MENIU CAUTĂ
19 Mai. 2018 20:58

Semifinalele Superligii de rugby 2018: Știința Baia Mare și Timișoara Saracens, în ultimul act

Distribuie

Semifinalele Superligii de rugby 2018 vor fi arbitrate de străini, informează site-ul competiţiei interne, decizia fiind luată la solicitarea cluburilor participante. Meciurile sunt sâmbătă.

În urma disputării pertidelor din semifinale, în finala locurilor 3-4 se vor întâlni Steaua și CSM Bucuresti, în timp ce pentru titlul de campioana se vor confrunta Timișoara Saracens și Știința Baia Mare.

ACTUALIZARE 20.30. Pe Stadionul Național Arcul de Triumf s-a disputat cea de-a doua partidă din cadrul semifinalelor, CSM București – Timișoara Saracens. După un joc pe care campionii en-titre l-au controlat în cea mai mare parte, victoria a revenit acestora cu rezultatul de 26-13, echipa din Banat obținând astfel a cincea calificare în finala SuperLigii CEC Bank.

ACTUALIZARE 12.30. În prima semifinala a ediției 2017-2018 din SuperLiga CEC Bank,pe stadionul Ghencea, s-au întâlnit Steaua și Știința Baia Mare. Deși militarii porneau ca favoriți din prisma faptului că au ocupat la finalul sezonului regulat prima poziție, victoria a revenit 'zimbrilor' , 20-19, cu un eseu marcat de Taniela Maravunawasawasa în ultimul minut de joc.

Stadionul 'Arcul de Triumf', de la ora 19.00, CSM Bucureşti – Timişoara Saracens.
———–

Semifinalele SuperLigii CEC Bank la rugby, care se vor disputa sâmbătă, vor fi conduse de arbitri din Irlanda,

Astfel, meciul din Ghencea, dintre CSA Steaua şi CSM Ştiinţa Baia Mare, care va începe la ora 11,00, va fi arbitrat de Stuart Gaffikin, ajutat de Jonny Erskine şi Richard Horgan, iar Leo Colgan va fi TMO.

Gaffikin arbitrează în Pro14, competiţie care în sezonul actual, 2017-2018, a reunit la start 14 echipe provenind din Irlanda, Italia, Scoţia, Africa de Sud şi Ţara Galilor. De asemenea, el oficiază şi în Cupa Britanico-Irlandeză, competiţie care reuneşte la start echipele din al doilea eşalon valoric al acestor ţări, cluburi semi-profesioniste şi echipele de tineret ale cluburilor profesioniste.

A doua semifinală, ce va avea loc pe Stadionul ”Arcul de Triumf” de la ora 19,00, dintre CSM Bucureşti şi Timişoara Saracens, va fi condusă la centru de Sean Gallagher, ajutat de Rob O’Sullivan, Dermot Blake şi Mark Patton, TMO. Considerat drept unul dintre cei mai promiţători tineri arbitri irlandezi, Gallagher (28 ani) oficiază în Pro 14, debutând în 2013 la meciul dintre Zebre (Italia) şi Edinburgh (Scoţia). Premiat în 2009 de Federaţia Irlandeză de Rugby cu trofeul de ”Cel mai tânăr arbitru al anului”, acesta a împărţit dreptatea şi în partide din Challenge Cup, fiind cea mai importantă competiţie intercluburi europeană la care a fost delegat.

Originar din Navan, Gallagher a debutat în 2012 şi în Cupa Europeană a Naţiunilor, din postura de asistent, la partida dintre Spania şi Georgia şi a condus meciuri din Turneul celor 6 Naţiuni – feminin. Acesta a arbitrat şi naţionala României, în 2014, într-un meci cu Portugalia care a avut loc la Cluj-Napoca.

Citiți și România, exclusă de la Campionatul Mondial de rugby. Primul turneu final fără 'stejari'. Reacția FR Rugby

Loading...
Comentarii