MENIU CAUTĂ
22 Sep. 2017 19:05

Cosmin Contra, numit oficial selecţioner. „Este o provocare, dar sunt capabil de asta!”. Ce salariu încasează ”Guriţă”. Staff-ul tehnic. Mutu, la FRF / VIDEO

Distribuie
Cosmin Contra, numit oficial selecţioner. AZI, conferinţa de presă. Ce salariu încasează "Guriţă" şi staff-ul său tehnic.
ACTUALIZARE 22 septembrieCosmin Contra: "Vreau să mulţumesc membrilor Comisiei Tehnice, domnului preşedinte, dar şi Comitetului Executiv, care a votat în unanimitate numirea mea. Este o provocare. Ştiu ce mă aşteaptă. Ştiu că vin într-un moment greu. Vreau să revenim acolo unde ne este locul, în grupa a doua valorică la nivel mondial. Nu promit decât muncă şi determinare. Nu există ceva mai mare decât să antrenez echipa naţională".
Noul selecţioner a continuat: "În cei şapte ani de carieră, am acumulat destulă experienţă. Cred că sunt capabil să controlez această situaţie. Am învăţat multe. Sunt capabil să iau decizii bune. Noi încercăm să revenim acolo unde am fost, să jucăm de la egal la egal cu Olanda, cu Anglia. Avem avantajul că preliminariile încep foarte târziu. Am un an să fac o echipă competitivă. Valoarea se poate da şi de către jocul echipei. S-a pierdut plăcerea de a veni la echipa naţională, s-a pierdut mentalitatea de a nu ne speria de nici o echipă cu care jucam. Încercăm să ajutăm jucătorii şi să compensăm prin dăruire lipsa de valoare".
"De Lobonţ am nevoie pentru experienţa pe care a căpătat-o la Roma. Sunt peste 60 de jucători pe care-i urmărim. Staff-ul va fi format din Jerry Gane şi Adi Mihalcea, antrenori secunzi, Javi Reyes, preparator fizic, iar antrenorul cu portarii va fi numit. Am avut vreo trei discuţii în acest sens.  Sper să reuşesc ce n-au reuşit alţii, să-l readuc pe Ştefan Radu la echipa naţională. Singura strategie pentru ultimele două meciuri din preliminarii este să le câştig. Atât şi nimic mai mult. Derby-ul FCSB - Dinamo îl voi vedea relaxat, din postura de selecţioner. Nu am nici un mesaj pentru vreun jucător, acum sunt selecţionerul României. Voi încerca să respect posturile. Nu voi mulţumi pe toată lumea, dar voi încerca să fiu cât mai inspirat în ceea ce aleg. Uşa echipei naţionale este deschisă pentru toţi jucătorii"

„Am avut foarte multe mesaje, de la oameni de fotbal, de la preşedinţi, în special din Spania, unde sunt apreciat”, a conchis Contra.

”Pentru mine, echipa națională a fost mereu mai presus de orice, ceva aproape sfânt. Încă de când eram copil, apoi când am devenit jucător, când am îmbrăcat cu mândrie tricoul ei, la bucurie și la tristețe. Acum, ca antrenor, e un vis împlinit. Dar visul trebuie să continue cu performanță!”;.

”Vă asigur că voi da totul pentru echipa națională, la fel cum am făcut-o și ca jucător, nu cred că trebuie să vă îndoiți de acest lucru. Nu promit minuni peste noapte, dar fiți siguri că fiecare meci va fi o luptă adevărată, la care jucătorii vor veni cu mândrie și în care vor da totul. Acesta e fotbalul pe care România trebuie să îl arate”;

”Suporterilor români vreau să le mulțumesc și acum, din postura de selecționer, pentru felul în care m-au încurajat când jucam pentru România. Îmi doresc foarte mult să îi susțină la fel și pe jucătorii pe care îi pregătesc acum și abia aștept să ne bucurăm împreună de victoriile României!” (Cosmin Contra)

La finalul conferinţei, Cosmin Contra a primit un tricou cu numărul 2, pe care l-a purtat ca jucător, urmat, cu litere mici, de cifrele 020, adică CE 2020.

