Mergi direct la conținut »
Libertatea a anticipat corect: Simona Halep se implică în scandalul de la FR Tenis. A cerut voie să vorbească în numele fetelor din echipa de Fed Cup
Tenis Libertatea > Sport > Tenis > Libertatea a anticipat corect: Simona Halep se implică în scandalul de la FR Tenis. A cerut voie să vorbească în numele fetelor din echipa de Fed Cup

Libertatea a anticipat corect: Simona Halep se implică în scandalul de la FR Tenis. A cerut voie să vorbească în numele fetelor din echipa de Fed Cup

Simona Halep, 27 de ani, 2 WTA, le-ar fi solicitat fetelor din echipa de Fed Cup permisiunea să vorbească în numele lor, pentru a îndemna cluburile afiliate să participe vineri, 12 aprilie, la alegerile pentru președinția Federației Române de Tenis, deși însăși convocarea este contestată, fiind socotită ilegală (spre exemplu, Florin Segărceanu, căpitan nejucător al echipei de Fed Cup, a semnat în numele clubului său, deși nu era reprezentantul legal al acestuia - foto jos).

ACTUALIZARE 11 aprilie, ora 15.50. N-a durat mult și a apărut poziționarea Simonei Halep în scandalul de la FRT. 

„Cred că Federaţia Română de Tenis ar trebui să fie recunoscută de Guvern şi finanţată pentru că cei care suferă sunt juniorii”, a spus Simona Halep, la Pro TV.

Și Horia Tecău a luat apărarea celor de la FR Tenis, deși deciziile instanțelor le sunt potrivnici: „Noi avem şi talent, şi dorinţă, şi voinţă, ce vreţi voi, dar stăm fără această finanţare”. 

Halep și Tecău nu spun nimic despre faptul că, mai întâi, federația ar trebui să respectele prevederile legale.

Și lui Ion Țiriac i s-a cerut să susțină federația. Și a acceptat, vizitat fiind de ministerul Sportului și de George Cosac.

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Halep mizează pe latura emoțională, susținând că ”am luat câte 20.000 de euro pentru meciul cu Cehia, iar pentru bunul mers al echipei de Fed Cup, ar fi bine ca alegerile să aibă loc la data stabilită”. Simona ar fi folosită ca agent electoral de George Cosac, actualul șef al federației.

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”
Recomandări

Cum a reușit un medic din Botoșani să se vindece de cancer cu prognoză nefavorabilă. „Nimeni nu îți dă nici o garanție”

Cele 5 fete care au calificat echipa în semifinalele Fed Cup sunt: Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu și Ana Bogdan. Fiecare sportivă a încasat o primă egală, indiferent dacă a evoluat sau nu la Ostrava. 

În acest timp, cluburile care consideră că Adunarea Generală Extraordinară de pe 12 aprilie este ilegală îl acuză pe Ionel Florian Lixandru, secretar de stat în Ministerul Eduicație, că somează cluburile școlare să meargă la ședința de vineri.

Probleme medicale pentru Niculescu

România pune la cale meciul cu Franța, din semifinalele Fed Cup. În lot a apărut o accidentare de ultim moment: Monica Niculescu, pregătită pentru meciul de dublu și care ar urma să facă pereche cu Irina Begu fie cu Raluca Olaru.

Eleva lui Călin Ciorbagiu resimte dureri abdominale și are dificultăți la serviciu. În cazul unui forfait al Monicăi, ar putea fi convocată Ana Bogdan, care a trecut un tur, la simplu și la dublu, la turneul pe zgură de la Bogota (Columbia).

Duelul Franța – România este programat pe 20 și 21 aprilie tot pe zgură, la Rouen.

Close
Închide
  Close