Mergi direct la conținut »
Mihaela Buzărnescu, implicată într-un scandal pe bani în circuitul WTA. Mesaj dur primit de româncă de la jucătoarea Mandy Minella
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Mihaela Buzărnescu, implicată într-un scandal pe bani în circuitul WTA. Mesaj dur primit de româncă de la jucătoarea Mandy Minella

Mihaela Buzărnescu, implicată într-un scandal pe bani în circuitul WTA. Mesaj dur primit de româncă de la jucătoarea Mandy Minella

Mihaela Buzărnescu, implicată într-un scandal pe bani în circuitul WTA. Mesaj dur primit de româncă de la jucătoarea Mandy Minella.

De Daniel Conțescu,

O jucătoare din circuitul  WTA a reclamat-o pe românca aflată pe locul 21 WTA forului mondial după ce sportiva noastră s-a retras de la US Open 2018 în buza primului meci.

Luxemburgheza Mandy Minella (32 de ani, 144 WTA) reclamă că a ratat un loc pe tabloul principal de la US Open 2018 deoarece Mihaela (30 de ani) s-a retras cu doar două ore înainte de startul primului meci.

27.000 de dolari, fără să joace

Antrenorul sportivei din Luxemburg, Tim Sommer, spune că totul a fost o manevră, pentru ca Mihaela să încaseze jumătate din suma oferită sportivelor care evoluează în turul 1. Conform regulamentului, sportivele care se retrag înaintea turneului încaseaza jumătate din suma, iar cealalalta jumătate se duce către un lucky-loser. În acest caz, Mihaela a încasat 27.000 de dolari.

Potrivit spuselor lui Sommer, jucătoarea noastră ar fi fost accidentată suficient de grav încat n-ar fi trebuit să se înscrie deloc pe tabloul principal, dar a anunțat că va participa, ca să nu piardă banii.

„Când Mihaela Buzărnescu s-a accidentat la Montreal și a scris pe Twitter că nu va putea juca la US Open, credeam că Mandy va intra pe tablou. Când am ajuns la New Haven, Mihaela era încă pe lista de start.

I-am contactat pe cei de la WTA si mi s-a spus că Buzarnescu este la New York și încearcă să se recupereze. A scris și ea pe Twitter asta. Am întrebat un doctor și pe fizioterapeutul nostru dacă este posibil să joci cu ligamentul afectat și mi-a zis că nu este nicio șansă, că durează între șase și opt săptămâni până când revii la normal. Am contactat WTA din nou și nu mi se pare normal ca atunci când ai un diagnostic și știi că ești accidentata să te mai înscrii la un concurs”, a spus Tim Sommer pentru SpoX, preluat de ziare.com.

Șocul unui medic din Suceava: „Pacienții ridică mâinile după mine și strigă Domnule doctoooor! Nu știu dacă sunt strigoi sau zombie”
Recomandări

Șocul unui medic din Suceava: „Pacienții ridică mâinile după mine și strigă Domnule doctoooor! Nu știu dacă sunt strigoi sau zombie”

 

Antrenorul jucatoarei din Luxemburg a explicat că WTA nu i-a putut oferi un raspuns la reclamația făcută pe numele Mihaelei Buzărnescu.

„Cei de la WTA mi-au spus că nu se poate face nimic, ca totul depinde de Federatia de Tenis din SUA deoarece turneul are loc la New York. Apoi, am făcut o plângere la organismul care se ocupă de integritatea tenisului, pentru a pune presiune pe WTA. Și pentru a fi siguri că-i spun Mihaelei cum stau lucrurile: dacă ar fi jucat, ar fi fost zeci de pariuri pe adversară. Dar nimic nu s-a întâmplat”, a adaugat Sommer.

OMS recomandă ca mamele cu COVID-19 să poată alăpta. Nu și în România. Caz revoltător la Timișoara
Recomandări

OMS recomandă ca mamele cu COVID-19 să poată alăpta. Nu și în România. Caz revoltător la Timișoara

 

Totodata, Sommer a mentionat ca nu intelege de ce Mihaela a insistat sa incaseze aceasta suma. Buzarnescu a incasat un milion de dolari in acest an. Chiar avea nevoie sa ia 27 de mii de dolari intr-un asemenea mod?”, a mentionat Sommer.

Minella, mesaj dur pentru „Miki”

Scandalul a escaladat. Mandy Minella i-ar fi scris un mesaj dur sportivei noastre.

„Mandy i-a scris că întelege totul, dar că există o limită! Mihaela i-a răspuns că a avut o viață grea și ca a trecut prin situații similare! Cel puțin ultima parte este pură ficțiune”, a reclamat, supărat, Sommer.

În încheiere, Sommer a anunțat că, pentru a apăra interesul elevei sale, a contactat deja o echipă de avocați, cu scopul de a acționat WTA în judecată.

„Suntem în contact cu o echipă de avocați din Orlando. Nu este vorba despre domnișoara Buzarnescu, ea a acționat legal, deși din punct de vedere moral lucrurile sunt discutabile. WTA trebuie să-și asume însă responsabilitatea.

Ei au anunțat că Mihaela nu va juca la US Open, și apoi au retras știrea. Au editat articolul de pe site-ul oficial. Per total, un gest stupid făcut de domnișoara Buzarnescu, gestionat foarte prost de WTA, ne-a costat foarte mult timp, energie și bani. Ceva de acest gen n-ar mai trebui să se întâmple pe viitor”, a conchis tehnicianul.

1.381.051
de dolari a câștigat Buzărnescu în carieră, potrivit statisticilor oficiale ale WTA (AICI, detalii). În 2018, a adunat suma de 
1.004.234$.
Close
Închide
  Close