Libertatea a realizat un interviu emoționant cu credinciosul Jack Ekeng. Fratele mai mare, care l-a invocat pe Dumnezeu aproape în fiecare frază, a vorbit despre viața după Patrick, despre vinovații în cazul morții sportivului, despre relația familiei cu fostul club din România al mijlocașului camerunez, despre nepoțeii săi din partea lui ”Patou”, dar și despre relația încordată cu Naty, soția regretatului fotbalist.

Libertatea: Jack, cât de greu vă e? A trecut aproape un an de la tragicul accident al lui Patrick…
Jack Ekeng: Pentru noi, familia lui Patrick, timpul parcă s-a oprit când l-am pierdut. Dacă pot spune asta, și o spun, moartea lui Patrick și durerea de a-l pierde în circumstanțe atât de tragice rămân foarte vii în viețile noastre. Durerea, lacrimile, tristețea nu se pot șterge. Ce-aș mai da să-l mai avem alături! Noi, familia, am ales să ne refugiem în rugăciune și tăcere din 6 mai 2016 încoace. În tăcere noi suferim, în tăcere noi plângem. În tăcere așteptăm să cunoaștem ce s-a întâmplat cu adevărat în ziua morții fratelui meu pe terenul echipei Dinamo Bucuresti, dar și în afara acestuia. Suntem singuri în suferința noastră, dar în același timp, pentru că suntem demni, nu strigăm!

Jack Ekeng face dezvăluiri în premieră despre decesul fratelui său, fostul dinamovist Patrick Ekeng: ”Doar Iisus poate calma durerea noastră”

Este ceva care poate alina această suferință?
Doar Iisus poate calma cu adevărat durerea noastră. Cu toate acestea, cred că putem începe cu adevărat doliul în momentul în care vom cunoaște cu adevărat motivul morții sale. Ar fi un pas esențial pentru a ne ajuta să ridicam capul și să învățăm să trăim fără el.

Războiul se învață din cărți, nu de la știri. Ce scriau Camil Petrescu, George Topârceanu și alții despre abatorul uman
Recomandări
Războiul se învață din cărți, nu de la știri. Ce scriau Camil Petrescu, George Topârceanu și alții despre abatorul uman

EXCLUSIV / Fratele lui Patrick Ekeng, dezvăluiri în premieră despre decesul fotbalistului. ”Nu stăm noi la mila banilor lui Dinamo. Suferim în tăcere”

Care este cea mai frumoasă amintire pe care o aveți din copilăria voastră?
Dacă ar fi un moment la care să mă gândesc, ar fi timpul pe care îl petreceam împreună jucând fotbal în curtea noastră din Camerun, când eram mici. La 6-7 ani, Patrick ne dribla în neștire, era cu adevărat foarte talentat. Prin urmare, succesul său nu a fost o surpriză pentru mine și pentru cei care l-au cunoscut. Pentru familia lui, cele mai frumoase momente pe care Patrick ni le-a lăsat sunt acele vremuri când ne-a făcut mândri de el, exersându-și talentul pe terenul de fotbal.

Jack Ekeng face dezvăluiri în premieră despre decesul fratelui său, fostul dinamovist Patrick Ekeng: ”Dacă murea mama, murea și Patrick. Oricum, o partea din ea a plecat cu el…”

Povestește-ne ce pozne le făcea Patrick părinților.
Era foarte încăpățânat. A vorbit foarte puțin și a făcut numai ceea ce a crezut că a fost bine pentru el. Mama noastră era ca o zeiță pentru el. Singura lui obsesie era să o facă mândră si fericită. Sincer, cred că dacă mama deceda înaintea lui Patrick, el s-ar fi pierdut și ar fi fost enorm de greu să se recupereze și să meargă mai departe. Prin harul lui Dumnezeu, mama noastră este foarte puternică, dar o parte din ea a plecat cu Patrick…

Consumul de cocaină s-a extins în România. Exemplul unei firme unde directorul și colega lui consumau în birou
Recomandări
Consumul de cocaină s-a extins în România. Exemplul unei firme unde directorul și colega lui consumau în birou

EXCLUSIV / Fratele lui Patrick Ekeng, dezvăluiri în premieră despre decesul fotbalistului. ”Nu stăm noi la mila banilor lui Dinamo. Suferim în tăcere”

Cum era Patrick ca frate mai mic?
Uite că mă faci să zâmbesc! El m-a luat în calitate de ”consilier” în  toate domeniile vieții lui. Am fost confidentul și consilierul lui pentru fotbal, pentru contracte, pentru căsătorie și credință. A existat o relatie de încredere între mine și el. Era fratele meu mai mic și, chiar dacă era sportivul adorat de multe persoane, pentru mine era doar ”Patou”, fratele mai mic. Patrick avea grijă de mama și de surorile noastre. În ciuda tinereții lui (n.r. Patrick Ekeng avea 26 de ani când a murit), el era capul familiei! Eram mândri și suntem foarte mândri de ceea ce a însemnat pentru noi. Îi mulțumim lui Iisus pentru că ni l-a dat, îi mulțumim lui Dumnezeu pentru toate acele momente de bucurie și de durere pe care le-am trăit cu Patrick.

