MENIU CAUTĂ

VIDEO. Simona Halep a prezentat trofeul de la Roland Garros, la Arena Națională. ”Simo”, emoționată. Aplauze, spectacol de gală, dar și fluierături / FOTO

Distribuie

Simona Halep a prezentat trofeul de la Roland Garros, la Arena Națională. Astfel, toți cei care au vrut să o vadă pe marea campioană au fost așteptați la Arenă Națională, de la ora 20.00! Accesul a fost permis prin străzile Maior Coravu, Pierre de Coubertin și Basarabiei, iar intrarea a fost liberă.

ACTUALIZARE 11 iunie, ora 20.00Simona Halep a venit însoțită de către trofeul obținut la Roland Garros și de către primarul capitalei, Gabriela Firea. ”Simona! Simona!”, au scandat în cor cei 20.000 de spectatori prezenți la acest eveniment.

La eveniment a venit și un fost sparring-partener al Simonei Halep la finala din 2014 de la RG, Alex Berbec, fost campion național de tenis, acum antrenor.

Imnul României a fost interpretat de către Monica Anghel și Marcel Pavel. 

La anunțul că evenimentul este organizat de către Primăria Capitalei, mulți dintre spectatori au început să fluiere.

Cuvântarea primarului general al Capitalei a fost însoțită de fluierături. Gabriela Firea i-a înmânat Simonei Halep cheia orașului București și o plachetă omagială.

”Simona! Simona!”, au început iarăși scandările, când liderul WTA i-a aplaudat pe cei prezenți.

”Vă mulțumesc foarte mult că ați venit aici. Sunt foarte emoționată, nu m-am așteptat la așa ceva. Sunt foarte mândră că sunt româncă”, a declarat Simona Halep.

”Sunt foarte mândru de Simona. Vreau să o felicit. A avut răbdare și după răbdare, trandafirii, adică victoriile. Și eu am pierdut trei finale până să câștig un Mare Șlem”, a declarat Ilie Năstase.

Și Stere Halep, tată Simonei, a luat cuvântul, declarându-se fericit că ”am o astfel de fată”.

Spectacolul a continuat cu un frumos joc de lumini și mii de confetti, în timp ce au cântat Monica Anghel și Marcel Pavel.

”A fost cea mai frumoasă seară din viața mea și n-o s-o uit niciodată!”, a încheiat, în uralele asistenței, Simona Halep.

FOTO: Dumitru Angelescu (Libertatea)

ACTUALIZARE 11 iunie, ora 19.45. Mii de bucureșteni au luat cu asalt Arena Națională, dornici de a o aplauda pe Simona Halep. În zona stadionului patrulează și echipaje călare ale Poliției Române

FOTO: Dumitru Angelescu (Libertatea)

ACTUALIZARE 11 iunie, ora 14.20. Opoziția susține că PSD nu a dorit să-i ofere Simonei o piață mare, pentru a putea prezenta trofeul câștigat trofeul la Paris, după ce toate resursele logistice au fost folosite la mitingul de sâmbătă.

Deputatul Nicușor Dan afirmă că Gabriela Firea i-a refuzat cererea Simonei Halep de a prezenta trofeul câștigat sâmbătă la Roland Garros într-o piață din București. Fostul lider al USR mai spune că, în schimb, primarul general al Capitalei ”s-a mobilizat exemplar” pentru mitingul PSD.

”Primăria Capitalei a refuzat solicitarea Simonei Halep, campioana României de la Roland Garros, de a se întâlni cu fanii într-o piață din București. La schimb, Primăria i-a oferit scările exterioare de la Arena Națională pentru acest eveniment. Indiferent de motivele invocate, nu trebuie decât să ne amintim cum sunt întâmpinați marii campioni în capitalele europene, cum sunt organizate întâlniri spectaculoase cu fanii lor în piețe și pe străzi”, susține Nicușor Dan.

”Asta înseamnă să recunoști valorile și să le prețuiești! Și la noi s-a mobilizat exemplar Primăria Capitalei, dar pentru mitingul PSD. Și tot pentru PSD, Arena Națională a fost loc de mari manifestări grandioase. Simonei Halep i-au rezervat doar scările exterioare. Acum înțelegem sistemul de valori al Gabrielei Firea”, adaugă el.