Răzvan Burleanu: „Cosmin Contra este noul selecţioner al României. Are ca obiectiv calificarea la Campionatul European 2020. Durata contractului său este până la finalul preliminariilor CE. Îi doresc multă baftă lui Cosmin. Ceea ce regret este că nu am reuşit calificarea la Cupa Mondială. Contractul cu Christoph Daum n-a fost modificat din momentul semnării până în momentul rezilierii. Dan Petrescu şi Cosmin Contra au fost singurii antrenori cu care am negociat. Adrian Mutu ne-a vizitat astăzi şi am avut şi o discuţie cu el”.
Mihai Stoichiţă: „Sper ca el să reuşească nu numai să ducă echipa la Campionatul Europen, dar şi să clădească o echipă bună. Sper să aibă şi puţin noroc, că este nevoie de fotbal. Echipa naţională să-şi recâştige bucuria de a juca, de a veni cu bucurie în cantonamente. Îi urez mult succes. Comisia Tehnică a mai analizat o dată aportul domnului Daum şi atunci am acceptat continuarea. Ulterior, când n-am mai avut nici o şansă, am luat decizia încetării contractului fostului selecţioner. Noi suntem for consultativ şi ne asumăm total deciziile pe care le luăm”.
Adrian Mihalcea: „Am avut o discuţie cu Cosmin în urmă cu câteva zile. N-a fost o negociere de durată. Este o mare onoare. Ştiu că va fi mult de muncă. Sper să-l ajut pe Cosmin şi, împreună, să ne îndeplinim obiectivul. Sunt adeptul muncii. Am jucat împreună la Dinamo, la echipa naţională de tineret şi la echipa „mare”. Avem foarte multe amintiri, foarte multe plăcute. Avem o dorinţă foarte mare de a reuşi”
Membrii Comitetului Executiv al FRF au validat numirea lui Cosmin Contra ca selecționer al Romaniei și rezilierea contractului lui Christoph Daum. La ședință au fost prezenți 12 din cei 14 membri ai CEx. Deciziile au fost validate cu unanimitate de voturi.
În ceea ce priveşte staff-ul tehnic al echipei naţionale, din el vor face parte Jerry Gane, ex-antrenor secund la Dinamo, Adrian Mihalcea (ex-UTA) și Javi Reyes, fostul preparatorul fizic al ”câinilor”.
Cosmin Contra va primi un salariu anual de 360.000 de euro, în condiţiile în care fostul selecţioner, neamţul Christoph Daum, era renumerat cu 500.000 de euro. În plus însă, Contra va avea un bonus de performanţă (calificarea la turneul final al Campionatului European 2020) şi va dispune de un buget pentru colaboratorii săi.
Obiectivul fixat noului selecţioner al naţionalei României este calificarea la Campionatul European 2020.
Înaintea debutului în preliminariile CE 2020, Cosmin Contra va sta pe banca tehnică la ultimele două jocuri din grupa pentru CM 2018, cu Kazahstan (5 octombrie) şi cu Danemarca (8 octombrie), apoi va
avea meciuri amicale în noiembrie. Se mai preconizează un joc de verificare în martie 2018, dar şi în mai, înainte de Cupa Mondială.

Cosmin Contra, numit oficial selecţioner. Bilanţ excelent în Liga 1

Cosmin Contra are un bilanţ excelent în Liga 1. Are doar şapte meciuri pierdute din cele 69 disputate cu Politehnica Timişoara, Petrolul Ploieşti şi Dinamo Bucureşti. Singurul trofeu intern obţinut de „Guriţă” este Cupa României 2013, cu Petrolul.
Ca jucător, Cosmin Contra a îmbrăcat de 73 de ori tricoul echipei naţionale, pentru care a marcat şapte goluri. De asemenea, ca fotbalist, a jucat o finală de Cupă UEFA cu Alaves (Spania), pe care a pierdut-o.

Citește mai multe despre cosmin contra, FRF și Romania pe Libertatea.

Comentarii