Mergi direct la conținut »
România va întâlni Slovenia, în primul tur al Cupei Davis
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > România va întâlni Slovenia, în primul tur al Cupei Davis

România va întâlni Slovenia, în primul tur al Cupei Davis

Echipa masculină de tenis a României va întâlni Slovenia în primul tur al Grupei I din Zona Europa/Africa a Cupei Davis, în perioada 4-6 martie 2016, pe teren propriu, potrivit site-ului Federației Române de Tenis, informează agerpres.ro.

Slovenii și-au asigurat calificarea după ce au învins, la finalul săptămânii trecute, la baraj, Lituania, cu scorul de 5-0.

Cel mai bine clasați jucători sloveni sunt Blaz Rola (128 ATP), Blaz Kavcic (155 ATP), Greg Zemlja (174 ATP) și Tom Kocevar-Desman (378 ATP). La dublu, cel mai bine clasat se află Blaz Rola, 226 ATP.

Cei mai bine clasați români sunt Adrian Ungur (171 ATP), Marius Copil (181 ATP), la simplu, Horia Tecău (5 ATP) și Florin Mergea (15 ATP), la dublu.

România și Slovenia nu s-au mai întâlnit niciodată în istoria Cupei Davis.

Echipa de Cupa Davis a României a ajuns în această fază a competiției după ce a pierdut, anul acesta, la Mamaia, cu 2-3 întâlnirea din turul II cu reprezentativa Slovaciei.

Dacă va trece de Slovenia, echipa antrenată de Andrei Pavel va juca, în perioada 15-17 iulie, pe teren propriu, împotriva Spaniei lui Rafael Nadal.

Close
Închide
  Close