Jack Ekeng face dezvăluiri în premieră despre decesul fratelui său, fostul dinamovist Patrick Ekeng: ”Nu suntem cerșetori! Clubul discută doar cu soția lui”

EXCLUSIV / Fratele lui Patrick Ekeng, dezvăluiri în premieră despre decesul fotbalistului. ”Nu stăm noi la mila banilor lui Dinamo. Suferim în tăcere”

Clubul Dinamo v-a fost alături în aceasta perioadă? S-a achitat de promisiunile făcute?
În ceea ce privește Dinamo , aș dori să diferențiez șefii acestui club de suporteri. De la moartea lui Patrick am văzut mesaje de încurajare, poze și mesaje postate pe retelele de socializare în onoarea și în memoria lui Patrick. Acest lucru ne-a atins mult. Noi, familia lui Patrick, vrem să mulțumim suporterilor pentru amintirea lui Patrick care e mereu vie datorită lor. Ne dorim să continue, Patrick a meritat și merită în continuare. Cât despre Dinamo, nu avem contract cu ei. Le mulțumesc pentru ce au făcut pentru fratele meu când încă mai trăia, dar și după moartea sa. Să îi binecuvânteze Dumnezeu. Clubul este în contact doar cu soția lui Patrick, Nathalie. Noi nu ne amestecăm în negocierile pe care le-a purtat Nathalie împreună cu clubul. Noi nu așteptăm nimic din partea lor, doar sperăm ca Patrick să nu fie uitat niciodată. Noi nu suntem cerșetori! Suntem mândri și demni, și niciodată nu o să ne audă cerând altceva în afară de păstrarea amintirii fratelui meu. Promisiunile ce i s-au făcut Nathaliei nu le cunoaștem, totul este între ea și clubul Dinamo.

Campionatul care n-a existat
Recomandări
Campionatul care n-a existat

FOTBAL:DINAMO-VIITORUL CONSTANTA, PLAY OFF, LIGA 1 (6.05.2016)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Cum au reacționat foștii colegi și prieteni ai lui Patrick după moartea lui? V-au fost alături?
Prietenii și colegii lui Patrick? Patou credea că are prieteni, dar, cum îi ziceam de multe ori, persoanele despre care el credea că îi sunt prieteni, nu îi erau! Acest lucru se verifică astăzi. Niciunul dintre ei nu a sprijinit-o pe mama lui Patrick, mama noastră, iar majoritatea dintre ei atunci când trec prin Yaounde, nu vin nici să o salute! Nu suntem răniți de un asemenea comportament, asta este viața și trebuie să o acceptăm cum este.

Jack Ekeng face dezvăluiri în premieră despre decesul fratelui său, fostul dinamovist Patrick Ekeng: ”Avem încredere în procurorul responsabil de dosar”

Ce ai mai aflat despre ancheta în cazul decesului fratelui tău? S-au găsit vinovații? Acuzați pe cineva în mod special sau este o culpă comuna a întregului sistem din România?
Un posibil vinovat? Eu, mama și surorile mele nu arătăm pe nimeni cu degetul. Nu putem decide cine ar putea fi responsabil de moartea lui Patrick. O investigație judiciară este în curs și așteptăm rezultatele acestei anchete. Avem încredere în procurorul responsabil de dosarul morții fratelui meu și în justiția română. Noi respectăm până la proba contrarie principiul prezumției de nevinovăție. Încă o dată, nu ne interesează alte păreri decât cele ale avocatului nostru și autoritatea judiciară responsabilă cu dosarul privind moartea fratelui meu.

Ce credeți că poate fi făcut pentru a evita pe viitor astfel de nefericite incidente?
În așteptarea rezultatelor anchetei actuale, cred că e nevoie de examene medicale pentru sportivi, atât amatori, cât și profesioniști, mai pretențioase și mai stricte, realizate la diferite niveluri. Apoi, cred că asistentele și  paramedicii ar trebui instruiți și pregătiți să răspundă în mod eficient la un anumit pericol care nu elimină stresul când se confrunta cu realitatea pericolului. Si, de asemenea, se poate aprecia puțin mai bine problema și să se gasească o soluție la rezolvarea acesteia.

FOTBAL:DINAMO-VIITORUL CONSTANTA, PLAY OFF, LIGA 1 (6.05.2016)Icon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

Jack Ekeng face dezvăluiri în premieră despre decesul fratelui său, fostul dinamovist Patrick Ekeng. Relații reci cu Nathalie, cumnata lui

Cum e relația voastră cu soția lui ”Patou”, Nathalie? V-a apropiat mai mult, dat fiind el a lăsat nu doar o fetiță, pe Kim, dar și un băiețel în urma lui?
Relația noastră? Să spunem ca familia mea şi Nathalie nu avem aceleaşi aşteptări şi aceeaşi viziune de la ceea ce înconjoară moartea lui Patrick. Nathalie este independentă faţă de familia lui Patrick şi familia lui Patrick este independentă faţă de Nathalie. Toată lumea vorbeşte în nume propriu. Cu toate acestea, rămânem o familie. Suntem încântaţi de noul născut, Patrick. A împlinit şapte luni!

