Mergi direct la conținut »
Halep a făcut ALERGIE din cauza ierbii!
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Halep a făcut ALERGIE din cauza ierbii!

Halep a făcut ALERGIE din cauza ierbii!

Simona Halep s-a calificat în turul 2 al turneului de Grand Slam de la Wimbledon deși nu s-a simțit tocmai confortabil în ultimele zile. Tratată la fel de bine ca Serena Williams, Simona Halep (22 de ani) a disputat meciul cu Teliana Pereira pe Arena Centrală, acolo unde Ilie Năstase câștiga finala de dublu bărbați în 1973, alături de Jimmy Connors. Ea a fost anunțată unde va juca cu doar zece minute înainte și nici nu cunoștea terenul, niciun jucător nefăcând antrenament acolo.

Cap de serie numărul 3 la Wimbledon, Simona Halep a debutat convingător în turneu: 6-2, 6-2 cu Teliana Pereira, în 65 de minute de joc efectiv. ”Am reușit un start perfect. Primul tur este întotdeauna dificil, mai ales la un turneu de Grand Slam, dar am jucat foarte bine. Arena Centrală este foarte frumoasă. Ambianța, de asemenea. Am încercat să mă bucur de fiecare moment petrecut acolo”, a mărturisit Simona Halep, care, la patru decenii după Ilie Năstase, finalist la simplu și câștigător atât la dublu bărbați, cât și la mixt, este prima reprezentantă a țării noastre care pornește ca mare favorită în turneul londonez.

Nas înfundat, ochi iritați!

Atunci când îi pomenesc de Năstase, Simona zâmbește și adaugă: ”Așa e! Nu mulți sunt românii care au jucat pe Central, aici, la Londra!”. Apoi adaugă că îi place turneul de la Wimbledon: ”Este aparte. Toți jucătorii sunt îmbrăcați în alb. Se joacă pe iarbă”. Există, totuși, și o problemă greu de sesizat din tribună. De când a venit la Londra, pe Simona a deranjat-o o alergie. Și tocmai din cauza ierbii. Ceea ce nu-i deloc surprinzător pentru localnici, mulți turiști ce vizitează Londra și Regatul Unit plângându-se de acest lucru. Iarba tunsă, ca de altfel și polenul – sunt flori peste tot în această perioadă a anului -, ajunge în organismul uman, purtată de vânt, prin căile respiratorii, iar în combinație cu aerul umed, dă multora senzații neplăcute – nas înfundat, ochi iritați, strănut în cascadă, inflamarea sinusurilor…

E pregătită pentru disputa de azi cu Țurenko

Simona a trecut peste această stare inconfortabilă. Cum de altfel a trecut și peste durerile de spate pe care le-a resimțit în Olanda. ”N-am avut nimic la umăr, cum s-a spus, ci la spate. O contractură musculară. Acum însă sunt bine”, mărturisește finalista de la Roland Garros. Și după cum s-a mișcat la antrenamente, dar și în jocul cu Pereira nu avem motive să nu o credem. Simona nu are însă timp să se gândească la ceea ce i s-a întâmplat și nici măcar să-și savureze victoria cu Pereira. Mâine, pe ea o așteaptă un nou meci, iar constănțeanca și-a propus să ajungă cât mai sus la Wimbledon. ”În turul 2 voi juca împotriva ucrainencei Lesia Țurenko (nr. 25 de ani, locul 170 ATP). Este o jucătoare bună. Am mai jucat împotriva ei și anul trecut. Și a fost un meci dificil. Eu sunt însă concentrată, atentă la tot ceea ce fac. Vreau să dau tot ce pot pe teren, să fac cel mai bun joc al meu. Îmi doresc să susțin cât mai multe meciuri aici. Eu îmi propun să câștig fiecare meci, fiecare turneu, dar nu e ușor”, concluzionează jucătoarea cu cea mai bună clasare din istoria sportului alb de la noi.

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”
Recomandări

Cum arată Reghecampf după ce a slăbit 15 kilograme. Nu ține nicio dietă! „Toată carnea vine de acolo”

 
Alertă de vreme severă în toată țara. Mai multe județe, vizate de cod roșu
Recomandări

Alertă de vreme severă în toată țara. Mai multe județe, vizate de cod roșu

 

A bucurat-o calificarea Irinei Begu

Întrebată ce crede despre faptul că Irina Begu s-a calificat și ea în turul 2 al turneului de Mare Șlem de la Wimbledon, la simplu, Simona Begu a declarat: ”Mă bucur pentru reușita Irinei. Mai ales că ea se produce după ce ea s-a confruntat cu accidentări. Este bine și pentru ea, și pentru tenisul românesc, care are nevoie de astfel de rezultate”.

A dat o scamă unui copil de mingi

În primul set al meciului cu Pereira, pe Simona a deranjat-o ceva… Mai precis o ață deșirată din costumul alb purtat de ea, marți seară. A rupt-o, dar n-a aruncat-o în iarbă, ci a dat-o unui copil de mingi, care a așazat scama pe un scaun. Totodată, Halep a încercat să câștige meciul cât mai rapid fiindcă vremea s-a răcit brusc, iar în Arena Centrală se simțeau curenții de aer. De altfel, pe final, un spectator român i-a și strigat: ”Hai, Simona, că e frig!”.

Nici un comentariu.

Comentează

Close
Închide
  Close