14 Ian. 2018 12:53

Roger Federer nu se consideră favorit la câștigarea unui turneu de Mare Șlem: ”Iau lucrurile mai relaxat”

Distribuie

Roger Federer nu se consideră favorit la câștigarea unui turneu de Mare Șlem: ”Iau lucrurile mai relaxat”.

La 36 de ani nu mai pot fi considerat un favorit la câştigarea unui turneu de Mare Şlem, mai ales în faţa unor jucători precum Rafael Nadal sau Novak Djokovic, a declarat duminică tenismanul elveţian Roger Federer.

Cu toate acestea, el a subliniat că va face tot posibilul pentru a câştiga Australian Open şi a-şi păstra titlul cucerit aici anul trecut.

”Ţinând cont de vârsta pe care o am, nu vreau să exagerez în privinţa şanselor pe care le am de a câştiga pentru că eu cred că la 36 de ani nu mai pot fi considerat favorit. De aceea, în această etapă a carierei mele, privesc şi iau lucrurile mai relaxat', a spus Roger Federer.

Tenismenul elvețiaon aflat pe locul 2 ATP a adăugat: 'Cred că jucători ca Rafa Nadal, care a avut un an deosebit în 2017, sau Novak Djokovic, cu 6 titluri cucerite aici la Melbourne, pot fi consideraţi favoriţi”, 

Roger Federer va juca pentru a 19-a oară la Australian Open unde va încerca să câştige al 20-lea titlu de Mare Șlem, notează Agerpres.

Roger Federear a câștigat în 2017 două turnee de Mare Șlem

După un 2016 marcat de accidentări, Federer a avut un an 2017 foarte bun, pe parcursul căruia a câştigat al 5-lea titlu la Australian Open , apoi al 8-lea, la Wimbledon.

În turneul de la Melbourne, care va începe luni, Federer va juca prima partidă marţi contra slovenului Aljaz Bedene (nr.51 mondial). Elveţianul ar putea reveni în fruntea clasamentului mondial dacă va câştiga Australian Open, iar Nadal, actualul lider, va fi eliminat înainte de sferturi. 


CITEȘTE ȘI: Sorin Răducanu, primul candidat la șefia FRF: 'Și din mormânt vin la alegeri!'

Urmareste cel mai nou VIDEO incarcat pe libertatea.ro
Horoscop miercuri, 24 octombrie 2018. Gemenii au parte de o zi foarte dificilă
Loading...
Comentarii