MENIU CAUTĂ
14 Ian. 2018 12:37

Rusia, dopaj sistematic pentru Campionatul Mondial 2018? ”Așa mi-a zis”

Distribuie

Rusia, dopaj sistematic pentru Campionatul Mondial 2018? Rusia plănuia să folosească sistemul de dopaj instituționalizat pentru a le oferi fotbaliștilor din națională la turneul final pe care îl va găzdui în vară.

Asta ar fi declarat Grigori Rodcenkov, fostul sef al laboratorului antidoping din Moscova, scrie Daily Mail, citat de ziare.com

Rodchenkov a fugit din Rusia în SUA și a fost inclus în programul american de protecție a martorilor după ce a oferit multe detalii despre sistemul de dopajul din Rusia.

Bryan Fogel, regizorul unui film documentar care detaliază fuga lui Rodcenkov în SUA povestește că acesta i-a dezvăluit că ordinul pentru ca fotbaliștii dopați să nu fie sanctionați a venit chiar de la Vitaly Mutko, președintele Federației de Fotbal din Rusia, fost ministru al Sportului și actual vicepremier.

'Eu știu de la Grigori că ordinul lui Mutko a fost: 'Fotbalul să fie curat! Asta însemnă că nu trebuia să existe controale pozitive la fotbaliști chiar dacă aceștia se aflau în programul statal de doping', a declarat Fogel.

FIFA nu a luat nici o măsura până în momentul de față.

Planul rușilor pentru doparea fotbaliștilor ar fi fost acela de a avea pregătite din timp probe biologice „curate” pe care ar fi urmat să le folosească în vară, atunci când jucătorii ar fi fost testați în timpul Mondialului.

Vitali Mutko a fost suspendat recent pe viață de către Comitetul Olimpic Internațional pentru implicarea lui în programul de dopaj rusesc.

Citiți și Șeful Federației de Fotbal din Rusia s-a autosuspendat. CM 2018 în pericol?

Loading...
Comentarii