MENIU CAUTĂ

Mihaela Buzărnescu și Raluca Olaru, în finala turneului de dublu de la Strasbourg. Româncele au câștigat trofeul

Distribuie

Mihaela Buzărnescu și Raluca Olaru, în finala turneului de dublu de la Strasbourg. În ultimul act, româncele vor evolua cu Nadia Kicenok și Anastasia Rodionova (Ucraina/Australia), cap de serie numărul 3.

LIVESCORE
Buzărnescu/ Olaru – Kicenok/ Rodionova 7-5, 7-5

Finala franceză e programată sâmbătă, 26 mai, de la ora 13.30.

Cuplul Mihaela Buzărnescu/Raluca Olaru s-a calificat în finala probei de dublu de la Strasbourg, după ce a învins, vineri, cu scorul de 7-5, 6-2, echipa Xenia Knoll/Anna Smith (Elveţia/Marea Britanie).

Pentru calificarea în finală Buzărnescu şi Olaru vor primi un premiu în valoare totală de 5.181 de euro şi 180 de puncte WTA. Câştigătoarele trofeului vor primi 9.919 euro şi 280 de puncte WTA.

Pentru ambele românce este a doua finală WTA de dublu din acest an. Olaru a câştigat un titlu la Rabat, alături de rusoaica Ana Blinkova, iar Buzărnescu a jucat ultimul act la Praga, alături de belarusa Lidia Morozova.

Buzărnescu are în 2018 trei semifinale WTA, după ce a evoluat în ultimul act la Hobart şi Praga, iar la Strasbourg a ajuns în penultimul. Raluca Olaru are în palmares o finală WTA la simplu, în 2009, la Bad Gastein, opt titluri şi opt finale WTA la dublu.

Cele opt titluri de dublu au fost obţinute la Taşkent în 2008 (alături de ucraineanca Olga Savciuk) şi în 2016 (alături de turcoaica Ipek Soylu), la Acapulco în 2011 (alături de ucraineanca Maria Koritţeva), la Nurnberg în 2013 (alături de rusoaica Valeria Solovieva), la Linz în 2014 (alături de americanca de origine georgiană Anna Tatishvili), în 2017 la Hobart (alături de Savciuk) şi Bucureşti (alături de Irina Begu), iar acum în 2018 alături de Ana Blinkova la Rabat.

Raluca Olaru a mai jucat opt finale WTA: în 2008 la Budapesta (alături de germanca Vanessa Henke), în 2013 la Katowice (alături de Solovieva), în 2014 la Nurnberg şi Baku, ambele alături de Shahar Peer (Israel), în 2015 la Nurnberg (alături de Lara Arruabarrena) şi în 2016 la Rabat (alături de germanca Tatjana Maria) şi la Bol (Croaţia), alături de aceeaşi Ipek Soylu (Turcia), precum şi în 2017 la Shenzhen

Dacă va reuși să cucerească titlul, Mihaela Buzărnescu va face un salt impresionant în clasamentul WTA de dublu. Prin calificarea în finală, ea și-a asigurat deja o urcare de 9 poziții, până pe 52 în lume, ceea ce reprezintă cea mai bună performanță în această specialitate. Dar, dacă va câștiga și finala de la Strasbourg 2018, Mihaela Buzărnescu va intra în premieră în Top 50 WTA la dublu. Cel mai bun loc ocupat de româncă în ierarhia mondială de dublu a fost 61 WTA

Partenera Mihaelei, Raluca Olaru, și-a asigurat un salt de doar o poziție, până pe 41, prin calificarea în finală. Dacă va cuceri titlu, ea va mai urca trei poziții, urmând ca de luni, când se afișează noul clasament WTA de dublu, ea să ocupe locul 38.

Mihaela Buzărnescu a fost în semifinale şi la simplu, dar a pierdut, tot vineri, cu 6-2, 6-7 (5), 1-6, în faţa sportivei slovace Dominika Cibulkova.

Citiți și LIVEBLOG Roland Garros 2018. Adversarele fetelor noastre în turul I la Paris

Citește mai multe despre Mihaela Buzărnescu, Finala și strasbourg pe Libertatea.

Comentarii