MENIU CAUTĂ

Saudiții încheie Ramadanul în ziua meciului cu Rusia, deschiderea Campionatului Mondial de fotbal 2018. Vor simula accidentări ca să poată mânca ceva?

Distribuie

Saudiții încheie Ramadanul în ziua meciului cu Rusia, deschiderea Campionatului Mondial de fotbal Rusia 2018. Antrenorul argentinian Juan Antonio Pizzi și elevii săi pot învăța de la colegii tunisieni cum să dribleze postul.

Ramadanul din 2018, cea mai sfântă perioadă a anului pentru musulmanii din toată lumea, a început pe 16 mai și se încheie pe 14 iunie, după apusul soarelului. În această perioadă, credincioșii lui Mahomed se abțin de la mănâncare, băutură, fumat, relații sexuale de la răsărit până la apusul Soarelui.

Saudiții ies din Ramadan exact după meciul cu Rusia, de la Campionatul Mondial de fotbal Rusia 2018. Arabii ar putea ajunge deshidratați la ora startului partidei.

Dar au soluția de la tunisieni. Echipa națională de fotbal a Tunisiei, calificată și ea la Mondialul din Rusia, a recurs la o tactică ingenioasă în timpul meciurilor amicale disputate cu Portugalia și cu Turcia, ambele încheiate cu scorul 2-2. Portarul Mouez Hassen a simulat accidentări în ambele meciuri pentru ca el și colegii lui să se hidrateze, dar și să manâce ceva pe fugă! Fotbaliștii musulmani se află în perioada postului de Ramadan și nu le este permis să mânânce și să bea apă în timpul zilei.

Cele două partide amicale amintite s-au disputat la lăsarea serii. În meciul contra Portugaliei, goalkeeperul tunisian a stat întins pe gazon vreo trei-patru minute, iar medicul a zăbovit lângă el cât să aibă timp jucătorii să mănânce și să bea apă, iar trucul folosit s-a dovedit a fi de mare folos: tunisienii au stabilit rezultatul final de 2-2 la câteva minute după…pauza de masă.

 

 

 

Citește mai multe despre Campionatul Mondial, Ramadan, Rusia Arabia Saudită și Tunisia pe Libertatea.

Comentarii