EXCLUSIV / Fratele lui Patrick Ekeng, dezvăluiri în premieră despre decesul fotbalistului. ”Nu stăm noi la mila banilor lui Dinamo. Suferim în tăcere” EXCLUSIV / Fratele lui Patrick Ekeng, dezvăluiri în premieră despre decesul fotbalistului. ”Nu stăm noi la mila banilor lui Dinamo. Suferim în tăcere” EXCLUSIV / Fratele lui Patrick Ekeng, dezvăluiri în premieră despre decesul fotbalistului. ”Nu stăm noi la mila banilor lui Dinamo. Suferim în tăcere”

De ce s-a certat cu Nathalie: ”I-a pus nepoatei mele de trei ani imaginile cu tatăl său dându-și sufletul pe teren”

Acum câteva săptămani, Nathalie a postat un filmuleț cu micuța Kim pe rețelele de socializare, în care fetița vede imaginile cu tatăl ei a căzut. Crezi că va reuși să treacă într-o zi peste acest dureros moment?
Nathalie acționează de capul ei. Prin urmare, ea cunoaște motivele care i-a pus filmarea fiicei ei de doar 3 ani, arătându-i cum tatăl ei a căzut și nu s-a mai ridicat de pe teren. Eu nu reușesc să privesc un singur video în care fratele meu nu se mai trezește. Nu pot, e foarte dureros pentru mine. Și acesta este și cazul mamei, și al surorilor mele. Mă întreb dacă acest copil de doar 3 ani merita să privească imagini cu moartea tatalui său. Pentru mine este un act iresponsabil. Chiar dacă nu sunt de acord cu felul ei de a face lucrurile, respect viziunea sa, este dreptul ei de a gândi și acționa diferit față de oamenii obișnuiti, modești și raționali.

Citiți și Ce mare s-a făcut băiatul lui Patrick Ekeng! Pe 6 mai se împlinește un an de la moartea fostului fotbalist dinamovist

EXCLUSIV. Soția fotbalistului Ekeng tună și fulgeră după moartea jucătorului: ”Problemele cu inima sunt o invenție”

Urmărește-ne pe Google News
În România avea un job bun, dar în 1983 a decis să fugă în SUA și s-a angajat ca femeie de serviciu. Au trecut 40 de ani de atunci, incredibil cu ce se ocupă acum Ileana
GSP.RO
În România avea un job bun, dar în 1983 a decis să fugă în SUA și s-a angajat ca femeie de serviciu. Au trecut 40 de ani de atunci, incredibil cu ce se ocupă acum Ileana
ȘOC! Elena Băsescu, apariție HOT pe plajă! IREAL ce s-a văzut când s-a dezbrăcat de haine
Playtech.ro
ȘOC! Elena Băsescu, apariție HOT pe plajă! IREAL ce s-a văzut când s-a dezbrăcat de haine
"L-o fotografiat cum îl spânzură pe al treilea". Filmul crimei din Arad. Vecinii au auzit totul, dar au crezut că e petrecere în apartament
Observatornews.ro
"L-o fotografiat cum îl spânzură pe al treilea". Filmul crimei din Arad. Vecinii au auzit totul, dar au crezut că e petrecere în apartament
Horoscop 8 august 2022. Scorpionii s-ar putea să își inventeze singuri unele dezamăgiri pe care să le folosească ca motivații pentru acțiunile lor
HOROSCOP
Horoscop 8 august 2022. Scorpionii s-ar putea să își inventeze singuri unele dezamăgiri pe care să le folosească ca motivații pentru acțiunile lor
Sute de persoane au rămas izolate în cabane și hoteluri din Austria din cauza inundațiilor
Știrileprotv.ro
Sute de persoane au rămas izolate în cabane și hoteluri din Austria din cauza inundațiilor
Ce li s-a întâmplat unor bucureşteni după ce s-au dus în zona etnicilor maghiari! "Ne-am speriat, am fost avertizaţi. Lumea asta ne-a spus". Uluit, unul dintre ei a spus ce s-a petrecut
Orangesport.ro
Ce li s-a întâmplat unor bucureşteni după ce s-au dus în zona etnicilor maghiari! "Ne-am speriat, am fost avertizaţi. Lumea asta ne-a spus". Uluit, unul dintre ei a spus ce s-a petrecut
Proprietar sau chiriaș? Răspunde la chestionar și vezi ce ți se potrivește
PUBLICITATE
Proprietar sau chiriaș? Răspunde la chestionar și vezi ce ți se potrivește
7 brand-uri scandinave de pe Modivo care nu trebuie să-ți lipsească din garderobă
PUBLICITATE
7 brand-uri scandinave de pe Modivo care nu trebuie să-ți lipsească din garderobă
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.