Mergi direct la conținut »
Nicolae Stanciu, la Sparta Praga. A trecut vizita medicală. A semnat pe trei ani și jumătate! | FOTO
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > Nicolae Stanciu, la Sparta Praga. A trecut vizita medicală. A semnat pe trei ani și jumătate! | FOTO

Nicolae Stanciu, la Sparta Praga. A trecut vizita medicală. A semnat pe trei ani și jumătate! | FOTO

Nicolae Stanciu, la Sparta Praga. ”Afacerea este făcută”, au anunțat belgienii de la nieuwsblad.be. Anderlecht urmează să primească 5.000.000 de euro, plus bonusuri.

ACTUALIZARE. Nicușor, la vizita medicală.

ACTUALIZARE 18 ianuarie. Stanciu a sosit la Praga pe aeroportul Vaclav Havel miercuri, la ora 22.00, ora locală, și a semnat contractul cu cehii, anunță presa locală. Suma pe care o va primi Anderlecht: 3.750.000 de euro (96.000.000 de coroane)!

Stanciu, care a semnat până la 30 iunie 2021, face în aceste momente vizita medicală.

Suma de 96 de milioane de coroane este un nou record în istoria ligii cehe (precedentul: Tal Ben Haim – 76 milioane de coroane, de la Maccabi Tel Aviv la Sparta Praga).

„Nu mai sunt detalii de stabilit. Oferta Spartei a fost acceptată”, a declarat agentul Anamaria Prodan Reghecampf.

ACTUALIZARE 17 ianuarie. Cotidianul belgian „La Derniere Heure” a anunţat că în sfârşit cele două cluburi s-au înţeles, iar Stanciu va trece de la Anderlecht la Sparta Praga.

Belgienii susţin că suma de transfer este 3,5 milioane de euro, în condiţiile în care jucătorul a fost adus pentru 9,8 milioane de euro. Şefii lui Anderlecht ar fi acceptat o sumă mai mică de transfer, dar au cerut bonusuri mai mari în cazul în care Sparta Praga va ajunge în grupele Champions League, iar fotbalistul român joacă un anumit număr de partide. Iniţial, Anderlecht a cerut 5 milioane, Sparta Praga ar fi oferit doar 4 milioane, iar şefii echipei belgiene nu părea dispuşi să negocieze.

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”
Recomandări

Destinul unei actrițe celebre urmărită de Securitate pentru relația cu un neamț: “Soțul, regimul comunist și Germania federală mi-au distrus viața”

ACTUALIZARE 14 ianuarie. „Discuţiile s-au oprit puţin, dar sunt optimistă. Eu sunt la Praga cu conducătorii de aici. Stăm la masă, mâncăm ceva, mai vorbim. Noi suntem în regulă, ne-am înţeles la contract. Între cluburi sunt probleme, dar sper că se vor rezolva. Mâine plec de la Praga la Bruxelles. Mă duc să mă întâlnesc pe preşedintele lui Anderlecth şi sper să facem transferul”, a spus Anamaria Prodan, duminică seara, la Digi Sport.

ACTUALIZARE 14 ianuarie. Anderlecht nu a fost de acord cu ultima propunere a Spartei Praga pentru Nicolae Stanciu, iar mutarea e în acest moment sub semnul întrebării. Oficialii cehi speră, însă, ca afacerea să se facă în cele din urmă.

Răzbunarea unui temut interlop al clanului Chira după ce un rival l-a schilodit pe viață. Scene de filme western
Recomandări

Răzbunarea unui temut interlop al clanului Chira după ce un rival l-a schilodit pe viață. Scene de filme western

Faptul că există o diferenţă importantă între cerere şi ofertă a fost evidenţiat în această dimineaţă de Adam Kotalik, preşedintele executiv al grupării din Praga. ”Anderlecht nu a acceptat oferta noastră”, a spus oficialul cehilor, conform voetbalnieuws.be.

ACTUALIZARE 14 ianuarie. Dacă Stanciu pleacă, Alexandru Chipciu va rămâne la Anderlecht, cel puţin până în vară. Clubul din Bruxelles a renunţat pentru moment la achiziţionarea lui Thomas Foket, care l-ar fi scos de tot din ecuaţie pe român.

ACTUALIZARE 14 ianuarie. Presa din Cehia a anunțat deja transferul. Stanciu devine cel mai scum jucător transferat vreodată de vreo echipă din Cehia: 128.000.000 de coroane, circa 5.000.000 de euro. Vechiul record era al lui Tal Ben Haim, care a venit în Sparta, în vara trecută, pentru 76.000.000 de coroane.

Stanciu este așteptat duminică la Praga. ”Dacă nu cumva turcii de la Sivasspor nu vin cu vreo propunere spectaculoasă”, mai scriu colegii din Cehia.

ACTUALIZARE 14 ianuarie. Anamaria Prodan, agentul lui Stanciu, la Digi: ”Mai sunt câteva probleme la salariu lui. Mai sunt niște bonusuri. Mâine dimineața vine și Stanciu la Praga și vom termina. Eu cred că în seara asta cluburile se vor înțelege. E vorba de puțin mai mult de 5 milioane. La ce salariu avea el, eu cred că toată lumea iese ok. Ei scapă de un salariu mare. Se va vinde definitiv. Noi am anunțat oficial că orice se întâmplă, plecăm. Am avut ofertă și aseară și acum câteva ore. După ce se face afacerea, vă spun care era echipa colos care l-a ofertat”.

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal
Recomandări

Adriana Oprea, analiză devastatoare: Ceilalţi viermi din cazul Caracal

Sursa citată spune e posibil ca Sparta Praga să îl înregimenteze pe mijlocașul de 24 de ani chiar în acest sfârșit de săptămână. Inițial, Anderlecht refuzase oferta de 4 milioane de euro făcută de cehi.

Laurențiu Reghecampf l-a dorit și el în această iarnă la Al Wahda, lucru recunoscut chiar de Prodan. Totuși, Stanciu nu a luat în considerare o plecare din Europa, care l-ar fi îndepărtat și de circuitul echipei naționale.

Nicolae Stanciu nu se desparte de telefon în cantonamentul lui Anderlecht. ”Este 99,9% rezolvat transferul la Sparta Praga!”


Citește și: VIDEO/Petre Moraru, actorul român care a fost pe coperta “National Geographic”:”Dracula mi-a mai dat niște bani la pensie!”

Close
Închide
  Close