Ce răspunde Primăria Capitalei

De cealaltă parte, Primăria Capitalei neagă informațiile că Simona Halep nu a fost lăsată să prezinte trofeul într-o piață din București, așa cum susține Nicușor Dan.

„Pentru corectă informare a opiniei publice va informăm că ieri, în jurul prânzului, președintele Federației Române de Tenis, George Cosac, a contactat Primăria Capitalei în vederea organizării împreună a unui eveniment care să marcheze performanță campioanei Simona Halep.

Primăria Municipiului București a răspuns prompt acestei propuneri, mai ales că, la inițiativa Primarului General și prin votul CGMB, Simona Halep este cetățean de onoare al Bucureștiului.

Astfel, reprezentanții Primăriei Capitalei precum și cei ai Federației Române de Tenis au stabilit, de comun acord, că Arena Națională reprezintă cea mai potrivită locație unde se poate organiza un eveniment de înalta ținută, așa cum merită o campioană de talia Simonei Halep.

Arena Națională oferă toate facilitățile iubitorilor sportului, atât din punct de vedere al confortului cât și al siguranței sau accesului și găzduiește cele mai importante evenimente sportive naționale și internaționale”, explică Primăria Capitalei, într-un comunicat,

Muncipalitatea mai precizează faptul că de la început locul ales pentru prezentarea trofeului a fost Arena Națională și că nu s-a discutat nicio altă opțiune.

„Subliniem încă o dată faptul că nu s-a pus în discuție nici un moment că acest eveniment să se desfășoare în altă locație decât la Arena Națională și ne exprimăm regretul că un astfel de eveniment, atât de important pentru România, este folosit că instrument politic cu scopul de a denigra atât instituția Primăriei Capitalei cât și numele Primarului General”, se mai arată în comunicat.

Simona Halep se întoarce luni acasă

Simona Halep ajunge la Aeroportul din Otopeni cu o cursă programată să aterizeze la ora 16:15 minute. Ea va fi întâmpinată de ministrul sportului, Ioana Bran, şi de preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.

„Mâine seară, la ora 20:00 pe Arena Națională din București voi prezenta trofeul primit pentru câștigarea primului turneu de Grand Slam. Roland Garros 2018. Vă mulțumesc tuturor pentru susținere! Vă aștept la Arena Națională”, a trasmis duminică seară Simona Halep, pe Facebook.

Simona Halep, locul I WTA, a câştigat, sâmbătă, turneul de la Roland Garros, după ce a învins-o, în finală, cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1, pe americanca Sloane Stephens, locul 10 WTA. În urma acestui succes, primul din carieră la un Grand Slam, Halep a devenit prima jucătoare română care câştigă un major, după Virginia Ruzici, care s-a impus, în 1978, tot la French Open. Fata din Constanța a triumfat și în 2008, la junioare.

Află totul despre sosirea Simonei Halep în România, după ce a câștigat Roland Garros 2018.

 

Simona Halep va prezenta trofeul de la Roland Garros, la Arena Națională. Primăria Capitalei, prin Compania „Sport pentru toți”, în parteneriat cu Federația Română de Tenis, organizează luni, 11 iunie 2018, la ora 20.00, la Arena Națională, în fața zonei VIP-intrarea oficială, o ceremonie în cadrul căreia Simona Halep le va prezenta românilor trofeul Roland Garros! Va fi, însă, o replică a trofeului pe care Simona l-a câştigat, cel original urmând să rămână la Federaţia Franceză de Tenis.

Simona Halep a câștigat turneul de la Roland Garros, în finala de sâmbătă, 9 iunie, împotriva jucătoarei Sloane Stephens, din SUA. ”Visam la acest moment de la 14 ani”!

Așadar, în sfârșit, visul a devenit realitate. Simona Halep (26 de ani) a câștigat primul său titlu de Mare Șlem din carieră, după ce, ieri, în finala de la Roland Garros, s-a impus, scor 3-6, 6-4, 6-1, în fața americancei Sloane Stephens (25 de ani, 10 WTA).

CITEȘTE ȘI: 

FOTO: EPA


Citește și: Mesajele părinților Simonei Halep, după triumful de la Roland Garros. Tania și Stere Halep, în al nouălea cer


 

Citește mai multe despre arena nationala, Roland Garros și trofeu pe Libertatea.

Comentarii