Mergi direct la conținut »
S-a rupt prietenia dintre Daniel Niculae și Daniel Pancu. ”Din păcate, din idolul pe care l-am apreciat o să rămână o cunoștință”
Fotbal Libertatea > Sport > Fotbal > S-a rupt prietenia dintre Daniel Niculae și Daniel Pancu. ”Din păcate, din idolul pe care l-am apreciat o să rămână o cunoștință”

S-a rupt prietenia dintre Daniel Niculae și Daniel Pancu. ”Din păcate, din idolul pe care l-am apreciat o să rămână o cunoștință”

S-a rupt prietenia dintre Daniel Niculae și Daniel Pancu, doi dintre idolii Giuleștiului. Daniel Niculae (35 de ani) este dezamăgit că Pancu a continuat la Rapid, în ciuda faptului că i-a dat dreptate în neînțelegerile cu Andrei Nicolescu și Ovidiu Burcă. 

Niculae a vorbit pe larg despre întreaga situație care l-a făcut să părăsească Giuleștiul, la numai un an de la înființarea echipei care în această vară a cumpărat brand-ul și palmaresul Rapidului.

„În vara trecută, am început împreună proiectul alături de primarul sectorului 1, domnul Dan Tudorache, de Andrei Nicolescu și de Ovidiu Burcă. Suntem cu toții de acord că dacă nu am fi fost eu și Pancone, probabil nu ar fi demarat proiectul și nu s-ar fi creat atât de mare emulație în jurul acestui proiect.

Trebuia să ajungem la un numitor comun privind structura clubului. Pe imaginea mea și pe imaginea lui Pancone nu am fi acceptat niciodată să fim conduși de altcineva, pentru că, până la urmă, noi suntem trași la răspundere și acum, și pe viitor. Dacă nu voi mai rămâne eu, lumea nu va ști cine e la birouri, ci va ști că această echipă e condusă de Daniel Pancu. Și cred că e și el conștient de acest lucru. Au fost niște discuții, eu l-am propus pe Pancu să rămână președinte și eu să fiu în structura clubului – amândoi să rămânem și jucători – și Ovidiu Burcă manager general. În schimb, Andrei Nicolescu se ocupa și de acte, el fiind și avocat”, a declarat Daniel Niculae, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de pe Digi Sport 1.

”Au fost niște discuții contradictorii”

„Au fost câteva discuții, s-a bătut palma și am început proiectul, cu mult timp în urma tuturor echipelor. Știam lucrul acesta, pe partea sportivă știam că vom avea de suferit, însă mă așteptam ca din punct de vedere juridic și din punctul de vedere al actelor să fim puși la punct, ceea ce nu s-a întâmplat.

În organizarea clubului, am stabilit că atunci când vor fi decizii de luat ne vom strânge cu toții și vom vorbi. Până la urmă, cred că mai mulți ochi văd lucrurile mai bine decât o singură pereche de ochi. Au fost niște discuții contradictorii, eu am luat atitudine. Au fost mici lucruri, care nu erau așa de mici. M-au deranjat, nu era o transparență atât de mare pe cât mi-aș fi dorit. Indiferent ce se întâmpla la club, trebuia să știu, fiind președinte. De fapt, nu am fost niciodată președinte și nici Pancone nu a fost director tehnic. Am fost doar fotbaliști, dar asta este altă discuție”, a mai spus atacantul.

„Am tras un semnal de alarmă, au spus că lucrurile se vor reglementa, pentru că am început pripit. Din păcate, am continuat în același ritm, am avut și o a doua discuție. Sunt total de acord că oricine poate greși în viață și chiar și eu o pot face. Tocmai de aceea ne-am la o masă, să discutăm și să luăm decizii pentru binele Rapidului. Am tras al doilea semnal de alarmă, am avut o discuție doar cu Nicolescu și cu Burcă, undeva la Giulești. Le-am explicat că lucrurile nu pot continua așa. Au spus că e ok, că nu se mai întâmplă… S-a mai întâmplat și, din păcate, pentru mine nu mai există a treia oară. Înseamnă că este rea voință și că nu putem lucra împreună. De aici și ce s-a întâmplat în iarnă, când am dorit să plec. Am spus că ori rămân eu, ori rămân dânșii.

