De Viorel Tudorache,

ACTUALIZARE 5 iulie. Primul antrenament al lui Stanciu la Slavia.

Nicușor Stanciu (26 de ani) a semnat miercuri un contract valabil cu Slavia până în 2023. Stanciu, care la noua sa echipă va purta tricoul cu numărul 7, a oferit primele declarații.

„Sincer, cel mai mult m-a motivat dorința lor de a mă lua de la Al Ahli. Am aflat de interesul Slaviei la finele stagiunii și în timpul pauzei pentru naționale sperăm să se facă transferul, știam că mă vor.

M-a încântat că s-au luptat mereu pentru mine. De aceea m-am întors și-i mulțumesc Slaviei pentru șansa oferită”, a spus Stanciu, care a devenit coleg cu Alexandru Băluță, fostul mijlocaș al Craiovei.

Aveam discuţii cu Slavia şi i-am spus că nu va avea salariul de la Al Ahli: el a vrut să se întoarcă! Nu putea să revină la Sparta Praga, pentru că nu a plecat în relaţii extraordinare de acolo! Iar ei nu au primit toţi banii de la Al Ahli şi dacă l-ar fi vrut înapoi nu-şi mai obţineau banii!,” a precizat Anamaria Prodan, la Fotbal Club.

ACTUALIZARE 4 iulie. Nicolae Stanciu a semnat contractul și este oficial jucătorul celor de la Slavia Praga. Mijlocașul român va purta tricoul cu numărul 7.

ACTUALIZARE 4 iulie. Nicolae Stanciu (26 de ani) se află alături de impresarul Anamaria Prodan în Cehia, unde urmează să semneze cu Slavia Praga, informează gsp.ro.

Mijlocașul se întoarce în Cehia după o jumătate de an petrecută în Arabia Saudită. Plecat de la Sparta Praga, Stanciu va semna cu rivala Slavia un contract valabil pe cinci ani. Campioana Cehiei plătește 6 milioane de euro pentru a-l aduce de la Al Ahli, plus 35% dintr-un viitor transfer. În ianuarie, formația arabă plătise 10 milioane de euro!

Stanciu și impresarul său au plecat miercuri seară de la București cu destinația Praga pentru a pune la punct ultimele detalii ale transferului. Slavia negociază de aproape o lună mutarea cu cei de la Al Ahli.

——-

Mijlocașul naționalei Nicolae Stanciu, care s-a căsătorit săptămâna trecută la Alba Iulia, s-ar putea întoarce în Cehia, dar nu la Sparta Praga, ci la campioana Slavia Praga. Acolo ar fi coleg cu alt român, Alexandru Băluță.

Nicolae Stanciu, 31 de selecții și 10 goluri la naționala României, a intrat în conflict cu conducerea clubului saudit luna trecută, după ce a fugit de la echipă, supărat că nu-și primise drepturile salariale timp de patru luni.

Stanciu a fost transferat de Al Ahli de la Sparta Praga, pe 28 ianuarie 2019, pentru 10 milioane de euro, iar fotbalistul a semnat un contract pe trei ani și șase luni.

Șeicii lui Al Ahli au precizat: ”Fotbalistul și-a primit toate salariile”.

Anamaria Prodan, agentul jucătorului, a reacționat pentru GSP.ro: ”Relațiile noastre cu clubul Al Ahli sunt perfecte. Îi respectăm foarte mult. Stanciu nu a fost înștiințat de nimeni nimic. Este jucătorul lui Al Ahli. Clubul are un antrenor nou care încearcă să-și facă strategia pentru anul viitor”.

Nicolae Stanciu nu a fost prezent la reunirea echipei.

Citește și:

Miodrag Belodedici își reface viața la 55 de ani: „Sunt îndrăgostit!”. Cum arată cea care i-a furat inima, ce spune despre căsătorie și despre copii. Dorinel și Răducioiu iubesc și ei din nou