MENIU CAUTĂ
12 Feb. 2018 09:03

Marius Copil a urcat pe locul 74 ATP. Și-a egalat cea mai bună performanță a carierei. Joacă la Rotterdam

Distribuie

Marius Copil a urcat pe locul 74 ATP. Și-a egalat cea mai bună performanță a carierei. Joacă la Rotterdam.

Finala de la ATP 250 de la Sofia, pierdută duminică în fața bosniacului Mirza Basic, i-a asigurat arădeanului o urcare de 19 locuri în topul mondial.

Înaintea turneului din Bulgaria, prima rachetă a României era pe locul 93 în lume. De azi, este pe poziția a 74-a, pe care a mai ocupat-o pe 16 octombrie 2017.

'Nu sunt supărat că am pierdut finala. Am avut o săpătmână excelentă la Sofia', a exclamat Copil, pentru 'Libertatea', după meciul de două ore, 19 minute și 32 de secunde, în care a servit 19 ași, dar l-a cedat în setul decisiv.

Marius este primul român care accede în ultimul act al unei competiţii profesioniste de simplu, după aproape şapte ani. În mai 2011, Victor Hănescu pierdea la Nicolas Almagro, scor 7-6 (5), 3-6, 3-6, în finala de la Nisa.

Beneficiar de 'special exempt' la Rotterdam

Marius Copil va juca, marți, la turneul ATP 500 de la Rotterdam, unde se va duela cu un alt bosniac, Damir Dzumhur (25 ani, 29 ATP). Românul a explicat, pe Facebook, cum a ajuns în această postură:

'Mirza Basic a fost într-o formă excepțională.
Datorită unui special exempt (SE) primit în momentul calificării în semifinala de la Sofia, săptămâna viitoare îl voi întâlni pe Damir Džumhur, la Rotterdam'.

Marius Copil

Marius Copil

 

Citește mai multe despre Marius Copil pe Libertatea.

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop 24 februarie 2019
Comentarii