MENIU CAUTĂ
18 Mai. 2018 00:51

Înmormântarea lui Cristian Țopescu, azi, de la ora 11.00, la Cimitirul Ghencea Militar

Distribuie

Înmormântarea lui Cristian Țopescu. Fostul mare comentator va fi înmormântat azi, cu onoruri militare, la ora 11:00, în Cimitirul Ghencea Militar.

Fostul comentator sportiv a murit marți, 15 mai, la vârsta de 81 de ani.

Personalităţi din lumea sportului, în frunte cu Mihai Covaliu, preşedinte al COSR, Alexandru Dedu, vicepreşedinte al COSR şi preşedinte al FR de Handbal, foştii antrenori Mariana Bitang şi Octavian Bellu, fostul fotbalist Gică Hagi, au fost primii care i-au adus joi un ultim omagiu comentatorului Cristian Ţopescu, al cărui sicriu este depus la sediul TVR.

Sicriul cu trupul neînsufleţit al inegalabilului comentator de sport este încadrat de o gardă militară la Studioul 2 al Televiziunii Române, iar începând cu ora 11,00, personalităţi din sportul românesc dar şi oameni obişnuiţi au venit să-şi ia rămas bun de la Cristian Ţopescu, de a cărui voce se leagă numeroase succese de referinţă din istoria sportului, începând de la gimnastică până la handbal şi fotbal.

Familia lui Cristian Ţopescu a dorit o ceremonie sobră şi a fost interzis accesul camerelor video şi a camerelor foto în spaţiul special amenajat pentru comemorarea inconfundabilului comentator sportiv.

Gică Hagi, la catafalcul lui Cristian Țopescu. Sute de persoane i-au adus un ultim omagiu prețuitului comentator | FOTO&VIDEO

Țopescu a lucrat la TVR timp de 35 de ani, între 1964 și 1999. A fost reporter sportiv, realizator de emisiuni, comentator sportiv, redactor-șef și director general adjunct.

A condus ziare (Prosport) și reviste (Sport Club). Ultimul text al lui Cristian Țopescu a fost publicat pe 2 mai. Marele comentator i-a atacat pe 'patronii de carton' și pe politicieni

A activat și în politică, fiind ales senator de București la alegerile din 30 noiembrie 2008.

În 2007, colonelul în retragere Cristian Țopescu a fost înaintat la rangul de general de brigadă, de către președintele Traian Băsescu. 

În 2017,  a fost decorat de președintele Klaus Iohannis, cu Ordinul Național  în grad de Cavaler, la împlinirea a 80 de ani.

Loading...
Comentarii