Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV / Mourad Satli, algerianul Petrolului: ”Fără muncă, ești nul!”
Sport Libertatea > Sport

EXCLUSIV / Mourad Satli, algerianul Petrolului: ”Fără muncă, ești nul!”

Petrolul Ploiești a fost echipa cea mai activă pe piața transferurilor în această pauză competițională. Până în acest moment, “lupii” au cumpărat 9 jucători: portarii Cobrea şi Bolboaşă, fundaşii Andrei Peteleu, Jean-Alain Fanchone și Mourad Satli, mijlocașii Gevaro Nepomuceno și Victor Astafei și atacantii Patrick Nkoyi și George Mareș.

Mourad Satli

Mourad Satli, unul dintre protagoniștii ultimei ședințe foto pentru noul sezon. FOTO: fcpetrolul.ro

SportNews.ro vă oferă, în exclusivitate, un interviu cu fundaşul francez de origine algeriană Mourad Satli (24 de ani), fotbalist ce a semnat cu Petrolul un contract pe următoarele trei sezoane. Satli, un jucător cu o înălţime de 1,86 metri, poate evolua şi ca fundaş central, dar şi ca fundaş stânga, post rămas descoperit după plecarea brazilianului Haubert Guilherme.

Născut în Algeria, la Oran, Mourad deține și cetățenie franceză și a fost junior la Academia Clairefontaine (Franta), după care a ajuns la RC Strasbourg, însă primul său angajament ca jucător profesionist l-a parafat în urmă cu 4 ani cu belgienii de la Charleroi, formație pentru care a și debutat în prima ligă, acum două sezoane.

SportNews.ro: Salut, Mourad! La ce vârstă te-ai apucat de fotbal?
Mourad Satli:
Salut! Pentru început, trebuie să va spun că m-am născut și am copilărit în Algeria, la Oran. Apoi am ajuns în Franța, la Paris, cu familia mea, în 1998, la vârsta de 8 ani. Tot atunci m-am apucat și de fotbal.

VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
Recomandări
VIDEO | Cele 8 minute și 46 de secunde care au declanșat revolta în SUA: Cum a fost ucis George Floyd în custodia poliției din Minneapolis
 

Ce meci îl consideri cel mai bun din cariera ta?
Au fost mai multe, dar dacă ar fi să nominalizez unul, acela ar fi Charleroi – Anderlecht, unde noi am învins cu scorul de 2-1.

Zi-mi un lucru care îți face plăcere atunci când joci fotbal!
Singura mea plăcere în fotbal este aceea de a juca numai la victorie, de a câștiga. Restul nu contează pentru mine.

Cum te-ai decis să joci fotbal?
M-am decis să mă apuc de fotbal, după ce am văzut ce poate face în acest sport ”magicianul” Zinedine Zidane – francez de origine algeriană, la fel ca și mine. :P

Vahid Halilhodzic, Satli

Satli alături de selecționerul Algeriei, Vahid Halilhodzic. Fundașul franco-algerian își dorește enorm o convocare la prima reprezentativă a ”verzilor”. Foto: facebook.com

Ai semnat pe 3 ani cu Petrolul. Consideri noul angajament un pas înainte în cariera ta?
Bineînteles că este un pas înainte în cariera mea. Să știti un lucru, factorul decisiv pentru care am ales Petrolul a fost acela că acest club este unul din cluburile mari ale acestei tări.

Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
Recomandări
Tatăl e în cămin, nu l-a văzut de trei luni, iar acum nu-i mai răspunde la telefon
 

Cum te-au primit noii tăi colegi? Cum ți se pare atmosfera din cadrul lotului?
Am fost foarte bine primit, am găsit aici un grup foarte bun și unit. Mai mult decât atât, am văzut pe Youtube ce susținere extraordinară din partea suporterilor are echipa noastră.

Care este idolul tău în fotbal și de ce?
Steven Gerrard, deoarece este un luptător pe teren si are, din punctul meu de vedere, toate calitățile necesare unui fotbalist complet.

Ce calități trebuie să aibă un fotbalist, pentru a fi cel mai bun în acest sport?
Poți să ai toate calitățile din lume, fără multă muncă și sacrificiu nu faci nimic. Ești egal cu zero.

În familia ta, ești singurul care joacă fotbal? a mai existat cineva, care a practicat acest sport sau alte sporturi?
Fratele meu mai mare a jucat și el fotbal la un club de amatori din Franța. Cu un pic de noroc, ar fi putut juca și el la profesioniști.

Două zile cu cifre-record de noi infectări pe plan mondial. Noul epicentru al pandemiei de COVID-19
Recomandări
Două zile cu cifre-record de noi infectări pe plan mondial. Noul epicentru al pandemiei de COVID-19
 

Zi-mi un moment din cariera ta pe care nu o să-l uiți niciodată!
Ziua în care am semnat primul meu contract ca fotbalist profesionist. Se întâmpla acum patru ani, când am semnat cu belgienii de la Charleroi.

În partidele-cheie cum faci față presiunii?
:) Acesta este și motivul pentru care mi-am ales această meserie. Îmi place să joc în cele mai importante și decisive meciuri.

Ce crezi că vei simți într-un meci când vei auzi încurajările suporterilor ploieșteni?
Cum ti-am mai zis, am apucat să-i văd doar pe Youtube. Sunt incredibili! Abia aștept să-i cunosc și sa-i simt pe viu, acasă și în deplasare.

Ce anume îți va lipsi cel mai mult din Franța?
Cel mai mult o să-mi lipsească familia. Întreaga familie se află acolo!

Zi-mi câteva cuvinte despre ”dezastrul” care s-a abătut aseară asupra Braziliei la CM! Cum ai analiza prestația formației ”cariocas”? Cum ai trăit istoricul meci?
Sincer, ceea ce s-a întâmplat consider că a fost un accident. Așa ceva vezi poate o dată la 200 de ani. Dacă stăm bine să ne gândim, aceste evenimente, fie ele speciale, sunt evenimente care se întâmplă în fotbal. Rar, dar se întâmplă. Oricum, indiferent ce echipă ar fi pusă într-o astfel de situație, trebuie rapid să treacă peste asta, altfel riscă să se plafoneze sau și mai rău să se rateze ca și generație.

Cine crezi că va câștiga Cupa Mondială?
Germania, are o șansă bună, dar nu se știe niciodată în fotbal !

Un mesaj pentru fanii Petrolului?
Hai Petrolul! Voi fi foarte încântat să joc meci de meci cu stadionul plin, într-o atmosferă electrizantă și astfel să câștigăm cât mai multe meciuri în sezonul care stă să înceapă.
De asemenea, sper să intrăm anul acesta în grupele de Europa League!

 

Close
Închide
  Close