MENIU CAUTĂ
03 Sep. 2018 00:56

Serena Williams a eliminat-o pe Kaia Kanepi, coșmarul Simonei Halep. Ce performanță a atins marea campioană

Distribuie

Serena Williams a eliminat-o pe Kaia Kanepi, coșmarul Simonei Halep. Ce performanță a atins marea campioană.

Venită pe ”Arthur Ashe” cu rochița cu care merge la orele de balet, Serena Williams a pornit ca un uragan, în ”optimea” cu Kaia Kanepi (Estonia, 33 de ani, locul 44 WTA). 6-0 în primul set, iar meciul părea că va fi unul de scurtă durată.

Kaia Kanepi n-a fost de acord. S-a scuturat și a făcut break din primul game al setului doi. Și a galopat până la 5-2, lăsând în urmă vremurile în care se chinuia să prindă un loc între primele 200 de jucătoare ale lumii (anul 2017 l-a terminat pe 202 mondial).

Serena a servit 18 ași

La 5-4 și serviciul, Kanepi a salvat două mingi de break și a închis manșa. A fost primul set adjudecat în duelurile cu Serena. Era patru dueluri, până duminică noapte, toate terminate în două seturi. 

În decisiv, Serena, de 6 ori câștigătoare la US Open, a venit cu ceva extra. A regăsit forța și plasamentul serviciului din setul inițial, cel în care i-a scos tenisul din cap rivalei. 

Avertizată de faptul că sportiva din Estonia a eliminat-o în primul tur chiar pe Simona Halep, lider WTA, Serena a refuzat să se complice și s-a dus iute la 3-0, apoi s-a mers cu serviciul, 4-1, 5-2 și, în final, 6-3. În decurs de o oră și 37 de minute, Williams a servit 18 ași!

10
sferturi de finală la rând bifează Serena Williams la US Open, ultimul turneu de Mare Șlem al anului. În 2012, a învins-o franțuzoaica Amelie Mauresmo. Favorita 17 merge în sferturile de finală, unde o așteaptă Karolina Plsikova, favorita 8.

Citește mai multe despre Serena Williams și Simona Halep pe Libertatea.

Comentarii