MENIU CAUTĂ

«Gigi a refuzat banii nemţilor»

Distribuie

Bayern München a încercat de două ori să-l aducă pe căpitanul Stelei, Mirel Rădoi. În ambele cazuri, transferul a căzut din cauza naşului său, Gigi Becali. Patronul Stelei a refuzat ofertele făcute de reprezentanţii clubului german.

3827-108707-1819sport3.jpg

Mihai Piştalu (60 de ani), un machedon sta­bilit în Germania din 1981, este un a­pro­piat al familiei Be­3827-108711-apostolcatalina.jpgcali. Administrează un res­taurant în Feld­kir­chen, foarte aproape de München, şi îl cunoaşte bine pe Egon Coordes, unul dintre scouterii lui Bayern. Piştalu susţine că Mirel Rădoi (27 de ani) ar fi putut juca marţi seară împotriva Stelei, deoarece campioana Germaniei a încercat în două rânduri să-l transfere pe fundaşul şi căpitanul roş-albaştrilor. „Nemţii l-au vrut prima dată pe Rădoi în 2004. Căutau un înlocuitor pentru apărătorul gha­nez Samuel Kuf­four. Egon Coordes a fost la Bucureşti cu mandat clar din partea clubului. Bayern era dispus să dea destul de mulţi bani, vreo pa­tru milioane de euro, din ce am înţeles de la Egon, dar Gigi Becali nici nu a vrut să audă.

Bayern l-a vrut şi pe Radu Ştefan

Germanii au mai avut o tentativă ulterior, încercând să-l ia pe Gigi la sentiment: că-i dau un salariu bun lui Mirel, că-i oferă şansa să joace la o echipă mare, dar degeaba”, ne-a povestit Piştalu. Tot el spune că Bayern l-a vrut recent şi pe Radu Ştefan (22 de ani), fostul fundaş dinamovist ajuns între timp la Lazio. „Egon Coordes a fost în România, s-a întâlnit cu Giovani Becali şi a negociat pentru Radu Ştefan, dar nu s-au înţeles la preţ. Di­na­movistul îi impresio­nase pe nemţi pentru că avea tupeu şi era foarte sigur pe el, deşi era foarte tânăr”, a mai declarat Mihai Piştalu.

3827-108708-1819sport1.jpg

Ar fi avut salariu dublu

Plătit cu 300.000 de euro pe sezon, Mirel Rădoi ar fi câştigat cel puţin dublu dacă venea în Bavaria. „Bayern München este cel mai bogat club din Germania şi printre cele mai bogate din Europa. Rădoi ar fi primit pentru început un salariu de aproximativ 700.000 de euro”, a declarat Mihai Piştalu.

Viorel Năstase a vândut droguri!

Fost atacant al Stelei de la sfârşitul anilor ’70, Viorel Năstase, a evoluat doi ani la TSV 1860 Mün­chen (1980-1982). Mihai Piştalu po­ves­teşte că fostul fotbalist, ajuns acum la 55 de ani, a avut mari pro­bleme cu poliţia germană, pentru că vindea droguri în gara centrală a oraşului. „Viorel Năstase a­jun­sese rău de tot. În 1991 l-au prins că vindea dro­­guri în gară. Presa germană a făcut mare tam-tam pe chestia asta. A­cum parcă are o slujbă la TSV 1860”, a spus Piştalu.

Crede că nu mai pleacă

Mihai Piştalu este de părere că în vara următoare este ultimul tren pentru Mirel Rădoi, dacă vrea să mai plece în străinătate. „Am citit că se interesează şi acum multe cluburi de Rădoi, care este un jucător foarte bun. Dacă nici la vară nu se transferă, nu cred că Rădoi va mai pleca de la gruparea din Ghencea”.

Generalul a vrut să fugă din ţară!

Mihai Piştalu susţine că şi An­ghel Iordănescu, fos­tul se­lecţioner al Ro­mâ­­niei, a fost tentat la un moment dat să ră­mână în Occident. „Din ce ştiu eu, şi Iordănescu ar fi vrut să fugă din ţară. El ar fi trebuit să rămână în Ger­­mania atunci când a fugit Marcel Răducanu. Ior­dănescu s-a răz­gân­dit şi în locul lui a plecat Marcel, chiar da­că nu era prea convins că fa­ce bine”, povesteşte Piştalu.

Comentarii