Fostul șef de la UEFA în perioada 2007 – 2015 este acuzat că a ajutat Qatar să primească găzduirea Campionatului Mondial de Fotbal din 2022.

Dezvăluirea a fost făcută de publicația franceză Mediapart.

Qatar a primit dreptul de a organiza CM 2022 în decembrie 2010, urmând o serie de acuzații privind legalitatea deciziei.

S-a spus că Michel Platini ar fi primit o șpagă de 1,5 milioane de euro pentru a influența votul în favoarea arabilor.

Audierea are loc în cadrul anchetei ordonate de Parchetul Financiar Naţional (PNF), care ”vizează fapte prezumtive de corupţie activă şi pasivă comise de către persoane care nu îşi exercită o funcţie publică”, în cadrul atribuirii turneului din 2022 al Cupei Mondiale Qatarului.

În 2016, PNF deschisese o anchetă preliminară pentru ”corupţie privată”, ”asociere în scop criminal”, ”trafic de influenţă şi tăinuire de trafic de influenţă” în legătură cu atribuirea CM 2022. Platini, care a recunoscut că a votat pentru Qatar la scrutinul atribuirii din 2 decembrie 2010, fusese deja audiat ca martor în decembrie 2017.

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele
Recomandări

Supraviețuitor al Holocaustului, Leonard Zaicescu își povestește viața, spaimele și speranțele

PNF este interesat, între altele, de întâlnirea organizată pe 23 noiembrie 2010 la Palatul Elysée, în prezenţa preşedintelui Nicolas Sarkozy, la care au luat parte Michel Platini, emirul Qatarului, Tamim Ben Hamad Al Thani, şeicul Hamad Ben Jassem, atunci prim-ministru şi ministru al afacerilor externe ale emiratului.

Mondialul din 2022 va fi primul care va fi organizat iarna, fiindcă pe timp de vară căldura este insuportabilă în zonă.

Din cauza acestui scandal, care durează din 2010, Michel Platini n-a putut candida, în 2016, la șefia FIFA. În 2016, Platini și Sepp Blatter, fostul președinte al forului mondial, au fost excluși din fotbal pentru patru ani.

Fostul Balonul de Aur din 1983, 1984 și 1985 a acuzat recent că există un complot împotriva lui, regizat de cei de la FIFA și de la TAS.


EXCLUSIV | Un milionar american, însurat și cu 8 copii, s-a îndrăgostit nebunește de o moldoveancă, iar în două luni i-a alimentat contul cu sute de mii de dolari. Fiindcă nu le-au crezut povestea de iubire, autoritățile și o bancă comercială din Brașov au pus sechestru pe banii fetei din Onești

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist
GSP.RO

La 4 ani era declarată „cea mai frumoasă fată din lume”. Cum arată la 18 ani fiica fostului fotbalist

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci
HOROSCOP

Horoscop 6 decembrie 2019. Este o zi dificilă pentru Raci