Mergi direct la conținut »
Meciul Anglia – Olanda anulat, din cauza violenţelor de la Londra
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Meciul Anglia – Olanda anulat, din cauza violenţelor de la Londra

Meciul Anglia – Olanda anulat, din cauza violenţelor de la Londra

De Ciprian Iana,

”Cu regret anunţăm că meciul prevăzut cu Olanda, pe Wembley, miercuri, 10 august, a fost anulat”, a anunţat FA într-un comunicat. Răspunsul olandezilor, printr-un purtător de cuvânt al federaţiei batave, nu s-a lăsat aşteptat: ”Vom rămâne în Olanda. Este o ruşine!”. Interesant este că pentru acest amical, toate cele 70.000 de bilete puse în vânzare au fost vândute. „Jucătorii doresc să-şi exprime dezamăgirea privind anularea meciului de miercuri, însă înţelegem motivele ce stau la baza acestei decizii şi o acceptăm. Am văzut cu toţii imaginile teribile ce au fost prezentate la TV şi cel mai important, în acest moment, este securitatea suporterilor şi a publicului. Jucătorii vor să facă un apel la calm şi sfârşitul violenţelor”, se arată într-un comunicat semnat de internaţionalii englezi şi citit de Adrian Bevington, director în cadrul federaţiei engleze, în prezenţa jucătorilor şi a selecţionerului Fabio Capello.
De asemenea, se pare că Federaţia Engleză de Fotbal ia în calcul şi amânarea partidelor Charlton – Reading şi Crystal Palace – Crawley din liga a doua engleză.
Revoltele au început la Londra de duminică, după ce un bărbat de 29 de ani a fost ucis într-un schimb de focuri cu poliţia în Tottenham. În total, 215 persoane – între care un băiat de 11 ani – au fost arestate de la începutul incidentelor. Scotland Yard a anunţat că a mobilizat 1.700 de poliţişti suplimentari pentru a face faţă situaţiei.

Close
Închide
  Close