Halldorsson – Saevarsson, R. Sigurdsson, Arnason, Skulason – Gudmundsson, G. Sigurdsson, Gunnarsson, Bjarnason – Sigthorsson, Bodvarsson.

 

Citește mai multe despre Anglia, Euro 2016 și Islanda pe Libertatea.

Comentarii