Îi mulțumesc domnului primar. Am avut o relație bună, se putea să fie și foarte bună. Acum două zile, într-un interviu a spus că se poate și fără Daniel Niculae. Sunt de acord, se poate fără oricine. A plecat și Cristiano Ronaldo de la Real Madrid, o să se retragă și Messi de la Barcelona… La întrebarea dacă se poate și fără Nicolescu și fără Burcă, se pare că ne-am cam fofilat să răspundem afirmativ sau negativ. Atunci, tragem singuri concluziile”, a mai precizat Niculae.

„I-am transmis și lui Pancu: dacă în iarnă a avut o reacție destul de nervoasă la adresa mea, i-am explicat și mi-a dat perfectă dreptate, cum îmi dă și acum și i-a fost foate greu să meargă mai departe. Ținând cont că nu am plecat cu niciun jucător. Pe actualii jucători și pe cei din staff i-am adus împreună, i-am convins. Eu am plecat la drum cu Daniel Pancu. Din păcate, din idolul pe care l-am apreciat tot timpul și din prietenul pe care l-am avut peste 15 ani… pentru mine, prietenia s-a terminat.

Pancu o să rămână o cunoștință. Un nume greu din istoria Rapidului, dar prietenia noastră a luat sfârșit. Probabil și pentru el a fost o decizie grea. A luat-o, asta e, mergem mai departe. Dacă pleci la luptă cu cineva și îți dă dreptate, dar continuă să meargă pe altă cale, cum ați vedea lucrurile? Și eu iubesc clubul ăsta, sunt de la 13 ani la clubul ăsta și mi-am rupt genunchii; făceam duș la cișmeaua de lângă magazin și am luat multe bobârnace de-a lungul carierei. Nu o să mă dezic niciodată de acest club și de suporterii minunați ai Rapidului, pentru că și eu fac parte dintre ei”, a mai precizat Daniel Niculae.

Pancu: ”Sper să fie doar o supărare de moment”

Daniel Pancu crede în continuare în proiectul Rapid și speră ca Daniel Niculae să revină la sentimente mai bune. Am vorbit cu el duminica trecută, ne-am întâlnit. Îmi pare rău să aud lucrurile astea. Sunt trist puțin, dar sentimentele mele față de el nu se schimbă cu absolut nimic. Până la urmă, cred că sunt acasă la mine, unde e și casa lui. Am hotărât să mă întorc, pentru ca și el să aibă unde să se întoarcă. Oricum, proiectul ar fi mers înainte. Nu știu dacă ar fi avut același farmec”, a declarat Daniel Pancu, în cadrul emisiunii „Digi Sport Special”.

„Eu sper să fie doar o supărare de moment și în cel mai scurt timp să îl avem lângă noi, în continuare. Chiar dacă a spus că s-a încheiat prietenia, sentimentele mele față de el rămân aceleași. L-am luat în cameră când era un puști, a fost cu mine într-un cantonament la Poiana Brașov. A învățat multe lucruri de la mine, a și spus că am fost idolul lui. Nu am cum să îmi schimb sentimentele față de el, de la un lucru care poate fi doar temporar. Sper să se răzgândească și să revină la locul lui, în casa lui”, a mai spus Pancu.

„I s-a propus ca noi să ne ocupăm strict de partea sportivă și oamenii din cauza cărora a refuzat să continue să fie pe partea administrativă, lucru care pe mine nu mă deranjează, atât timp cât se creează toate condițiile pentru performanță”, a mai precizat fotbalistul în vârstă de aproape 41 de ani.

„Chiar azi și Victor Angelescu a venit în fața echipei. Lucrurile sunt cât se poate de serioase. Mesajul a fost clar, că pe Nico îl așteaptă absolut toată lumea. Lucrurile s-au schimbat puțin, proiectul este pe termen lung și se vrea doar performanța la Rapid. Nu vor fi probleme financiare. Dimpotrivă, lucrurile vor sta foarte bine”, a încheiat Daniel Pancu.

Scandal la Rapid. Echipa va avea buget de 1 milion de euro, dar e haos la nivelul conducerii.


Citește și: CORESPONDENȚĂ DIN GRECIA/Un zâmbet mai puternic decât moartea. Lecția Zorba sau bunicul care și-a smuls nepotul din ghearele flăcărilor și-a fugit cu el în mare

Close
Închide
  Close