14446190_1201122776611326_3544764314223800044_nIcon photoVEZI GALERIA  FOTOPOZA 1 / 6

 

Turneul național a fost organizat în sistem Round-robin. Astfel, cei opt sportivi participanți au fost distribuiți în două grupe, în funcție de clasamentul internațional ITF. Filișan și-a câștigat grupa și a ajuns în finala după ce l-a învins pe Ionuț Grosu cu scorul de 6-0, 6-0.

Finala a disputat-o contra partenerului de antrenament și de dublu, Mihai Gaiță, număr 240 mondial. Meciul a fost unul strâns, cei doi sportivi cunoscându-se și întâlnindu-se anterior în competiții oficiale. După un prim set în favoarea lui Filișan, setul al doilea a ajuns în tie-break, meciul încheindu-se în favoarea lui Ionuț Filișan cu scorul de 6-2 7-6(0).

::placeholdeR–>

Citește și:

Un jucător de tenis face istorie pentru România. Pe locul 172 în lume, dintr-un scaun rulant. Un accident de mașină i-a schimbat viața / FOTO

În competiția de la dublu s-au înschis patru echipe, însă perechea Gaiță/Filișan avea să devină campioană naționala. Partenerii Gaiță/Filișan au jucat finala împotriva duo-ului Anton/Craciun și au cucerit medalia de aur cu scorul de 6-3 6-4.

VIDEO REPORTAJ Sub plafonul sărăciei, umanitatea rezistă. Două mame singure din satul Lespezi reușesc să-și țină copiii cu ajutorul oamenilor din comunitate: „Turci, români, căutăm ajutor pentru toți”
Recomandări
VIDEO REPORTAJ Sub plafonul sărăciei, umanitatea rezistă. Două mame singure din satul Lespezi reușesc să-și țină copiii cu ajutorul oamenilor din comunitate: „Turci, români, căutăm ajutor pentru toți”

Ionuț Filișan: ”E un moment foarte frumos si ma bucur ca il pot impartasi cu partenerul meu Mihai. Ii multumesc pentru aceasta victorie de la dublu, a fost  cu adevarat un efort de echipa”.

Turneul Național de Tenis în scaun rulant a avut loc țn București, la Centrul Național de Tenis și a fost organizat sub egida edgida Comitetului Paralimpic Român și a Federației Române de Tenis. Arbitru principal al acestui turneu a fost Florescu Romeo.

Google News Urmărește-ne pe Google News