MENIU CAUTĂ
27 Aug. 2018 11:37

Michael Owen: “Vreme de șase, șapte ani am urât fotbalul. Abia așteptam să mă retrag”

Distribuie

Fostul atacant englez Michael Owen (38 de ani), câștigător al Balonului de Aur în 2001, a mărturisit că ultimii ani ai carierei de fotbalist au reprezentat o corvoadă, din cauza unei accidentări.

Michael Owen a fost marea speranță a fotbalului englez de la sfârșitul mileniului II începutul mileniului III. Driblingurile sale în viteză și eficacitatea în fața porților adverse l-au transformat într-o vedetă a sportului-rege și i-au adus cel mai prestigios trofeu individual (Balonul de Aur).

Cariera lui a luat-o la vale, însă, în urma unei accidentări la gleznă suferite pe 3 octombrie 2003, în timpul unui meci pe care Liverpool, echipa lui de atunci, l-a susținut împotriva lui Arsenal. ”Când m-am accidentat prima dată la aductori, am fost terminat. Mi-am schimbat modul de a juca. Driblam, căutam spațiile, centram. Acela era adevăratul Owen”, a declarat fostul fotbalist într-un interiu pentru BT Sport.

Era terorizat de ideea că trebuie să sprinteze

”În ultimii șase, șapte ani ai carierei m-am transformat. Eram îngrozit de ideea că trebuie să sprintez, atunci când aveam teren liber în față. Știam că îmi voi pune în pericol aductorii. Cel mai rău era că instinctul îmi «spunea» să joc ca înainte. Dar de fiecare dată când McManaman se pregătea să-mi dea o pasă în adâncime ajunsesem să gândesc «Nu, nu pot s-o fac, dă-mi o pasă scurtă, te rog!». Vreme de șase, șapte ani am urât fotbalul. Abia așteptam să mă retrag, pentru că cel care ieșea de la vestiare nu mai era vechiul Owen”, a mai afirmat fostul atacant.

De-a lungul carierei, Michael Owen a jucat pentru Liverpool (1996-2004), Real Madrid (2004-2005), Newcastle United (2005-2009), Manchester United (2009-2012) și Stoke City (2012-2013), marcând în total 222 de goluri. În naționala Angliei a bifat 89 de prezențe și 40 de goluri.

Poate te interesează și Adrian Aciobăniței, vedeta naționalei masculine de volei a României, calificată după 24 de ani la Campionatul European. I se spune ”contele Attackula”

Citește mai multe despre Michael Owen pe Libertatea.

Comentarii