De Daniel Conțescu,

Și-au pus mintea să rezolve criza nu doar președintele federației, George Cosac, și ci Bogdan Matei, ministrul Sportului. 

Doar că soluțiile nu pot fi găsite fără respectarea legii. Convocarea pentru ședința Adunării Generale Extraordinare de vineri naște noi confuzii, după ce convocatorul n-ar respecta prevederile, potrivit opoziției.

Cosac și Matei s-au dus astăzi acasă la Ion Țiriac, pentru a-i cere sfatul și pentru a-i cere să susțină demersul FRT. Magnatul i-a primit în regatul său de la ”Stejarii” în trening.

În aceste ore se așteaptă o reacție asemănătoare și de la Simona Halep, care le-ar fi cerut acceptul colegelor din echipa de Fed Cup să cheme cluburile afiliate la ședința de vineri de la Centrul Național de Tenis.

Iată mesajul postat pe pagina de Facebook a MTS:

”Ministrul tineretului și sportului, Bogdan Matei, s-a întâlnit cu Ion Țiriac și cu președintele FRT, George Cosac, cei trei având o discuție despre situația tenisului românesc și despre importanța revenirii FRT la o situație juridică statutară normală, care să poată permite finanțarea de la MTS.

După discuțiile cu Ion Țiriac și cu George Cosac, ministrul Matei Bogdan face apel la membrii asociațisă participe la Adunarea Generală din 12 aprilie și să contribuie astfel decisiv la deblocarea situației juridice a FRT.

“Atât eu, cât și colegii mei din MTS, ne dorim rezolvarea și clarificarea situației federației, pentru că este păcat ca un sport atât de important să nu aibă finanțare, iar sportivii să sufere din cauza acestei piedici. Facem cu toții eforturi și toate demersurile legale pentru depășirea acestei situații dificile pentru tenisul românesc și sper ca sportul alb să revină cât mai curând la condițiile normale de desfășurare a activității”, a spus ministrul Bogdan Matei.

“Federația Română de Tenis are nevoie de unitate, acum mai mult decât oricând. FRT, împreună cu MTS, trebuie să asigure dezvoltarea tenisului românesc, iar pentru aceasta avem nevoie de implicarea financiară a statului român pentru susținerea programelor destinate copiilor, juniorilor, seniorilor, celor de la wheelchair tennis și cluburilor care organizează competiții”, spune și președintele George Cosac”.

Anamaria Prodan a renunțat la 30.000€ pe sezon! Ce vedetă a înlocuit-o la ProTV
GSP.RO

Anamaria Prodan a renunțat la 30.000€ pe sezon! Ce vedetă a înlocuit-o la ProTV

Horoscop 20 octombrie. Ce zodie își recapătă liniștea și echilibrul interior
HOROSCOP

Horoscop 20 octombrie. Ce zodie își recapătă liniștea și echilibrul interior