MENIU CAUTĂ

Simona Halep și Darren Cahill s-au despărțit! Cum a reacționat românca la anunțul australianului

Distribuie

Simona Halep și Darren Cahill nu vor mai colabora din următorul sezon. Anunțul a fost făcut de antrenorul româncei, care a spus că parteneriatul a ajuns la final din cauza unor motive personale.

„Aş vrea să anunţ că eu şi Simona nu vom mai continua parteneriatul nostru în 2019 din motive familiale din partea mea. După multe gânduri şi discuţii, şi mulţi ani cu peste 30 de săptămâni petrecute pe drum departe de familia mea, am decis să iau o pauză de un an de la antrenorat pentru a fi acasă şi pentru a-mi susţine copiii în momentele importante ale vieţii lor, cu ultimii ani de liceu, sporturi, pregătiri de facultate şi toate cele care vor cere timp”, a scris Darren Cahill pe australianul pe contul personal de Instagram.

„Aş vrea să-i mulţumesc Simonei pentru patru ani minunaţi. Înţelegerea ei, personalitatea, etica muncii, generoziteatea şi profesionalismul au făcut să fie o reală plăcere să fiu de partea ei ca antrenor. Este o femeie tânără pe care o respect mult, iar asta e mai important decât orice rezultat atins. Practic, am avut job-ul visurilor mele şi vreau să-i mulţumesc pentru asta, şi pentru şansa de a lucra cu cineva atât de talentat şi dedicat. Le doresc Simonei și echipei ei doar succes și abia aștept să o susțin de pe margine, în următorul an”, a mai scris tehnicianul australian.

Răspunsul Simonei a venit imediat:

„Îți mulțumesc pentru tot, Darren. Pentru toată munca depusă și sprijinul necondiționat pe care mi l-ai acordat în ultimii ani. Am fost norocoasă să te am alături. Îți doresc atât ție, cât și familiei tale tot ce e mai bun”.

Ce antrenori a avut Simona Halep:

 • Ioan Stan, Nicuşor Ene, Daniel Dragu, Liviu Panait, Radu Popescu (junioare)
 • A început anul 2013 alături de Firicel Tomai, pe care l-a schimbat cu Andrei Mlendea.
 • La jumătatea respectivului sezon, Simona a început o colaborare care a durat până la finalul lui 2013, cu Adrian Marcu.
 • Belgianul Wim Fissette, angajat în februarie 2014, a dus-o pe Halep în finala de la Roland Garros, în semifinala de la Wimbledon, dar şi în ultimul act al Turneului Campioanelor de la Singapore. La belgian a renunțat printr-un sms.
 • La sfârşitul anului 2014, pe care l-a terminat pe locul 3 WTA, cel mai bun al unei românce din istorie, Simona a anunţat că se desparte de Wim şi porneşte la drum alături de Victor Ioniţă şi Thomas Hogstedt.
 • În februarie 2015 a mai rămas un singur antrenor în staff-ul româncei, Victor Ioniţă.
  În 2017, Simona a colaborat cu Daniel Dobre (2017)
  și Andrei Pavel (2017)
 • Halep şi Cahill colaborează din 2015, însă parteneriatul full-time a fost semnat la începutul anului 2016. Pentru 1.000.000 de euro pe an, plus procente din câștigurile româncei, australianul a dus-o pe primul loc WTA și spre primul titlu de Mare Șlem.

Simona Halep a reuşit, în premieră, sub îndrumarea lui Cahill, că cucerească un titlu de Grand Slam, anul acesta, la Roland Garros.


Citește și:

VIDEO / Mesaj tulburător al elevilor de la Liceul Gheorghe Lazăr din București: Rămâneţi acasă şi schimbaţi România!

Citește mai multe despre Darren Cahill pe Libertatea.

Comentarii