Mergi direct la conținut »
Michael Schumacher face afaceri! O mașină de Formula 1 condusă de el, vândută la licitație cu 7,5 milioane de dolari
Sport Libertatea > Sport > Michael Schumacher face afaceri! O mașină de Formula 1 condusă de el, vândută la licitație cu 7,5 milioane de dolari

Michael Schumacher face afaceri! O mașină de Formula 1 condusă de el, vândută la licitație cu 7,5 milioane de dolari

Michael Schumacher face afaceri. O mașină de Formula 1 condusă de el, vândută la o licitație Sotheby's cu 7,5 milioane de dolari, informează AFP, citată de Agerpres.ro.

Licitațiile de toamnă organizate la New York s-au încheiat joi cu o altă surpriză: un Ferrari condus de Michael Schumacher vândut pentru 7,5 milioane dolari, un record pentru un bolid modern de Formula 1.

Sotheby’s a pus în ofertă mașina de Formula 1 care a câștigat Marele Premiu din Monaco în 2001, bolid de curse pe care l-a descris „cea mai uimitoare mașină de curse licitată vreodată”.

Prețul obținut pe mașina lui Michael Schumacher, septuplu campion mondial de Formula 1 grav rănit în urma unui accident de schi în 2013, a depășit cu mult estimările inițiale cuprinse între 4 și 5 milioane de dolari.

„Aceasta nu este o operă de artă”, a recunoscut înainte de vânzare un responsabil al Sotheby’s, Grégoire Billault, însă „cu toții am crescut cu mașini, am visat la mașini, și m-am gândit că ar fi binevenită o diversificare”.

Printre celelalte obiecte licitate joi seară s-a numărat un portret al fondatorului Partidului Comunist din China, Mao Zedong, realizat în 1972 de Andy Warhol, adjudecat pentru suma de 32,4 milioane de dolari, potrivit casei de licitații. Expus anterior în Berlin, Turin și Paris, tabloul nu a mai fost niciodată afișat în mod public din 1974.

De asemenea, un triptic de Francis Bacon, intitulat „Three Studies of George Dyer”, realizat în 1966, pe vremea în care artistul a trăit o relație pasională cu Dyer, a fost vândut cu 38,6 milioane de dolari.

La finalul lunii decembrie se vor împlini patru ani de la teribilul accident suferit la schi de Schumacher pe 29 decembrie 2013. Fostul pilot de Formula 1 a dispărut de atunci din lumina reflectoarelor, din cauza căruia s-a ales cu leziuni serioase ale creierului.

Citiți Michael Schumacher a reușit să comunice. Familia fostului pilot speră acum la o minune medicală

Close
Închide
  Close