Mergi direct la conținut »
EXCLUSIV. Soția fotbalistului Ekeng tună și fulgeră după moartea jucătorului: ”Problemele cu inima sunt o invenție”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal

EXCLUSIV. Soția fotbalistului Ekeng tună și fulgeră după moartea jucătorului: ”Problemele cu inima sunt o invenție”

Soția lui Patrick Ekeng este pregătită să vină în România pentru a găsi vinovați pentru moartea soțului ei, decedat în timpul unui meci.

De Maria Apostol,

Patrick Ekeng, un mijlocaș camerunez în vârstă de 26 de ani, titular la echipa Dinamo, a murit pe terenul de fotbal în luna mai a anului trecut. Tragedia s-a întâmplat în timpul partidei dintre Dinamo și FC Viitorul, în minutul 7 al jocului.

Sportivul s-a prăbușit inconștient pe gazon, după care abia la 3 minute după acest episod o ambulanță a sosit în teren, iar în urma ei o asistentă. Înaintea lor însă, primul care a ajuns lângă fotbalist a fost medicul echipei Dinamo, Liviu Bătineanu, care a declarat că i-a eliberat căile respiratorii fără să-i facă un mesaj cardiac.

Doctorul Bătineanu a fost acuzat că nu a intervenit prompt pentru a-l salva pe Ekeng

Doctorul Bătineanu a fost acuzat că nu a intervenit prompt pentru a-l salva pe Ekeng

Cu toții au urcat într-o ambulanță Puls, despre care s-a aflat că nu era dotată corespunzător, și au ajuns la Spitalul Floreasca. Aici, Ekeng a fost resuscitat timp de o oră jumate, însă doctorii l-au pierdut.  Diagnosticul: o afecțiune cardiacă numită hipertrofie. După acest caz s-a deschis o anchetă care este și acum în derulare, iar medicii implicați au fost audiați.
ekeng
În urma fotbalistului a rămas o familie numeroasă, dar și o văduvă cu doi copii. Soția lui Ekeng, Nathy, care a născut cel de-al doilea copil chiar în a doua zi de Crăciun, a stat de vorbă cu reporterii Libertatea, mărturisind că nu este convinsă de problemele medicale invocate în cazul soțului ei și cere ca cineva să fie tras la răspundere pentru această tragedie.

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație
Recomandări

Saga umilinței continuă: 36 de muncitori srilankezi, abandonați pe Otopeni, fără bani, mâncare sau apă. Autoritățile române, depășite total de situație

 

”Dacă doctorul de la Dinamo l-ar fi resuscitat pe Patrick pe stadion si stabilizat, apoi trims la urgente, el ar fi fost în viață. Dar au pierdut timp trimițând o targă și apoi ambulanța. Era prea târziu pentru a-l resuscita. Deci Dinamo mă va revedea în curand. Acum mă descurc cu ajutoarele pe care oamenii mi le oferă”, a declarat Nathy Ekeng pentru Libertatea.

Pornește proces împotriva echipei Dinamo

Femeia susține, de asemenea, că ar mai avea de recuperat o sumă de bani de la clubul Dinamo, pe care nu i-a primit, iar pentru asta se va adresa justiției.

”Nu am primit cei 52.000 de euro. Dinamo mi-a ucis soțul. Patrick nu avea probleme medicale. Doctorul de la Dinamo nu a făcut nimic ca să-l resusciteze, toată lumea a văzut asta la televizor, că el a murit înainte să plece ambulanța. Soțul meu a jucat în Spania, în Franța, unde medicii echipelor de fotbal sunt foarte riguroși. Problemele cu inima sunt o invenție. Dacă era așa, de ce Dinamo ar fi acceptat să semneze un contract cu un jucător bolnav? Nu există controale medicale înainte de semnarea unui contract?”, se întreabă soția fotbalistului mort.

Contactați de ziarul Libertatea, oficialii clubului Dinamo nu au dorit să facă declarații pe marginea acestui subiect. Surse din cadrul clubului au explicat însă că suma de bani invocată de soția lui Ekeng drept rest de plată nu ar fi fost altceva decât o donație pe care patronul echipei, Ionuț Negoiță, a vrut s-o facă familiei, nicidecum o obligație contractuală, ultimul salariu al fotbalistului fiindu-i virat soției.

 

 

Close
Închide
  Close