Mergi direct la conținut »
Finala Openului de tenis al Sibiului, câștigată de Danilo Petrovici. Francezii au triumfat la dublu
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Finala Openului de tenis al Sibiului, câștigată de Danilo Petrovici. Francezii au triumfat la dublu

Finala Openului de tenis al Sibiului, câștigată de Danilo Petrovici. Francezii au triumfat la dublu

Tenismanul sârb Danilo Petrovic a câştigat turneul challenger Sibiu Open, dotat cu premii totale de 46.600 euro, duminică, după ce l-a învins în finală pe australianul Christopher O'Connor, cu 6-4, 6-2.

De Eli Toma,

Petrovic (27 ani, 259 ATP) a obţinut victoria după doar 61 de minute în faţa adversarului său de la Antipozi (25 ani), aflat pe locul 223 în lume.

Danilo Petrovic, care în turul secund l-a învins pe cunoscutul jucător olandez Robin Haase, a primit un cec de 6.190 euro şi 80 de puncte ATP.

Finalistul s-a ales cu 3.650 euro şi 48 de puncte ATP.

Petrovic a mai cucerit un titlu challenger în acest an, la Ierusalim, şi a jucat o altă finală, la Milano.

——

Sâmbătă şi duminică, noii campioni ai “Open-ului” de tenis masculin masculin de la Sibiu, cotat cu 46.600 de euro, îşi vor primi laurii în direct pe TVR 2 şi TVR HD .

Sâmbătă, 21 septembrie
Ora 12.00 D. Petrovici – A. Molcan 6-3, 6-3 (TVR HD – prima semifinala de simplu)
Ora 15.00 OConnell – J. Sels 4-6 6-4 6-2 (TVR 2 şi TVR HD – a doua semifinala de simplu)
Ora 17.00 Doumbia/ Reboul (Franța) – I. Sabanov, M. Sabanov (Croația) (TVR 2 şi TVR HD – finala de dublu) 6-4, 3-6, 10-7

Duminică, 22 septembrie
Ora 17.00 Danilo Petrovici (Serbia) – Chris OConnell (Australia) TVR 2 şi TVR HD – finala de simplu.

Cum s-au îmbrăcat nașa Gabi Firea și Viorica Dăncilă la botezul fetiței Sandrei Stoicescu
Recomandări

Cum s-au îmbrăcat nașa Gabi Firea și Viorica Dăncilă la botezul fetiței Sandrei StoicescuACTUALIZARE 20 septembrie
Sferturi, simplu
Jelle Sells (Olanda) – Vaclav Safranek (Cehia) 6-2, 6-2
Chris OConnell (Australia) – Vit Kopriva (Cehia) 7-5, 6-3
Danilo Petrovici (Serbia) – Laurent Lokoli (Franța) 6-4, 7-6
Alex Molcan (Slovacia) – Blaz Rola (Slovenia) 6-4, 6-7, 6-4

Semifinale, dublu
Doumbia/ Reboul (Franța)
– Martinez/ Martos Gornes (Spania), 6-3, 6-7, 10-7
I. Sabanov, M. Sabanov (Croația) – Nouza/ Safranek (Cehia) 2-6, 7-6, 10-8

ACTUALIZARE 19 septembrie. Filip Jianu a deschis cea de-a patra zi a turneului de la Sibiu avându-l ca adversar pe slovacul Alex Molcan. Antrenat de o legendă a tenisului mondial, fostul număr 6 ATP Karol Kucera, Molcan a trecut cu greu de tânărul jucător de doar 18 ani. Jianu a câștigat primul set cu 6-2, l-a pierdut pe al doilea cu 4-6 iar slovacul a închis setul decisiv la tiebreak.

Cel mai important turneu românesc de tenis masculin din circuitul ATP, Sibiu Open, a debutat în forță luni, 16 septembrie, cu nu mai puțin de 14 partide programate pe cele trei terenuri de concurs.

Mulți i-au văzut la noi la TV, dar puțini știau că sunt tată și fiică! Cum au ajuns pe 'sticlă' împreună
Recomandări

Mulți i-au văzut la noi la TV, dar puțini știau că sunt tată și fiică! Cum au ajuns pe 'sticlă' împreună

Față de precedentele șapte ediții, turneul ATP Challenger crescut în amploare, în primul rând din perspectiva jucătorilor. 48 de jucători au intrat pe tabloul principal de simplu față de 32 în edițiile precedente, ceea ce a crescut și numărul jucătorilor favoriți de la 8 la 16.

Cu 3 titluri cucerite de-a lungul a şapte ediţii, românii “au făcut legea” pe zgura celui mai tare Open Challenger european al momentului.

ACTUALIZARE 18 septembrie. Tânărul tenisman român Filip Jianu s-a calificat, miercuri, în optimile de finală ale turneului challenger Sibiu Open, dotat cu premii totale de 46.600 euro, după ce l-a învins pe slovacul Filip Horansky, cap de serie numărul 12, cu 7-6 (3), 6-3.

Jianu (494 ATP) şi-a făcut un frumos cadou în ziua în care împlineşte 18 ani, printr-o victorie în doar 64 de minute, în faţa unui adversar mai experimentat, Horansky (26 ani) ocupând locul 177 în ierarhia mondială.

Peste strigătul Alexandrei s-au așternut praful și pulberea din curtea casei ororilor lui Dincă
Recomandări

Peste strigătul Alexandrei s-au așternut praful și pulberea din curtea casei ororilor lui Dincă

Filip Jianu şi-a asigurat un cec de 730 de euro şi 7 puncte ATP, iar în optimi îl va înfrunta pe învingătorul dintre sârbul Nikola Milojevic, al cincilea favorit, şi slovacul Alex Molcan.

Jianu este singurul român rămas pe tabloul principal de simplu la Sibiu.

Filip Jianu, juniorul român care şi-a serbat majoratul la Sibiu Open, a jucat optimi de finală la cel mai important turneu masculin din România. Cu 36 de locuri urcate după cel mai bun rezultat din carieră înregistrat chiar la Sibiu Open, Jianu marchează cea mai bună clasare din carieră în ierarhia mondială masculină, locul 458 în lume fiind unul dintre cei mia tineri jucatori aflati in Top 500 ATP.

La Sibiu, Jianu şi-a consolidat privilegiul de a fi al 3-lea român cel mai bine poziţionat în clasamentul profesionist după Marius Copil şi Dragoş Dima, ultimul fiind chiar deţinatorul titlului de la Sibiu Open.

Close
Închide
  Close