Mergi direct la conținut »
Ilie Năstase, consul onorific al Cehiei: "Este o mare onoare!"
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Ilie Năstase, consul onorific al Cehiei: "Este o mare onoare!"

Ilie Năstase, consul onorific al Cehiei: „Este o mare onoare!”

Ilie Năstase, consul onorific al Cehiei: "Este o mare onoare!", spune fostul mare tenismen.

De Ciprian Iana,

Lubomir Zaoralek, ministrul de Externe al Cehiei a anunţat că Ilie Năstase a primit oferta să devină consul onorific al acestei ţări în România.

Fostul mare tenismen, acum în vârstă de 71 de ani, a acceptat, vineri, propunerea din partea diplomatului ceh, el urmând a avea biroul la Constanţa.

”Este o mare onoare. Ţara mea nu mi-a oferit această şansă, dar dumneavoastră mi-aţi oferit-o şi apreciez acest lucru”, a afirmat Ilie Năstase, citat de ESPN.

Ilie Năstase a mai precizat: „Sper ca într-o zi să vorbesc precum un ceh, mă voi strădui, dar tot nu cred că voi reuşi. Am mulţi prieteni în Cehia şi, repet, ţara mea nu mi-a oferit această ocazie. Voi mi-aţi oferit-o şi apreciez foarte mult acest lucru„.

La rândul său, Lubomir Zaoralek a precizat: „Am încredere în domnul Năstase. În diplomaţie trebuie să cântărim bine cuvintele, dar cred că domnul Năstase este conştient în totalitate de acest lucru. Sunt convins că transferul său din sport în diplomaţie va fi încununat de succes, întrucât îl văd ca fiind o persoană care îşi dă seama de responsabilitatea pe care o are în noua funcţie”.

Ilie Năstase, consul onorific al Cehiei. Este suspendat din tenis

Ilie Năstase este suspendat de Federaţia Internaţională de Tenis până la 31 decembrie 2020, după ce fostul mare sportiv a fost acuzat că ar fi provocat incidente la meciul de Fed Cup dintre România şi amrea Britanie.

CITEŞTE ŞI: Cosmin Contra, numit oficial selecţioner. AZI, conferinţa de presă. Ce salariu încasează „Guriţă” şi staff-ul său tehnic

Close
Închide
  Close