MENIU CAUTĂ

Marius Copil, bătut de Radu Albot, în primul tur la Indian Wells. Rămas fără Andrei Pavel, arădeanul a luat-o la vale

Distribuie

Singurul reprezentant al României prezent la Indian Wells în proba de simplu a pierdut, vineri, seară, încă din primul tur. Marius Copil a avut meci cu basarabeanul Radu Albot, care s-a impus după 61 de minute, scor 6-2, 6-2. Indian Wells (4-17 martie) este un turneu de categoria Masters 1000, cu premii totale de 8.359.455$. 

Indian Wells – primul tur

Marius Copil – Radu Albot 2-6, 2-6

AICI, statistica jocului

Marius Copil pare în criză de formă, după ce s-a despărțit de antrenorul Andrei Pavel, care a preluat-o între timp pe sportiva Maria Sakkari (Grecia). Arădeanul s-a întors la vechiul său tehnician, Andrei Mlendea, dar rezultatele întârzie să apară.

FINAL

Game 8 – Albot închide partida cu serviciul. Întoarce un periculos 0-30: 2-6.

Game 7 – Game pentru Copil, în condițiile în care Albot nu s-a întrebuințat. Moldoveanul va servi pentru calificarea în turul doi, unde va da peste italianul Fabio Fognini: 2-5.

Game 6 – Game alb pentru Albot: 1-5.

Game 5 – Încă un break alb și Marius pare să fi cedat setul și implicity partida. Are de recuperat două break-uri: 1-4.

Game 4 – Marius Copil ratează o minge de break și pierde contactul cu rivalul: 1-3.

Game 3 – Copil n-are deloc liniște pe propriul serviciu. Și-l cedează din nou: 1-2.

Game 2 – Marius Copil își recuperează break-ul și rămâne în set. Îi ”fură” serviciul lui Albot în momentul optim, imediat după ce și-l pierduse pe al său: 1-1.

Game 1 – Radu Albot îl domină pe Marius Copil. Basarabeanul începe setul cu un break. Marius Copip produce și prima dublă greșeală. Capitolul ași indică tot cifra 3 în dreptul arădeanului: 0-1.

SETUL 2

Game 8 – Albot rezolvă primul set în mai puțin de o jumătate de oră: 2-6.

Game 7 – Albot mai reușește un break unul la 0, și se distanțează. Va servi pentru a închide setul, unul adjudecat nesperat de facil: 2-5.

Game 6 – Forma bună de la finalul anului trecut pare să se fi evaporat, în cazul lui Marius Copil. Există riscul să iasă din Top 100 și să fie nevoie să se înscrie în calificări, la turneele de Mare Șlem din a doua parte a sezonului: 2-4.

Game 5 – Românul își face serviciul la 0. Basarabeanul nu a opus rezistență, convins că poate merge cu serviciul până la finalul setului: 2-3.

Game 4 – Radu Albot confirmă break-ul. Încă nu s-a confruntat cu minge de break: 1-3.

Game 3 – Albot a fructificat prima minge de break, Copil are trei ași serviți. 13 minute de la primul serviciu: 1-2. 

Game 2 – Albot n-are emoții la serviciu. Jocul îi funcționează, nu degeaba a câștigat recent la Delray Beach: 1-1.

Game 1 – Marius Copil a început meciul la serviciu. Arădeanul a fost primul care a maculat tabela. Primul game i-a adus primii doi ași. Se știe că serviciul este principala armă a lui Copil: 1-0.

Radu Albot este un jucător care a fost dorit în echipa de Cupa David a României. Sportivul născut la Chișinău ar fi preferat naturalizarea, dar între timp a apucat să joace pentru Republica Moldova.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Duelul Copil – Albot este primul al zilei de vineri, pe terenul 7 al complexului californian. Pe această arenă urmează să intre, în partida a treia (miezul nopții), Mihaela Buzărnescu (29) și australianca Daria Gavrilova, pentru duelul din primul tur.

La 28 de ani, rămas fără Andrei Pavel, Marius Copil a picat pe locul 76 ATP și s-a întors la colaborarea cu antrenorul Andrei Mlendea. 

Moldoveanul vine din calificări

Radu Albot, 29 de ani, a urcat până pe locul 53 ATP, după ce a intrat în istorie cu primul turneul ATP câștigat de un sportiv din Republica Moldova (s-a impus la ATP 250 de la Delray Beach). În momentul înscrierii la Indian Wells, Albot nu avea un clasament care să-i permită accederea direct pe tabloul principal.

Astfel, a trebuit să se înscrie în calificări. Favorit 1 în calificări, Albot a reușit două victorii la rând: 6-1, 6-4 cu americanul Mitchell Krueger și 7-6 (4), 7-6 (2) cu slovacul Lukas Lacko.

Arădeanul vine de la Acapulco. În Mexic, a fost eliminat în primul tur de argentinianul Diego Schwartzman. Copil și Albot nu s-au duelat niciodată în circuitul mondial, deși s-au antrenat de câteva ori împreună.

Cel care va trece mai departe va avea de înfruntat rezistența favoritului 16, italianul Fabio Fognini, care are liber în primul tur.

Prezența în primul tur asigură 16.425$ și 10 puncte ATP, iar calificarea în turul secund oferă fiecăruia certitudinea unui premiu de 26.430$ și 25 de puncte ATP.

AICI, tabloul de concurs în proba de simplu.

Comentarii