MENIU CAUTĂ

Scrisoare emoționantă a fratelui lui Patrick Ekeng: ”Pentru că era negru, nu era o ființă umană, la fel ca acel asistent medical? Stop rasismului!”

Distribuie

Jacques Ekeng Ekeng, fratele regretatului fotbalist, a reacționat în urma derapajului asistentului de pe Ambulanța Puls care a fost interceptat de anchetatori înjurându-l pe camerunezul care și-a pierdut viața pe 6 mai 2016. El a trimis o scrisoare către avocatul Vlad Hosu și preluată de gsp.ro în care acuză medicii de rasism.

„Probabil că necunoașterea este cea mai gravă boală de care poate suferi ființa umană. Pentru că, de-a lungul istoriei omenirii, unele etnii au fost considerate ca fiind inferioare altora, evenimente ca Holocaustul, perioada sclavagistă, războiul din Balcani, genocidul din Rwanda și altele au dus la moarte și pustiire. 

Și totuși, indiferent de originea noastră etnică sau de culoare pielii, cu toții suntem ființe umane. 

Și pentru că eu, Jacques Ekeng Ekeng, sunt o ființă umană și îmi iubesc aproapele, indiferent de condiția sa, etnia sau apartenența filozofică, îi voi întinde întotdeauna o mână. Am avut un frate, iubit de mulți și care a făcut ce i-a plăcut cel mai mult: juca fotbal. 

În ziua de 6 mai 2016, s-a prăbușit inconștient pe terenul lui Dinamo. Din mărturiile persoanelor prezente și conform experților în prim ajutor și al medicilor de urgență, reiese că fratele meu a fost lăsat să moară prin neaplicarea protocoalelor de resuscitare!

Interceptarea telefonică a unui asistent al medicului de pe ambulanță arată că pentru acest asistent, Patrick era doar „un negru”. Moartea lui este lipsită de importanță, căci este „doar un negru” care a murit.

Astfel, pentru că pielea lui Patrick era neagră, nu a meritat să fie resuscitat? Pentru că era negru, nu era o ființă umană, la fel ca acest asistent medical? 

STOP RASISMULUI!
EKENG EKENG Jacques, fratele lui Patrick Ekeng EKENG”.

 

EXCLUSIV / Fratele lui Patrick Ekeng, dezvăluiri în premieră despre decesul fotbalistului. ”Nu stăm noi la mila banilor lui Dinamo. Suferim în tăcere”

Citiți și

Comentarii