De Daniel Conțescu,

Cluburile care vor refuza să îşi facă echipe de fotbal feminin nu vor primi licenţa pentru echipa de fotbal masculin. Astfel, din sezonul 2020-2021, orice echipă din Liga 1, trebuie să aibă o echipă de fete înregistrată în campionatul naţional U15. Numărul de echipe de fotbal feminin al fiecărui club se va dubla, respectiv, tripla, în sezoanele 2021-2022, 2022-2023.

Dacă nu îţi vei crea echipă de fotbal feminin în anul 1 (n.r.2021-2022), nu vei primi licenţa. În anul 2 trebuie să ai 2 echipe şi în anul 3 – 3 echipe. Altfel nu vei primi licenţa de Liga 1. Italia acum 3 ani a implementat decizii asemănătoare cu cele luate de noi azi. În Italia, Juventus, care are 7 titluri consecutive la masculin, la nivel de fotbal feminin, când fetele jucau, avea un spectator în tribună. În momentul de faţă, au ajuns la peste 40.000 când joacă fetele„, a spus Burleanu.

Gigi Becali, revoltat

Gigi Becali a anunţat că se va retrage din fotbal dacă FCSB va fi obligată să îşi face echipe de fotbal feminin. La Comitetul Executiv de astăzi, această hotărâre a fost luată cu majoritate de voturi, doar Valeriu Argăseală opunându-se deciziei.

Kira a jucat în apărare

Gică Hagi a declarat de mai multă vreme că vrea, la Viitorul, să aibă echipă de fete. Kira, fiica ”Regelui”, a jucat fotbal în copilărie, înainte să plece la studii, în America. ”Juca în apărare”, a specificat Gică. 

Citește și:

Hulite de Gigi Becali, fetele sunt luate în brațe de Gică Hagi. ”Regele” vrea echipă feminină la Viitorul