Mergi direct la conținut »
Marcel Răducanu: ”E ruşinos să pierzi cu 5-0 cu Austria!”
Sport Libertatea > Sport > Marcel Răducanu: ”E ruşinos să pierzi cu 5-0 cu Austria!”

Marcel Răducanu: ”E ruşinos să pierzi cu 5-0 cu Austria!”

Marcel Răducanu, fostul mare jucător român stabilit în Germania, consideră că rezultatul naţionalei Under 19 cu Austria (0-5) la Turneul de Elită este ruşinos şi şi-a arătat disponibilitatea să ajute fotbalul românesc.

”E ruşinos să pierzi cu 5-0 cu Austria. Este supărător. În România nu se lucrează bine cu copiii de mici, de la 7-8 ani. Noi avem un nivel foarte slab la toate nivelurile. Aş veni cu plăcere să ajut fotbalul din România, dar am o şcoală de fotbal în Germania şi trebuie să ştiu la ce mă înham. Cu experienţa mea de 20 de ani, vreau să ajut. Am fost singurul român care a făcut o şcoală de fotbal în Germania. I-aş ajuta pe antrenorii români cu metode de pregătire. Mulţi oameni care văd antrenamentele pe care le facem în Germania cu copiii le arată în ţară, iar antrenorii români nu acceptă că metodele de pregătire din Germania sunt mai bune.”, a declarat Răducanu la Digi Sport.

Acesta crede că naţionala mare nu avea voie să piardă amicalul cu Algeria (1-2) şi explică motivele pentru care România nu mai are rezultate bune. ”Nu mai avem jucători de excepţie, ca Hagi sau Mutu, care fac diferenţa. Nu e normal să te bată Algeria. Înainte, le dădeam 3 goluri Albaniei. Am ajuns rău, dacă ne bucurăm că batem San Marino sau Andorra. Jucătorii trebuie să mănânce pământul la naţională. Nu mai avem lideri. Reghecampf şi Piţurcă se ceartă, nu este o atmosferă prielnică pentru performanţă. Este multă duşmănie, pe care eu nu o înţeleg”, a spus Răducanu.

El consideră că antrenorii români din ţările arabe au ales echipele respective pentru bani şi laudă performanţa Simonei Halep de la Roland Garros. ”Olăroiu nu a antrenat în Europa, el s-a dus la arabi pentru bani, la fel ca şi Reghecampf. Acesta nu a avut oferte din Germania, aşa cum a anunţat Neubert, aici nu s-a auzit nimic. Dan Petrescu putea să mai rămână în Rusia şi s-a dus la arabi tot pentru bani. Să ajungi în finală la Roland Garros e ceva deosebit. M-aş bucura nespus să câştige finala”, a încheiat Răducanu.

Close
Închide
  Close