MENIU CAUTĂ
11 Iun. 2018 16:33

VIDEO&FOTO. Sosirea Simonei Halep în România după ce a câștigat Roland Garros 2018. Așteptată pe covorul roșu!

Distribuie

Sosirea Simonei Halep în România după ce a câștigat Roland Garros 2018. Simo revine la București luni, 11 iunie, la ora 16.15, și va fi primită la salonul oficial al aeroportului Henri Coandă, din Otopeni.

ACTUALIZARE 11 iunie, 16.50. În sfârșit, după 15 minute de la aterizare, Simona Halep a ieșit din aeronava Tarom care a readus-o în România, în aplauzele celor care o așteaptă. În avion, Simona  fost felicitată de personalul de bord, primind un buchet de flori și un cadou din partea acestuia. La coborârea din aeronavă, Simona Halep a ținut în mână doar o cupă mică. La scara avionului a fost întâmpinată tatăl ei, Stere Halep, de George Cosac, președintele FRT, și de alți oficiali. Apoi, Simona a mers pe covorul roșu în salonul oficial al Aeroprtului Otopeni, unde a fost felicitată de alți oficiali, în frunte cu președintele COSR, Mihai Covaliu. Apoi, Simona Halep a ținut o scurtă conferință de presă.


ACTUALIZARE 11 iunie, ora 16.01. Oficialitățile o așteaptă ca pe o regină pe Simona Halep, cu covorul roșu. Sportiva noastră a câștigat, sâmbătă, titlul la Roland Garros. 

La aeroport se află și George Cosac (foto 2), președintele FR Tenis, dar și antrenorul federal Adrian Marcu (foto 1). De asemenea, Mihai Covaliu (foto 3), șeful COSR, o așteaptă pe campioană.

ACTUALIZARE 11 iunie. Marea noastră campioană revine în România luni, 11 iunie, cu o cursă Tarom care ajunge la ora 16.15, urmând a fi întâmpinată de președintele FRT, domnul George Cosac, precum și de ceilalți membri ai Comitetului Director al FRT, ca o veritabilă personalitate, la Salonul Oficial al Aeroportului Internațional „Henri Coandă”. Și ministrul Sporturilor, Ioana Bran, va fi prezentă la sosirea Simonei.

ACTUALIZARE 10 iunie. Simona Halep va prezenta trofeul de la Roland Garros, la Arena Națională. Intrarea la eveniment este liberă

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, numărul 1 mondial, a câştigat, sâmbătă, primul său titlu de Mare Şlem, după ce a învins-o pe americanca Sloane Stephens în finala de la Roland Garros, cu 3-6, 6-4, 6-1.

Halep (26 ani) a obţinut victoria după două ore şi 3 minute în faţa numărul 10 mondial (25 ani), la a patra sa finală de Mare Şlem, a treia la Roland Garros, după cele din 2014 şi 2017, şi a doua din acest an, prima pierdută în faţa danezei Caroline Wozniacki la Australian Open.

Simona Halep a jucat a 31-a finală din carieră, până acum având 17 titluri cucerite. Simona a obţinut şase titluri în 2013, la Nurnberg, ‘s-Hertogenbosch, Budapesta, New Haven, Moscova şi Sofia, două în 2014, la Doha şi Bucureşti, trei în 2015, Shenzhen, Dubai şi Indian Wells, trei anul trecut, Madrid, Bucureşti şi Montreal, în 2017 câştigat la Madrid, iar anul acesta s-a impus la Shenzhen şi Roland Garros.

Halep a mai jucat 14 finale, în 2010 şi 2011 la Fes (Maroc), în 2012 la Bruxelles, în 2014 la Madrid, Roland Garros şi Turneul Campioanelor, în 2015 la Toronto şi Cincinnati, iar în 2017 la Roma, Roland Garros, Cincinnati şi Beijing, iar anul acesta la Australian Open şi Roma.

Simona Halep a cucerit şi un titlu WTA la dublu, anul acesta, la Shenzhen, alături de Irina Begu, jucând şi o finală în 2016 la Montreal, alături de Monica Niculescu.

Halep va primi pentru succesul său de la Roland Garros 2.000 de puncte WTA şi 2,2 milioane euro, iar Stephens s-a ales cu 1.300 de puncte şi 1,12 milioane euro.

Titlul Simonei Halep la Roland Garros vine la 45 de ani după ce Ilie Năstase câştiga la Paris şi la 40 de ani de la cel al Virginiei Ruzici.

Citiți și VIDEO | Cum a fost aşteptată Simona Halep la Aeroportul Otopeni după finala pierdută la Australian Open. Tatăl Simonei, certat de jurnalişti când a vrut să-şi îmbrăţişeze fiica

 

Citește mai multe despre Simona Halep și Romania pe Libertatea.

Comentarii