MENIU CAUTĂ
11 Noi. 2018 21:41 , de Catalin Apostol

UPDATE River Plate – Boca Juniors, finală istorică în Copa Libertadores. Patru goluri în ”finala secolului”

Distribuie

Argentina "fierbe". Pentru prima dată în istoria de 59 de ani a competiției, finala Copei Libertadores se va disputa între două echipe din patria lui Messi. Ca totul să fie la superlativ, trofeul se va decide în urma unei duble dispute între cele mai titrate echipe ale Argentinei, River Plate și Boca Juniors.

BOCA JUNIORS – RIVE PLATE 2-2 
Ramon Abila (34), Dario Benedetto (45) / Lucas Pratto (36), Carlos Roberto Izquierdoz (61 – autogol)

Meciul de pe 'Bombonera' s-a disputat duminică seară și a produs 4 goluri. River Plate pornește cu prima șansă la retur, prin prisma celor două goluri marcate în deplasare.

ACTUALIZARE 11 noiembrie. Urmările furtunii de la Buenos Aires. Stadionul e încă inundat, unele bucăți de tribună s-au desprins! O decizie în ceea ce privește disputarea partidei va fi luată la ora 20.00 locală, cu o oră înainte de ora oficială a reprogramării.

 

ACTUALIZARE 11 noiembrie, ora 3.30. Meciul programat sâmbătă seară n-a avut loc. Ploaia a dat peste cap evenimentul mult-așteptat, supranumit 'finala secolului'. Apocalipsa s-a pornit în jurul orei locale 13.00. Cum mingea nu sărea, din pricina băltoacelor, Conmebol a decis amânarea pentru duminică, la ora 21.00, în România.

Pioggia battente sulla Bombonera.

'Bombonera', o imensă piscină.

Le condizioni della Bombonera al momento

CONMEBOL.com

@CONMEBOL

Por motivos de fuerza mayor el partido queda suspendido para mañana, domingo 11 de noviembre a las 16:00 h.

 ACTUALIZARE 9 noiembrie. O finală pentru cei cu inima puternică, anunță organizatorii meciul de pe 'Bombonera', din finala Copei Libertadores. Interes enorm pentru jocul-tur, de mâine seară. Un bilet de intrare la meci a ajuns, pe piața neagră, la 3.800 de euro.

ACTUALIZARE 7 noiembrie. Au fost stabilite datele de disputare ale celor două manșe ale finalei Copei Libertadores. Turul se va disputa pe terenul lui Boca Juniors, pe 10 noiembrie, începând cu ora locală 17.00 (22.00, ora României). Returul este programat pe 24 noiembrie, tot la ora locală 17.00.

Pentru stabilirea învingătoarei după cele două manșe nu se va ține cont de numărul de goluri marcate în deplasare. Altfel spus, dacă Boca va câștiga acasă cu 3-1, iar River se va impune în fața propriilor suporteri cu 2-0, câștigătoarea nu va fi River (care a marcat mai multe goluri în deplasare), ci va fi decisă după prelungiri și eventuale lovituri de departajare.

Câștigătoarea Copei Libertadores va primi 6.000.000 de dolari, iar învinsa din finală, 3.000.000 de dolari.

Jucători indisponibili pentru partida tur: Esteban Andrada (Boca Juniors) / Leonardo Ponzio (River Plate)

Jucători în pericol de suspendare: Lucas Olaza, Nahitan Nández, Pablo Pérez y Cristian Pavón (Boca Juniors) / Javier Pinola, Jonatan Maidana, Enzo Pérez, Pity Martínez, Lucas Pratto, Rafael Santos Borré (River Plate)

Arbitrul partidei tur: Roberto Tobar (Chile)


River Plate s-a calificat în finala Copei Libertadores după un retur cu cântec cu brazilienii de la Gremio. Învinși în prima manșă, pe teren propriu, cu 1-0, argentinienii au învins cu 2-1 în deplasare, cu golul decisiv marcat în al cincilea minut al prelungirilor, în condițiile în care gazdele au rămas în zece jucători în minutul 88.

Boca Juniors a avut mult mai puține emoții în fața lui Palmeiras, în tentativa de a ajunge în ultimul act. Victorioși cu 2-0 în tur, pe teren propriu, argentinienii au gestionat bine manșa secundă, deschizând scorul și transformând misiunea brazilienilor dintr-una dificilă, într-una cvasiimposibilă. În cele din urmă, partida s-a încheiat remiză (2-2).

Presa argentiniană a profitat din plin de calificările celor două reprezentante ale „țării tangoului” în finala Copei Libertadores, în detrimentul a două echipe din țara vecină și mare rivală din punct de vedere fotbalistic, Brazilia. „Brasil, decime qué se siete” (n.r. – Brazilia, spune-mi cum se simte asta), a titrat cotidianul Olé, reluând referenul unui cântec al suporterilor Argentinei din timpul Cupei Mondiale din 2014.

Datele celor manșe ale finalei Copei Libertadores nu au fost stabilite deocamdată. Presa argentiniană a avansat două variante: 7 și 21 noiembrie sau 10 și 24 noiembrie. În acest moment, singurul lucru cert este faptul că Boca Juniors va disputa turul în fața propriilor susținători. Ca și în cazul partideleor din campionatul Argentinei, fanii oaspeților nu vor avea acces pe stadionul rivalilor, măsura fiind luată din dorința de reduce drastic riscul de incidente.

River – Boca, în Copa Libertadores 

1966, faza grupelor: 2-1 și 0-2

1978, grupe semifinale: 0-0 și 0-2

2000, sferturi: 2-1, 0-3

2004, semifinale: 0-1, 2-1

2015, optimi: 1-0 și 0-0

Ultimul act al ediției din acest an a Copei Libertadores va fi a treia finală din istoria confruntărilor River Plate – Boca Juniors. În finala Campionatului Național din 1976, Boca s-a impus cu 1-0. River s-a revanșat anul acesta, când a câștigat cu 2-0 Supercupa Argentinei.

Cotidianul Olé a scris că finala Copei Libertadores, River Plate – Boca Juniors, nu are rival în istoria fotbalului. Jurnaliștii argentinieni amintesc că, de-a lungul timpului, s-au mai disputat finale între echipe din aceeași țară (AC Milan – Juventus, Bayern – Dortmund, Real – Atletico), dar susțin că nici una dintre acele partide nu are rezonanța unui „Superclasic” ca River – Boca. Din punctul lor de vedere, singurele meciuri care s-ar ridica la același nivel ar fi Real – Barcelona, în finala Ligii Campionilor, sau Argentina – Brazilia, în finala Cupei Mondiale.

Poate te interesează și De ce nu vrea președintele Argentinei o finală Boca – River în Copa Libertadores: 'Ar urma trei săptămâni fără să pot dormi'

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Autorii triplei crime din Călărași au fost arestați
Loading...
Comentarii