Mergi direct la conținut »
Celebrul George Weah, care a jucat 5 sezoane la AC Milan, șochează: ”Juventus e echipa mea de suflet!”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Celebrul George Weah, care a jucat 5 sezoane la AC Milan, șochează: ”Juventus e echipa mea de suflet!”

Celebrul George Weah, care a jucat 5 sezoane la AC Milan, șochează: ”Juventus e echipa mea de suflet!”

Celebrul George Weah, care a jucat 5 sezoane la AC Milan, șochează: ”Juventus e echipa mea de suflet!”. Liberianul a oferit declarații surprinzătoare într-un interviu acordat pentru „L′Equipe”.

De Octavian Cojocaru,

Africanul a declarat că echipa sa de suflet e una dintre marile rivale ale celor de la AC Milan, anume Juventus Torino. „Juventus? A fost echipa pe care am iubit-o de când eram mic. Când eram mic, în Liberia, jucam pe stradă în tricoul lui Juventus. M-am îndrăgostit de această echipă după ce l-am văzut pe Platini la televizor”, a declarat Weah.

„Atunci nu mă gândeam că o să-l văd pe viu pe Platini jucând. Când l-am întâlnit prima oară, eram tot numai un zâmbet. Nu mă puteam opri din zâmbit. Am ajuns să-i strâng mâna omului pe care-l idolatrizam când eram mic”, a adăugat fostul atacant, acum în vârstă de 51 de ani.

Celebrul George Weah, care a jucat 5 sezoane la AC Milan, șochează: „Mi-am dorit să joc la Juventus”

Celebrul George Weah, care a jucat 5 sezoane la AC Milan, șochează: ar fi vrut să joace la Juventus! „Am Juventus în sânge, dar, din păcate, n-am avut șansa să joc pentru ei. După ce am plecat de la Monaco, dacă aș fi avut posibilitatea să aleg între PSG și Juventus, aș fi ales pe torinezi. Dar nu a fost posibil și am ales PSG.

Mulți m-au întrebat de ce m-am dus la o echipă mică. Dar știam că au ambiția să devină o echipă mare, precum PSG sau Marseille”, a mai declarat Weah.

În perioada 1995 – 2000, George Weah a jucat la AC Milan, strângând 114 apariții și 46 de goluri. El a luat cu „diavolii” două titluri, în sezoanele 1995 – 1996 și 1998 – 1999. După ce s-a retras, Weah s-a întors în Liberia, unde a candidat la președinție, dar fără succes.

O altă „trădare” de proporții din Italia, a fost plecarea lui Higuain de la Napoli la … Juventus. Weah nu și-a putut îndeplini acest vis, spre deosebire de Higuain, care și-a concretizat dorința de a ajunge la un salariu mai mare.

Close
Închide
  Close