Mergi direct la conținut »
La Iași se face un stadion nou! Se va ridica după proiectul unei arene de la arabi! Cât va costa acesta
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > La Iași se face un stadion nou! Se va ridica după proiectul unei arene de la arabi! Cât va costa acesta

La Iași se face un stadion nou! Se va ridica după proiectul unei arene de la arabi! Cât va costa acesta

La Iași se face un stadion nou! Se va ridica după proiectul unei arene de la arabi! Cât va costa acesta. 

Frenezia stadioanelor noi a cuprins și Moldova. După ce Ardealul a primit arena de la Cluj, Oltenia se laudă cu stadionul din Craiova, Bucureștiul cu „Arena Națională” și Ploieștiul cu noul „OZN” al „lupilor”, și Iașiul vrea o arenă nouă și ultramodernă.

Radu Botez, viceprimarul orașului Iași, a dat detalii despre soluțiile gândite până acum. 

”Avem în plan două variante. Vorbim despre reabilitarea şi extinderea actualei arene din Copou, alături de o parcare subterană, dar şi construcţia unei arene noi pe un teren pe care îl avem în apropierea municipiului.

Dacă vorbim de reabilitarea arenei din Copou, ne dorim să facem şi o parcare subterană în spatele stadionului, să-l extindem la 20-25.000 de locuri, dar şi să avem tribune acoperite. 

Am avut o discuţie în acest sens cu o firmă olandeză de profil, reprezentanţii societăţii urmând a ne prezenta o intenţie de proiect privind reabilitarea stadionului din Copou”, a spus Botez.

La Iași se face un stadion nou! Pe lângă arenă s-ar ridica și un mini-cartier

”O altă variantă este cea legată de construcţia unui stadion nou, complet utilat şi situat în afara municipiului. Ca şi structură, noul stadion ar putea semăna cu cel pe care îşi dispută meciurile de pe teren propriu formatia Al Ain, din Emiratele Arabe Unite.

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”
Recomandări

Paul Stănescu lovește telefonul reporterului! ”Sunt baron, da, baron local! Hai, mă, lasă-mă-n pace!”

 

«Hazza bin Zayed», arena pe care joaca Al Ain FC, are o capacitate de 25.000 de locuri, dintre care 21.658 sunt pe scaune, iar 3.342 sunt loje VIP. Stadionul din Al Ain a fost conceput, de asemenea, de BAM International, societatea olandeză care a luat legătura şi cu municipalitatea ieşeană.

Proiectul arenei din Emirate include şi un hotel de 175 camere, o comunitate cu 700 de apartamente rezidenţiale, spaţii verzi, două clădiri de birouri, un centru sportiv, 50 de restaurante şi magazine de tip outlet.

Constructia va fi amplasată într-o zonă cu o fluenţă mai bună a traficului dinspre şi spre stadion. Este un loc situat aproape de şoseaua de centură şi este bun pentru un asemenea obiectiv. Avem demarate şi discuţii cu reprezentanţii Companiei CFR pentru o staţie de tren urban de tip S-bahn în zona respectivă”, a mai dezvăluit Botez.

Viceprimarul a mai precizat că noul stadion nu va costa mai mult de 20 de milioane de euro.

În ultima vreme s-a mai discutat despre stadioane noi la Turnu Măgurele, Alexandria, Focșani, Slatina etc. La Târgu Jiu și la Arad se „construiește” românește, adică mai mult se stă.


CITEȘTE ȘI

Se construiește un stadion nou și la Bacău! Cea mai bună echipă a orașului joacă în Liga 3

Close
Închide
  Close