14 Ian. 2018 20:00

UPDATE. Nicolae Stanciu, la Sparta Praga, afacere în stand-by! ”Discuțiile s-au oprit puțin”

Distribuie

Nicolae Stanciu, la Sparta Praga. ”Afacerea este făcută”, au anunțat belgienii de la nieuwsblad.be. Anderlecht urmează să primească 5.000.000 de euro, plus bonusuri.

ACTUALIZARE 14 ianuarie. „Discuţiile s-au oprit puţin, dar sunt optimistă. Eu sunt la Praga cu conducătorii de aici. Stăm la masă, mâncăm ceva, mai vorbim. Noi suntem în regulă, ne-am înţeles la contract. Între cluburi sunt probleme, dar sper că se vor rezolva. Mâine plec de la Praga la Bruxelles. Mă duc să mă întâlnesc pe preşedintele lui Anderlecth şi sper să facem transferul”, a spus Anamaria Prodan, duminică seara, la Digi Sport.

ACTUALIZARE 14 ianuarie. Anderlecht nu a fost de acord cu ultima propunere a Spartei Praga pentru Nicolae Stanciu, iar mutarea e în acest moment sub semnul întrebării. Oficialii cehi speră, însă, ca afacerea să se facă în cele din urmă.

Faptul că există o diferenţă importantă între cerere şi ofertă a fost evidenţiat în această dimineaţă de Adam Kotalik, preşedintele executiv al grupării din Praga. ”Anderlecht nu a acceptat oferta noastră”, a spus oficialul cehilor, conform voetbalnieuws.be.

ACTUALIZARE 14 ianuarie. Dacă Stanciu pleacă, Alexandru Chipciu va rămâne la Anderlecht, cel puţin până în vară. Clubul din Bruxelles a renunţat pentru moment la achiziţionarea lui Thomas Foket, care l-ar fi scos de tot din ecuaţie pe român.

ACTUALIZARE 14 ianuarie. Presa din Cehia a anunțat deja transferul. Stanciu devine cel mai scum jucător transferat vreodată de vreo echipă din Cehia: 128.000.000 de coroane, circa 5.000.000 de euro. Vechiul record era al lui Tal Ben Haim, care a venit în Sparta, în vara trecută, pentru 76.000.000 de coroane.

Stanciu ar urma să aibă un salariu de 3,2 milioane de euro, cu tot cu bonusuri. El este așteptat duminică la Praga. ”Dacă nu cumva turcii de la Sivasspor nu vin cu vreo propunere spectaculoasă”, mai scriu colegii din Cehia.

ACTUALIZARE 14 ianuarie. Anamaria Prodan, agentul lui Stanciu, la Digi: ”Mai sunt câteva probleme la salariu lui. Mai sunt niște bonusuri. Mâine dimineața vine și Stanciu la Praga și vom termina. Eu cred că în seara asta cluburile se vor înțelege. E vorba de puțin mai mult de 5 milioane. La ce salariu avea el, eu cred că toată lumea iese ok. Ei scapă de un salariu mare. Se va vinde definitiv. Noi am anunțat oficial că orice se întâmplă, plecăm. Am avut ofertă și aseară și acum câteva ore. După ce se face afacerea, vă spun care era echipa colos care l-a ofertat”.

Sursa citată spune e posibil ca Sparta Praga să îl înregimenteze pe mijlocașul de 24 de ani chiar în acest sfârșit de săptămână. Inițial, Anderlecht refuzase oferta de 4 milioane de euro făcută de cehi.

Laurențiu Reghecampf l-a dorit și el în această iarnă la Al Wahda, lucru recunoscut chiar de Prodan. Totuși, Stanciu nu a luat în considerare o plecare din Europa, care l-ar fi îndepărtat și de circuitul echipei naționale.

Citiți și Nicolae Stanciu nu se desparte de telefon în cantonamentul lui Anderlecht. ”Este 99,9% rezolvat transferul la Sparta Praga!”

Loading...
Comentarii