MENIU CAUTĂ
21 Sep. 2008 15:19

Rapid are un avantaj moral

Distribuie

3753-91434-16sportmunteanu.jpgVlad Munteanu spune ca nemtii nu se mai tem ca ar putea fi depasiti de Romania in coeficientul UEFA, desi Wolfsburg si Rapid au sanse egale sa treaca mai departe in Cupa UEFA. Fotbalistul 'lupilor' are sanse minime sa evolueze contra giulestenilor.

Libertatea: Vladut, cine este favorita in duelul dintre Rapid si Wolfsburg pentru un loc in grupele Cupei UEFA?
Vlad Munteanu:
Nu se pune problema favoritei. In opinia mea, ambele echipe au sanse egale.

Ai urmarit jocurile rapidistilor din acest sezon?
I-am vazut. Au avut un inceput foarte bun de campionat, dar in ultimele meciuri nu au mai avut rezultate, desi au jucat bine. Tocmai de aceea ne va fi si mai greu. Rapidistii se vor concentra acum mai mult pe Cupa UEFA. Rapidul are si un avantaj moral, prin faptul ca in ultimii ani a reusit un palmares pozitiv cu echipele germane in cupele europene.

Wolfsburg – Rapid nu este singurul derby germano-roman din actualul sezon al cupelor europene. Se mai tem nemtii ca i-am putea depasi in coeficientul UEFA?
Nu mai e cazul. A fost intr-adevar, in urma cu doi ani, o situatie in care Rummenigge si o parte a presei isi aratau ingrijorarea ca Germania ar putea fi depasita de Romania, dar acum lucrurile s-au mai calmat. Nemtii sunt mai mai optimisti.

Pentru Wolfsburg ce e prioritar in acest sezon, campionatul sau UEFA?
S-au facut investitii destul de mari si se asteapta sa depasim rezultatele din sezonul trecut. Locul cinci pe care ne-am clasat in ultimul sezon e minimumul acceptabil. Nu vom neglija insa Cupa UEFA.
„Magath mi-a promis ca imi va da sanse”

Nu prea ai fost folosit in acest sezon…
Ma antrenez si astept sa mi se dea o sansa. Au venit multi jucatori noi in acest sezon si antrenorul a preferat sa lucreze cu acestia. Am discutat cu domnul Magath si am clarificat lucrurile. Mi-a promis ca mi se vor acorda sanse si sper sa profit atunci cand se vor ivi.

Azi, cinci formatii romanesti fac primul pas pentru intrarea in grupele Cupei UEFA. Hamburger SV – Unirea

Urziceni  ora 20.00, in direct la Boom Sport One
VfL Wolfsburg – Rapid ora 20.00, in direct la TVR 1
Nec Nijmegen – Dinamo  ora 20.45, in direct la Antena 1
FC Timisoara – Partizan Belgrad ora 20.45, in direct la Telesport
Slavia Praga – FC Vaslui  ora 20.15, in direct la Radio Romania Actualitati 

 

Comentarii